Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme tak měli souseda, do nemocnice nepůjde a nepůjde. Bohužel nejprve se od něj nechal „ukaecat“ i doktor. Až jsme se pak fakt naštvali, manžel zavolal doktorovi a prostě chtěl, ať se přijede ještě ten den podívat a pošle ho do nemocnice, tak ho poslal. Tam pak řekli, že o jednu nohu přijde, možná i o druhou. Do pár dnů nakonec stejně zemřel. A možná úplně zbytečně.
Klasika, taky máme takového odmítače v rodině. Samozřejmě mu nikdy nic není, to jen my ostatní jsme hypochondři a chceme se ho v nemocnici zbavit. Nic si nevyčítej, stejně tak mohli nakazit i oni tebe.
Proč jsi nezodpovědně navštívila rodiče, když jsi evidentně měla rizikový kontakt?
Hlavně si nic nevyčítej, nemůžeš za to. On se ten kovid totiž hrozně táhne, a starým lidem je smutno, nikde není řečeno, jak dlouho to vlastně potrvá, jestli měsíc nebo půl roku… No tak se stýkáte, aby z toho nebyli psychicky na huntě, což je někdy horší než ty tělesné nemoci. Jakmile starý člověk onemocní, může se začít chovat divně, tak jak to psaly holky výše. Moje tchýně s těžkým zápalem plic zakázala volat lékaře, protože nemá umytou hlavu a dělala tak zle, že ani dcera, ani manžel se ho neodvážili zavolat. Až dorazil přítel (žijeme v jiném městě) a natvrdo jí řekl, že buď s ním pojede do nemocnice, nebo volá záchranku. Věděla, že jeho nezlomí, a tak skončila na měsíc ve špitále. Dneska se tomu směje. Ono u starších lidí je asi i problém s prokrvením mozku a mají třeba nízký tlak, takže jim to během nemoci nemyslí normálně. Moji rodiče naštěstí takoví nejsou (máma je lékařka), ale u tchánů bych zhodnotila jejich stav a v případě potřeby volala rychlou, ať si melou co chtějí. Viděl by je lékař a já bych měla čisté svědomí. Příště budeš vědět, to je taky důležité. Zavolala bych záchranáře i kdyby sebevíc řvali, že nic, ono to vědomí může být ovlivněno i toxiny z bakterií, on ten lékař si to přebere sám a s nimi si nějak poradí, nejspíš takovou situaci nezažije prvně. Případnou ostudu bych neřešila vůbec. Držím palce, teď už může být jen líp ![]()
@Alkata píše:
Proč jsi nezodpovědně navštívila rodiče, když jsi evidentně měla rizikový kontakt?
A proč ty si tohle nemůžeš odpustit?
Zakladatelko, určitě bude vše v pohodě. Tohle chování starších lidí bývá dost časté.
@Alkata píše:
A nekde to pise, ze mela rizikovy kontakt, o kterem vedela?
Pise, ze „koupila covid“, a vubec nemusela vedet, ze je infekcni. A taky nemusela nakazit rodice ona, naopak se mohla ona nakazit od rodicu ![]()
Radeji nemoralizuj ![]()
Od kamarádky maminka se chovala stejně. Bohužel měla nedávno pohřeb, dostala se do nemocnice pozdě. Ale stejně jak popisujes, nechtěla jít k doktorům. Měla 60 let
@Alkata píše:
Koukám, že ty jsi musela mít taky hodně rizikový kontakt s hloupostí až na náměstí. Tak snad se ti ulevilo ty hvězdo.
Nemusela jsi je nakazit ty. A jestli jo tak holt se stalo. Asi nás to čeká nakonec všechny. Nic si nevyčítej ![]()
Na jednu stranu chápu, že máš obavy. Ale tak rozumím tomu. Píšeš, že polehávali. Asi ti nechtěli dělat starosti. Kdyby šel na testy, tak dopadl stejně, akorát by měl na to esemesku. A nemocní lidi protivný prostě bývaj ![]()
Tatínkovi brzké uzdravení
Vám všem ![]()
@cecetka píše:
@Kriss Tina To potrebuje tak dlouho akutni peci?Jake ma potize?
On toho ma vic, ale ten covid to dorazil, dlouhodobe bojuje s rakovinou a corona ho tak oslabila, ze uz se nedokaze ani sam postavit, takze ne ze by potreboval akutni peci, ale neni kam ho dat, sam doma byt nemuze a vsichni clenove rodiny pracuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím už kam a jsem psychicky na dně. Před Vánoci jsem nakoupila Covida a předala rodině. Moji rodiče 70+ se chovali jako malé děti. Sice polehávali, ale rozhodně jim nic není, žádnou nemoc nemají. Včera večer bylo tátovi tak zle, že sotva dýchal, nicméně mě vyhodil z bytu a odmítl záchranku. Matka mu ji stejně po chvíli zavolala. Má zápal plic a leží v nemocnici. Přijde vám toto chování normální? Bylo mu blbě týden, já jak blbka sháněla léky a získávala informace. Lékaře a testy odmítl, aby náhodou nebyl v karanténě a do nemocnice se nechal odvézt, když už skoro nemohl dýchat. Mně lhal, že je mu dobře, nemá teplotu a podobně. A já jsem psychicky na dně, protože jsem ho zřejmě nakazila. Snažila jsem se postarat, ale bylo to špatně. Nyní se prý k sestrám ve špitále chová hezky. Rozumíte tomu?
Důchodci mají svojí hlavu. Byť pomýlenou. S tim nejde nic dělat. Vzdy si to udělají po svém.
@P4ja Tak hlavně že zakladatelka je zodpovědná a postarala se o předání. Je hezké, že je přející.
@inkakřivák píše:
@P4ja Tak hlavně že zakladatelka je zodpovědná a postarala se o předání. Je hezké, že je přející.
Tak ne všichni to mají tak, že kvůli viru nechtějí vidět rodinu. Babičce jsem to taky nevymluvila. Řekla, že radši covid než izolaci. Takže jsme u ní byli s rouškama a stejně nevíš.
Ovšem je směšné se rozčilovat nad nezodpovědností důchodců, když se sama chovám nezodpovědně.