Poradna duly
Jana Čurdová
Kajdo to jsi teda hodně zhubla, ale taky jsem slyšela, že někdo hubne ostošest, to je asi individuální, ale určitě se to brzo zlepší až přejdou ty nejhorší stavy.....
Kelinko, my už to řekli rodině a v práci to řeknu až se vrátim z neschopenky, ví to zatím jenom můj šéf,
tak pa pa těhulky, a těm co je špatně ať je brzo líp!!!
Janina
Holky dík za pochvalu fotiek, manžel bude rád, že sa vám páčili.
V lednu to bude 10 rokov, čo sme spolu … tak si dámev dubnu dáreček ![]()
Kajdo schudnúť 14 kíl je strašne moc, ale keď lekár povedal, že s tým nemáš problém, tak super. Nebudeš musieť kupovať tehuoblečenie ![]()
Janinko, k povýšení gratulovať nemusíš, pre mňa je na prvom mieste mimi, takže povýšenie nevezmem. Za tie nervy mi to nestojí. Už teraz si vyčitam, že sa stále s niečím stresujem.
Tak vám k suproš obedíkom prajem dobrú chuť. Ale nemohla by som zjesť ani jeden
. Varím iba cez víkendy a ešte teraz sa mi to pohadzuje v ladničke. Ja to teraz nejem a manžel už je prejedený. Keďže z práce chodíme neskoro, tak nám aj tak nejde na chuť už nič varené.
belmi
Hola hola, musela jsem do města, tak jsem s váma chvilku nebyla a řeknu vám: to je hrůza
![]()
ZAVISLOST. Dřív když jsem přišla do práce, tak jsem si uvařila prvně kafe/čaj a nachystala snídani. Dnes se vrhám k pc a pouštím emimino. Vše ostatní počká
![]()
aninko: já nevím jestli jsem to já
ale asi spíš ne. anebo že by jóóó?
Já ve svém okolí nemám asi nikoho, kdo by „rodil“ se mnou ![]()
kajdo ty teda řádíš
Ale ono to brzo přejde a bude líp ![]()
prsa mě bolí už od začátku. ale jen dvorce a bradavky. A mám je vééélikýý ![]()
janinko: ty kotlety. MŇAM. to si doma udělám, ikdybych se z pěch pachů měla zbláznit ![]()
myško: krásný fotečky, jsi holka šikovná
Móóc krásný ![]()
belmi: gratuluju k „povýšení“ Jestli se budeš do této práce vracet po mateřské, tak by stálo za to to přijmout ne? Ale ty určitě víš co děláš ![]()
Přeju ti ať všechno klapne tak jak má a nechť se ti brzo vrátí chutě
Jelikož jsi jen o „pár dní mladší“ a já už jsem v pohodě, tak to čekej každou chvílí ![]()
Mne hovorte niečo o závislosti na emimine … zajtra nám vo firme nepôjdu maily ani internet … neviem ako to prežijem
![]()
Na materskej chcem byť tri roky (u nás je materská iba tri roky, u vás až štyri, závidím). Neviem si predstaviť, že by som dieťatko niekam odložila, takže návrat do tejto práce nehrozí. U nás má zamestnávateľ povinnosť držať ti miesto pol roka
. A od polročného miminka ma nikto nedostane. A hlavne nie k tomuto šéfovi ![]()
A navyše zámerom investora je našu firmu ozdraviť a v nejakom 2008-9 predať, takže by som sa ani nemala kam vrátiť.
belmi
Mandragorko, dúfam, že ťa budem nasledovať s ukončením nevolností. To by som konečne na oslavu upiekla nejaký dobrý koláč ![]()
belmi
belmi ty jsi mě doslova šokovala. Zaměstnavatel vám musí držet místo jen PUL ROKU? to je brutální
![]()
Mandragorko, neviem presné znenie zákona, ale funguje to tak, že keď sa po pol roku nevrátiš, tak ťa síce musia držať v stave zamestnancov, ale nedržia ti miesto na ktorom si bola zaradená. No a po tých troch rokoch si na 99% musíš hľadať novú prácu.
Ale mne je to zatial fuk, ja sa teším na mimi. Nejakú prax mám a doteraz som nemala problém sa zamestnať, tak to snáď pôjde.
belmi
Holky teď jste mě zmátly, já myslela, že u nás je to taky jen 1/2 roku - tím myslím, že zaměstnavatel musí držet tu stejnou práci. A do tří let musí přijmout zpátky, ale už to může být na jakoukoliv práci, bývá to prý minimálně o pozici níž, tak nevím…
A Belmi vůbec se Ti nedivim, taky bych nemohla doma nechat půlročního drobečka, vždyť to s nima teprve začíná sranda ![]()
Ani nestojim o to, vrátit se do stejný firmy, mám pocit, že to tam jde všechno z kopce, ale člověk nikdy neví. Šéf už mi navrhoval, že bych si mohla doma udělat kancelář a dělat pro ně, ale do toho se mi nechce, chci si naplno užívat mimča (no ale ještě pořád to zaťukávám
)
Janina
rozumim. já to znění našeho zákona taky neznám přesně, ale myslím, že ti zaměstnavatel musí po mateřské (3roky) nabídnout místo na stejné úrovni tomu původnímu. Ale ať už je to jak chce, stejně když se jim nehodíš, tak tě za měsíc propustí pro nadbytečnost. dají ti 2-měsíční odstupné a mají vystaráno.
Je pravda, že mě jsou tyhle věci teď taky tak nějak ukradené. Je mi úplně jedno, co budu za 3-4 roky dělat.
Teď jsou pro mě nejdůležitější ty 3-4 roky ![]()
A děsně se na ně těším ![]()
mandragora
Hmmm, to máš Mandragorko pravdu, už se blíží 200…, nezdá se to, ale utíká to
Dneska slavíme dva a půl měsíce
A většina holek v dalších dnech, no máme to tady nabitý
![]()
Ještě k té práci, vím, že k nám do firmy se nikdy nikdo nevrátil po mateřský, asi nabídli místa o ničem… Máš pravdu, teď jsou důležitý jiný věci, nejdřív těch 9 měsíců, pak mímo a pak už děj se co děj
![]()
Janina
(mám pocit, že mě za chvíli „někdo“ od PC vyžene
)
Belmi, vy jste spolu 10 let? tak to je paráda, my budeme mít „desítku“ v květnu 2006, ale musím říct, že těch prvních pár let to bylo hodně nadivoko
než jsme se srovnali a o to je to teď mnohem lepší
![]()
Janina
Holky moja mamina je z Karvinska, tam mám väčšinu rodiny.
Asi pred mesiacom bola u mňa sestrenka s deťmi a ona je na štvorročnej materskej a vy vravíte o trojročnej ![]()
belmi
my budem mít v dubnu 7 výročí naší lásky nebeské a 3 výročí manželské a navíc mimino. to bude velkolepých oslav ![]()
belmi mateřská je u nás 4 roky, ale zaměstnavatel drží místo 3.
teď jsem se dívala do zákoníku a vážně musí po 3 letech nabídnout odpovídající job.
běžím domů.
těším zítra, pa
kelinko, jo, je to dost, ale paní doktorka mě ujistila, že je to i nervama a že to zase doženu…