Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno holky.
Ja som bola včera úplne grogy… na wecku som si nacvičovala pôrodné tlačenie
ktoré bolo sčasti úspešné. Trošku som sa bála aby som pri tom nevytlačila aj mimi.
Baby, v práci ťa teda nečaká nič príjemné. Musíme si dodávať silu zvládnuť to tam aspoň tým, že si budeme hovoritť, že to máme za pár. Len si dávaj bacha aby aj teba niekto nešupol k ladu ![]()
Evulinko, ty máš chute na sladké ? U mňa práve s nástupom tehu úplne zmizli. Ja som skôr na kyselé, ale včerajší zavináč sa nejak nepozdával môjmu žalúdku ![]()
Ahoj Warmann, dúfam, že sa ti u nás bude páčiť. Aj keď teraz to tu trošku viazne, pretože väčšine je blbo ![]()
Václavko a Janinko trochu vám závidím, že už môžete jesť viac vecí.
Janinko, všetky tieto babské rady proti zápche poznám, ale na moje lenivé črevá akosi nefungujú
Kedysi mi pomáhali sušené figy na lačno,ale teraz si neviem predstaviť akoby som ich do seba po ránu vpravila.
Krásny deň.
belmi
Nazdárek ![]()
Maminy jak je?
Mě docela fajn a co se týká pití a jídla, tak si ředím dobrou vodu citron s obyč.vodou 1:1 anebo piju jemně perlivou bez příchutě.A mám nízký tlak a sestřička mi říkala abych pila kávu a colu, prostě že potřebuji víc kofeinu. No tak si vyberte. ![]()
Jím cokoliv, ale teď mi nejvíc chutná chleba se sýrem a mléko.
No budu končit. Něco mě tlačí v bříšku asi půjdu dělat aa. Jsem ale nechutná co?
Mějte se.
Také všem dobré ráno!
no holky to je téma - dělání ee
Je vidět, že probrat se musí všechno
Ale Belmi doufám, že už je to lepší ![]()
Taky mi v poslední době hodně chutná mléko, právě ho jdu koupit, nějak všechno dochází když jsem na neschopence a nákupy musí obstarávat mužská polovička… to jsou vždycky remcy, když mu napíšu seznam, vyloženě si to nakupování užívá
![]()
Aniko to není špatný nápad ředit ochucenou vodu s normální vodou, už začínám být přepitá té samotné normální, tak zkusim změnu.
Mějte se těhulinky, já jdu trochu na vzduch ![]()
Janina
Ahoj holky modrooký
![]()
pěkně jste se rozepsaly - prima, prima. Jen bych rada zpetne reagovala na vsechny prispevky a kdyz docitam posledni, tak uz si nepamatuju ani jeho zacatek, natoz prispevek pred nim
![]()
Asi mi zacina takova ta skleroza, co ji maji zeny na materske ![]()
Ackoli manzel tvrdi, ze u me to uz horsi byt nemůže
![]()
Takze co si pamatuju:
belmi: tak jako ty i já občas na wc nacvicuju porodni tlaceni. A tak mam trochu strach, aby vyslo to pravé ![]()
Nikdy jsem takový problém neměla. Chodila jsem i 2× denně. Nějak to budem muset zvládnout
Po porodu to zase bude ok.
COLA LIGHT a všechny light vyrobky jsou v tehotenstvi maximalne nevhodne!!!!!!! Kdyz pijete colu, tak si dejte raději těžkou. Je tam sice tuna cukru, ale to ublíží max. vaší váze, jinak ničemu.
Vítám mezi námi nové tváře a ať se vám tady líbí. Vůbec se nestyďte a zásobujte nás všechny informacemi o vašem těhu
![]()
A na závěr dobrá zpráva. V „Nové fotogalerii“ nám správce Šárka založila galerii „DUBŇATA 2006“ Chtěla jsem sice „dubňátka 2006“ ale asi to spletla
Takže šupky dupky s fotečkama sem, ať se nám to zaplňuje ![]()
mandragora
Ty si šikulka Mandragorko
![]()
Tak tam holky dávajte aj svoje fotečky, nech viem s kým mám tú česť … ak doma nájdem nejakú vyhovujúcu, tak ju tam priložím. Mandragorko, ty ako iniciátor by si tam mala prispieť prvá.
belmi
Tak to jsi šikula Mandragorko, už jsem tam dala UTZ, který jsem mimochodem se svým talentem už uložila asi pětkrát někam jinam ![]()
Taky najdu nějakou svoji fotku, ať se trošku seznámíme ![]()
Dneska jsem novinku o mimískovi řekla i bráškovi se švagrovou, tak měli radost, mají měsíčního cipíska, takže se těší na nějakou tu sestřenici nebo bratrance ![]()
Jdu se najíst, dneska budou ovocný knedlíky, už mě přešla nechuť ke sladkýmu, tak toho využiju ![]()
Janina
Teda holky, já dnes nestačím zírat! Já v práci povýšila! Byla jsem jmenována vedoucí redaktorkou a když to půjde, čeká mě místo šéfredaktorky, tak to jsem fakt zvědavá ![]()
Jinak co se týče toho pití - je jasné, že některé věci jsou nezdravé, ale můj doktor mi řekl, ať sním a vypiju všechno, na co mám v danou chvíli chuť a z čeho se nepozvracím. Že jakmile začnu jíst jen proto, že se mám najíst a že to a to je zdravé, tak je mi to na nic, protože mi celý den bude nanic
Bude na tom něco pravdy, protože když někomu udělá dobře limonáda, ačkoli je nezdravá, tělo něco z toho prostě potřebuje… A v těchto dnech nabývám dojmu, že tělo si opravdu říká jen o to, co v danou chvíli chce a potřebuje, nebo ne?
Dobrú chuť Janinko, daj si aj za nás, čo nám je stále zle.
O seba sa nebojím, ako sa poznám ja to hladovanie rýchlo dobehnem len čo príde chuť ![]()
Dnes ma nejak obzvlášť často pobolieva podbruško. Raz jedna strana, raz druhá. Viem, že je to normálne, ale vždy mám strach ![]()
belmi
Václavko gratulujééém.
To ťa povýšila ta tvoja zakomplexovaná mladá žaba - šéfová ??? (neviem či si dobre spomínam)
Ty si až taký veľký spisovateľ ? Ja by som to robiť nemohla, aj keď je to isto zaujímavá a kreatívna práca, ale tie slohové práce, to som vždy nenávidela.
A ešte ťa obdivujem, že si na to v tehu trúfaš. Ja by som už najradšej išla na materskú … ale po týždni doma by ma to asi prešlo ![]()
belmi
Belmi: ač je to neuvěřitelné, tak právě ona.. protože její oblíbenkyně, která to teď začala dělat, naprosto zkazila první číslo nového ročníku, bylo to k ničemu, tedy jsem byla na správném místě ve správný čas.. ![]()
Tak to taky Václavko gratuluju ![]()
Já bych to taky v těhu asi nezvládala, už se víc soustřeďuju na to, že příjde mimi, takže Ti přeju hodně sil, to se Ti teď bude hodit, ale myslím, že Tě ta práce hlavně baví viď ![]()
Taky mě dneska pobolívá bříško, už jsem si včera říkala, že mě skoro nebolí.....Hlavně když si kejchnu, tak se bojim, protože to bolí, tak si hledám polohu, aby to bolelo co nejmíň.
Jinak jídlo mi moc už nevadí, ale stejně se cejtim tak nějak divně ![]()
Ale snad nás tyhle stavy co nejdřív přejdou, že jo dubňačky ![]()
pa
Janina
Ahoj holčiny,
Václavko- moc gratuluji!
Holky, mě se dnes stal pěkný malér, spadla jsem v práci ze schodů, ujela mi noha na druhém a přede mnou jich bylo ještě 15, na první den v práci docela síla že? Snad se nic drobečkovi nestalo, cítím se docela v pohodě, ale když si na to vzpomenu je mi hodně úzko. Večer mám nějaký ubrečený,ale to přejde, hlavně aby bylo vše v pořádku. Zatím se mějte krásně, já si jdu poplakat na rameno manžílkovi. Papa
Dobré ráno kočky.
Baby, musíš si na seba dávať pozor a v práci nelietať hore dole ako hurikán. Ale snáď sa nič nestalo. Miminko by teraz malo byť ešte hlboko v brušku, chránené plodovou vodou a našimi špekmi ![]()
Mne včera večer bolo zase strašne. O pol deviatej som si zničená hupsla do postele. Zobudila som sa o pol tretej a do štvrtej som nemohla zaspať.
Tie moje nevolnosti sa presunuli z ranných a popoludňajších na celodenné.
Mamina mi povedala, že si to mám užiť, že je to niečo nové čo k tehu patrí … tak si to teda užívam ![]()
belmi
Ahoj dubňátka, kopíruju jen to, co jsem napsala do Květňátek 2006, chystají se založit denníček, jestli o tom nechcete zauvažovat, určitě by to bylo zajímavější mít společný denníček ![]()
Ahoj holky vůbec nemám právo vám do toho mluvit, ale nechcete pokud budete ten denníček zakládat, domluvit se s Dubňátkama? Bylo mi líto, že jsme je trochu odstrčili (i když si to přáli)-máme totiž denníček Únorňátka a Březňátka 2006. Z vlastní zkušenosti vím, že ty dva měsíce jsou na denníček ideální, bude vás víc a data porodů se vám stejně budou v mnoha případech překrývat a dubŃátka už jsou povícero kompletní, květňátka budou přibývat. To jen tak pro úvahu, jinak pravidelně nakukuju, protože vám fandím…ty začátky jsou plné nejistoty, ale nebojte se bolestí v podbřišku a zapíchání, je to všechno normální. Mě bolel fest podbřišek až do 7tt a pak to přestalo, i teď v 16.týdnu mě ale občas zabolí, jak se děloha roztahuje. Všem přeju aby miminka krásně rostla.
Ahoj holky,
můžete mi poradit. Písnu to co jsem písala do květňátek. Protože TP mi vychází přesně na přelom, tak se hlásím všude ![]()
dneska jsem úplně hotová. Chce se mi tak strašně moc spát že to snad ani není možné
Já nevím ale nějak mě to dojíždění do práce dost ničí. Dojíždím 60 km autobusem a odpoledne zase zpátky. Ráno se to nechá vydržet, ikdyž mi není o.k., tak rychle usnu a dobrý, ale odpoledne je to dost náročný. Hlavně vstávám v 5 ráno no a domů se člověk tak nějak dopácá v 18.30, večeře, popovídat si s manžou a tak a je deset a já totálně grogy. Co mám dělat?
![]()
""http://bd.lilypie.com/6Luop2/.png:http://bd.lilypie.com/6Luop2/.png