Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky Dubnacky:))
Ja mam take termin kolem 6. dubna a zle mi je uplne neskutecne.Trva to uz asi od 7tt a kazdy den zvracim nic snist nemuzu proste des.Cola mi na zaludek take pomaha,ale nechi ji moc pit,takze se ji snazim vyhybat.
Ja jsem byla u lekarky v 7tt to me poslal na Utz kde uz bylo videt i bijici srdicko,predepsala mi Utrogestan(kvuli zamlklemu tehu v dubnu) a pristi patek mam prijit na ko.To uz budu ve 12tt da mi prukazku a udela i nejake vysetreni ![]()
Holky uz mate znat briska?
Pa lucici 10tt
Ja teda nejaký extra smäd nepociťujem a sladké vody sú mi protivné. Som na čistej vode kyslom ovocnom čaji alebo neperlivej minerálke. Perlivú si dám iba keď potrebujem vygrgnúť. Nie že by mi tá čistá voda chutila, ale nie je mi po nej zle. Predtým som mala rada ovocné sirupy s vodou, ale teraz eee.
A mám problémy s chodením na velkú
… naposledy v stredu … skúšala som pomarančový džús na lačno (extra prečisťovač môjho manžela
), ale u mňa nezaberá
. Asi si kúpim glycerínové čípky, tie vraj môžeme.
belmi
Ahoj holky!!!
tak jsem tady delší dobu nebyla a pěkně jsem si početla ![]()
O víkendu jsme byli pryč a pak jsem vůbec neměla náladu na net, no byla jsem taková nemastná neslaná, bez nálady, tak jsem jí radši nechtěla šířit i tady ![]()
Vítám tady nové těhulky Lucici a Pupula, doufám, že se přidají ![]()
Holky, opravdu jsme nějaká stejnorodá skupina (to bude asi tím, že jsme všichni skoro stejnou dobu těhotný
)¨, ale je to fakt zvláštní, nejdřív je hlad, když chci něco sníst, tak je mi z toho zase zle, no a za chvíli je zase hlad, no fuj, takovej divnej pocit… ale holky utíká to a určitě nás to co nevidět přejde ![]()
Belmi, Tvůj drobeček je krásnej
hned jsem koukala do galerky, jen ať se pěkně rozrůstáme ! Jak jste psaly o těch testech, mě doktorka brala krev asi před 14 dny, ale to jsem myslela, že jen kontrolují hladinu HCG, nic mi k tomu neřekla a na nějaké odběry mě posílá taky až v říjnu, to bude 2.trimestr, tak nevím, ale předpokládám, že vědí co dělají, ti naši doktůrci
Jo a simpatizuju s Tebou, že piješ vodu, taky je to jediný, co snesu, občas mixuju džus s vodou, ostatní jen z donucení ![]()
Holky já vám závidim, mě se nezdá vůbec nic
Lehnu a spím jak dřevo!
Baby, užij si poslední den, než půjdeš do práce, já jsem pořád na neschopence, ale dnes jsem tam byla dost dlouho a pěkná pakárna, jsem ráda, že jsem zase doma
![]()
Tak holky mějte se zatím hezky a opatrujte se!
janina
To jsem zase já…
Dlouho jsem nic nepsala, tak vám to tady musím všechno vychrlit teď najednou ![]()
O víkendu jsme byli s našima u „tchýně s tchánem“ a oznámili jsme jim mimčo, tak byla radost a hned měli důvod to zapít ![]()
Ale další věc, když jsem byla dneska v práci, řekla jsem to šéfovi, omluvila jsem se mu, že jsem minulej tejden mlžila, ale byl v pohodě a gratuloval mi, ale ještě jsme se dohodli, že to nebude šířit než se vrátim z neschopenky do práce. Ale musím říct, že jsem doslova čuměla jak péro, když mi jeden kolega řekl, že uzavírají sázky, jestli jsem nebo nejsem těhotná
- že jsme byli v červnu na dovolence a tak vůbec.....
a měla jsem pocit, že mi většina lidí tak občas mrkla na bříško, tak nevím, asi taky nemá cenu před nima mlžit
![]()
No holky a co vám dělá bříško?? Já jsem pořád nafouklá a přejedením to určitě nebude… od kdy většinou začíná růst bříško?? váhu mám pořád stejnou, jak jste na tom?
A Mandragorko, jestli založíš nějakou naši skupinku na fotky, bude to supr, asi jako technicky nejšikovnější se toho budeš muset ujmout ![]()
A musím říct, že jsem se pěkně nasmála u toho snu s uprchlíkama z Ukrajiny, to mě dostalo
![]()
tak pa pa holky, píšu jak divá, omlouvám se ![]()
Janina
Janinko, je super, že si sa tak rozpísala, aspoň je čo čítať ![]()
Môj váhový prírastok je zatiaľ -1kg. Len dúfam, že sa mi nepodarí počas tehu pribrať 20kg ako mojej mamine ![]()
belmi
Ahoj Belmi,
moje mamča taky přibrrala 20 kg u prvního těhotenství, u druhého 12 kg,
těch 20 kg si taky neumím představit, ale je to individuální a vůbec, co bysme pro ty naše malý zázraky neudělaly, že
![]()
Janina
Máš pravdu Janinko, pre mimi by som urobila čokoľvek.
Je super, že to svokrovci takto oslávili. Naši svokrovci už to neoficiálne vedia (manželovo naznačovanie a stretnutie so švagrovkou u lekára), ale zatiaľ žiadny náznak, že by ich to nejak tešilo. Možno čakajú až tam nabehneme spolu a zoficiálníme to. Ale neočakávam nejaké nadšenie. Tento mesiac má rodiť ich najstaršia dcéra a ich druhý miláčik je tiež tehotný (teda ak jej to vtedy lekár potvrdil). Ale máme mojich rodičov a tí sú skvelí, ale to som už písala.
belmi
Z toho si nic nedělej Belmi, jak jsi psala, tak ty máš užasný rodiče. Když si to očekávání druzí rodiče neumějí užít, tak jejich smůla. Ale hlavně si to uživej ty s manžílkem, to je stejně nejdůležitější
![]()
pa
Janina
Jo Belmi na tu zácpu jsem někde četla, že je dobrý vypít sklenici vlažné vody nalačno, taky je prej na to dobrý kyselý mlíčko, jíst ovoce se slupkou jako švestky, fíky… anebo dvougramový glycerinový čípek, jak jsi psala.
Doufám, že Ti něco pomůže, asi to vůbec není příjemný ![]()
Janina
Tak se pročítám a zajímá mě to pití
Jak už jsem psala, mám žízeň, že b bych brečela, ale nic mi nechutná. Kolu mám docela ráda, ale četla jsem, že není dobrá v těhu, protože zrychluje krevní oběh a to není dobré pro mimi. Ale na druhou stranu, pokud to mamině udělá dobře… Teď momentálně mám chuť na fantu ![]()
Jinak ty odběry - já byla na začátku na odběru na potvrzení těhu, potom za 14 dní (cca) na odběru na těhu jako takové a na nemoci (zda nemám aids a ostatní pohlavní nemoci, žloutenku a tak). V 16. týdnu jdu také, ale pokud jsem to dobře zaznamenala, jsou to odběry ohledně vrozených vad. Těmi se prostě zjistí, zda mimi nebude postižené. Tak doufám, že jsem vám to řekla správně, raději se na to stejně optejte.
Co se týče váhy - váhu doma nemáme, mám pocit, že přibrat jsem musela a bříško mi trochu povyrostlo, sice malinko, ale znát to je. Jak už jsem taky psala, pokud by to bylo jen tloustnutím, přiberu i na zadku a tak.. ale to zatím moc nepozoruju. Je to prý ale normoš, některé maminky mají prostě bříško hned, jiné dlouho nic a pak jim naroste ze dne na den.
Já si teď peču kuřecí stehýnka ![]()
Václavko tak to přeju dobrou chuť, já teď měla véču a už docela dost věcí snesu bez problémů ![]()
Tak holky hezky krmte bříška, ať se máme čím chlubit ![]()
Janina
Ahoj holky a Baby. Cetla jsem Tvuj prispevek o piti Coly. Ja teda nevim, ale Cola light obsahuje umela sladidla, ktera by se v tehotenstvi vubec nemela. Co nejvice se jich vyvarujte ve vsem sladkem a hlavne v limonadach, kam to hrozne radi pridavaji. Myslim, ze v malem mnozstvi neskodi, ale pit je kazdy den to asi ne. Pry to ma spatny vliv pri vyvoji mozku ditete.
Mate nektera taky tyto informace?
Jinak ja prozivam hrozne stavy, spatne je mi skoro cely den, rano nejvic, slane jidlo a uzeniny nemuzu ani citit, ale po sladkem bych se mohla utlouct! Tak jak normalne ne.
V patek jdu na ultrazvuk, tak se tesim, az uvidim, jak mimco povyrostlo.
Zatim ahoj vam i mimiskum ![]()
Evulinka
Ahojky,
Evulinko- děkuji za informace, vůbec jsem to o té cole nevěděla vypiji maximálně půl litru za den, ale ještě se radši budu informovat jestli i tohle množství má špatný vliv na miminko. Jinak mám hodně nízký tlak ( 90/60 ) a kávu nemůžu vůbec, takže mi pomáhá celkově.
Janinko-děkuji za přání, docela se děsím jak to tam bude vypadat, mám prý celý den co dělat, takže se dostanu domu nejdřív v 21 hod a to jedu ráno v 6 30.Stal se tam také pěkný malér, v neděli vykradli hotel, údajně to byl kuchař který tam dělal necelý týden a byl celostátně hledaný, zavřel recepční do mrazáku, zní to komicky, ale v její kůži bych být rozhodně nechtěla. Doufám, že kosmetika pro něj nebyla atraktivní artikl i když peněz v ní je hodně. Doufám, že jsem vás tím moc neunavila,ale musela jsem to ze sebe nějak dostat, protože oficiálně " vůbec nic nevím", tak se nezlobte, že se to netýká našich broučků v bříšku.
Baby, tak to se v práci trochu šetři, takhle po dlouhý době a na celej den, to bude asi záhul viď, a jinak se tam teda dějou pěkný věci - recepční v mrazáku, já vim,ž e to není k smíchu, ale musela jsem se smát, ale recepční už je určitě v pohodě viď ![]()
Jinak vítám další novou těhulku Warman (teď nevim jestli jsem to napsala dobře
)a holky udělejte si lištičky, ať jsme my ostatní těhule v obraze ![]()
Tak dobrou noc všem!!!
Janina