Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky, tak se vám musím trochu pochlubit, včera jsme si konečně jeli pro kočárek
. Sehnali jsme tu moji zamilovanou Teutonii přes inzerát, je ještě v záruce, jeli se na ni juknout a už jsme si ji vezli domů
.(Teda hned ke tchýni, z čehož teda vůbec radost nemám, protože jsem si kočárek ani neužila, nepokochala se jím
, ale ta pověrčivost je holt pověrčivost… )
@elis_an3 jsem moooc ráda, že jsem tak přestřelila a že už je to lepší
. No jo, no, psychika je prevít a dokáže nadělat velkou paseku! ![]()
@saruselib tak teď jsem si tou psychikou na 99% jistá!!! Jelikož jsem včera zjístila něco, co jsem asi neměla, tak jsem na to myslela před spaním, nemohla jsem to dostat z hlavy a vnoci jsem se vzbudila a opět děs, myslela jsem, že si ty končetiny raději useknu
tak teď jen se nenervovat ![]()
gratuluju ke kočárku
to musíš mít radost, mě psali, že mi ho teto týden odešlou, ale taky je objednaný k našim, já tam na něj pojedu jen kouknout a už je to domluveno tak, že až budu v porodnici, tak mi ho rodiče přivezou domů.
Já dneska ve snu zase rodila
to už je po třetí…tentokrát se mi fakt narodila moje Sofinka a v termínu. Chytlo mě to doma a já začala vybírat, co přiteli nachystám, aby dovezl na převlečení malé, aži jo povezeme domů, prostě jsem se začala hrabat oblečkama
pak porod, naprosto v pohodě, bez traumat a bolesti (trochu mě znervózňuje, že to ve snu nikdy nebolí, moje tělo má asi nějaké zkreslené představy o porodu) malá se narodila, byla krásná, sestřička nechtěla pustit přítele na vážení a pak jí sprchovali sprchou, úplně silným proudem
pak ji tatínkovi konečeně dali do náručí a mě začali šít (opět ani kapka bolesti) a to naprostonejkrásnější bylo to, že jsme hend ráno jeli spokojeně domů, žádné vylehávání v porodnici…kéž by to tak šlo
jako jde to, ale nemám odvahu na tohle…
@elis_an3
Krásné sníky
, kéž by to vše probíhalo právě takhle. Já jsem teď nějak bez snů, nebo si je alespoň nepamatuju
. Včera jsem se začala porodu teda bát, začala jsem si to představovat - brrr, raději na to nemyslet. Mám pocit, že jsem od vás tak týden pozadu, vy jste porod rozebírali už dřív a na mě to přišlo až teď
.
Jinak se nenervuj, nedělá to miminku dobře
, já jsem se jednou fakt vynervovala, že jsem i brečela a zalykala se, fuj, ještě 2 dny mi pak bylo špatně, nemohla jsem pořádně jíst a o bolesti hlavy ani nemluvím… Tak ať je to, co je to, zkus se uvolnit, nemyslet na to a představovat si ten svůj krásný sen
.
Ahojky holky,
jak jste na tom s mlezivem?
Já si tak včera sedím u Účastníků zájezdu, zkřížím si ruce pod prsama a hle, najednou mokrý triko, tak už je to tady, asi pošupajdím do obchodu pro vložky do podprdy…
@saruselib ono to v nějakých případech nejde se nenervovat
je teprve půl jedenácté a předpovídám si opět večerní svědění, pokud to je teda od těch nervů
mlezivo (to je ta vodička??? Snad jo
) to mám už dávno, ale přímo mi to neteče, jen jak dám špatně ruce tak pár kapek, jinak mě to tak před měsícem objevil přítel ![]()
Tak jsem se vrátila z DM a prohlížím slevovu knížku, jsem nadšená
hlavně ty plínky…já teda ty velikosti 1 vůbec nechci kupovat, jen jedno balení do porodnice, co vy na to, je to dobrý tah? A ještě jsem se chtěla zeptat do kterého měsíce přibližně se používají plenky velikosti 2? Je to do 6ti kil, ale já nějak nemám představu, ve kterém měsíci to to mimčo doroste, mám doma 4 balení velikosti 2,tak zvažuju jestli dokoupit, nebo už najet na dozásobení velikosti 3…
@elis_an3 Holka teda ja ti nevim, jak muzes s takovou jistotou nakupovat plinky dopredu? Jak vis, ze budou Tvemu mrnousovi vyhovovat? Nekdo treba nesnasi nejaky typ, osype se, nekomu nepasujou na postavicku nebo tak. Nevim nevim… navic treba nam se stalo, ze nam nekdo i podaroval nakej balik plinek, zas at s tim pak jen nenacpec kontejner, ono to ma i naky ty doby spotreby kvuli tem chemikaliim co tam jsou, takze na dalsi dite ti to teda nevydrzi uz asi …Ale beres to zodpovedne (nebo se chystas preci jen na vypadky elektriky, zasobovani a tak?
Mimochodem jsem mrkla do knizecky, nas maly mel kolem sesti kilo v patem nebo sestem mesici, ale on byl spis drobnejsi, coz kojene deti pry byvaji, nevim no. Taky treba my jsme pouzivali jiny plinky na spani a jiny pres den a taky teda latkovky, coz spotrebu dost snizilo. Abys toho fakt nemela moc. By me jen zajimalo, kde to skladujes
![]()
@elis_an3 jo a k tem newborn - no nejaky mi myslim dala i pojistovna, kam jdes po par dnech dite zaregistrovat, ja bych s nakupem pockala, ono uvidis treba jak se mu bude hojit pupik, jestli to bude ok nebo bude treba potrebovat ty vic vykrojene nebo tak, vsak chlap Ti tam pak skoci, Ty to zatim poradne omrkni at vis, pro co ho poslat, ono zalezi asi i jak velky bude mrnousek, nektery deti treba ty nejmensi vubec nestihnout unosit… ![]()
@katkatel zatím mám každé plínky jiné, jeden druh bych nekupovala, právěže vím, že nemusí sedět, jinak jak je něco v akci, tak koupím
ale ditko jdes zaregistrovat až po porodu ne? Já četla na stránkách porodnice, že bys tam měla mít balení plínek z domu, tak na to chci ty velikosti 1, chci jen to jedno balení, jinak jsem myslela, že začneme dvojkama..a myslím, že 4 balení není zas tak moc, mám to normálně pod přebalovaním pultem, kdybych jich měla 10, tak bych si začala připadat jako psychouš, ale hodně známých mi doporučilo se předzásobit a mi to taky přijde rozumné…ale snažím se mít různé značky
@elis_an3 jo zaregistrovat se jdes az po porodu az mas myslim i rodny list. Do porodnice jsem si vzala asi 20 plinek, nejaky nam dali, takze to stacilo na tech par dni. No s tema znackama jsou deti, kterym je to fuk, treba to tak budete mit. Kamoska ma dite alergicke, takze nesnasi treba vsechny Pampers a u Huggies mu zas nepasovali nebo co nebo jen ty nejake lepsi, jak jich je vzdycky v te znacce vic kategorii. Ja jsem chvili experimentovala, co nam nejvic vyhovuje a pak uz zustala u te jedne resp. dvou znacek - na den a na noc, ale nektery fakt moc dobry nebyly a pak uz je clovek dobere nejak, ale neprijde mi to sikovny, dobirat casto neco co treba uplne nesedi nebo nevyhovuje. Ale tak da se to i tak asi. Ale nic si z toho nedelej. Ja jsem zas s prehledem koupila mrnouskovi kombinezku a zimni cepici v domeni, ze vsechno ostatni mam a zjistila jsem, ze sice mam, ale akorat zejmena letni veci, u nas jsou vsechny deti narozeny pred letem
Toz to budu muset trochu vice prozkoumat a dokoupit.
![]()
@katkatel
no to já už doufám, že mám vše, co se oblečků týče, sice teď raději ani nechodím do obchodu, ať toho nemám moc, protože už teď to asi nevynosíme
ale většinou jsem to dostala od známých, nebo za symbolickou cenu ![]()
Ahoj holky, tak se hlásím po víkendu ![]()
@elis_an3, tak koukám, že vyrážka je teda od nervů, tak se snaž být v klidu, vím, že se to lehko říká, taky jsem už měla období, kdy jsem prckovi určitě nepomohla, tak mysli na princezničku a ostatní neni tak důležité
Co se týká plínek tak mě pár balíčku taky nepřijde přehnané, já teda ještě nemám ani jeden, ale mám v plánu taky pár v akci koupit, já co si tak pamatuji, tak č.1 jsem měla tak 3 balíčky, my jsme byli velký už od porodu a pak už teda dvojky, ale to nevim kolik jsme jich mohla spotřebovat, malej měl 6,5 kg ve 2měsících a to byl kojenej ![]()
@saruselib blahopřeji ke kočárku, tak to největší rozhodování už máš za sebou a můžeš se těšit na miminko ![]()
@katkatel no já se ještě ani nemrkla na ty věcičky po prckovi, taky si říkám, že koupím kombinézu a čepici a mám to vyřešené, ale asi se budu divit až si k tomu sednu, takže jste mě nahlodaly, že už bych teda asi měla a asi bych si měla napsat už úplný seznam věcí co mi chybí, když mě furt přijde brzo, já jsem hrozná ![]()
Hele holky, omlouvám se zas to budu mít dlouhé
chtěla jsem se zeptat, včera jsme měla hrozný bolesti v okolí pupíku, ale fakt takoví, že mi v jednu chvíli, když se mi tam mrskal mrňous měla až slzy v očích, nemáte s pupíkem taky problémy? U prvního o ničem takovém nevím, zítra jdu na kontrolu tak to proberu samo s doktorkou, ale tak se ptám i vás jestli nemáme zkušenost ![]()
A ještě jsem se chtěla zeptat, proč sakriš nemáte podpisy, abych viděla v kolikátém jste a co čekáte, samo pár si Vás pamatuji, ale ta moje hlava ![]()
@Miry Ehm a jaky podpisy jako? S tema vecma vim, ze u synka jsem si veci chystala asi 5 tydnu dopredu, ale vedela jsem, ze je mam (po segrine holcicce, dokupovali jsme jen minimum veci jsou oba pred letem narozeny). Ted jak jsem si to tu cetla jsem mrkla prave jen po te prvni krabici, nachystala ji nahoru a otevrela abych se ujistila jak jsem v pohode a ejhle samy tricka, sortecky kloboucky proti slunci
. Termin mam pred vanocema (nejpozdeji teda 21.12, planovany cisar) a nevime co cekame, pac miminko se zatim nechtelo prozradit (toz kombinezku ma zlutou). A u Tebe jak?
@Miry k tomu pupíku, teď to nemívám, ale tak před měsícem, dvěma jsem měla občas taky bolesti kolem pupíku, spiše těsně naad pupíkem, strašné píchání při jakémkoliv pohybu, obnutí, narovnání atd…ale nějak to odeznělo, zeptej se doktora, já předpokládám, že zrovna to mimčo nějak špatně leželo, pupek je celkem citlivý, ale určitě se zeptej…já mám zaškrtnuté připojit k příspěvku podpis, ale na profilu nemám nic vyplněné, aby mě nevyčmuchal někdo, kdo nemá
já tady celkem často upouštím páru co se týče nevlastního syna, takže nemám žádné detaily vyplněné…mám i město jen tak obecně odkud pocházím, jinak bydlím jinde, bydlím tu rok a je to tu strašná drbárna, já se těch ženských straním, ale chlapa tu znají všichni a potažmo i mě od vidění…
@katkatel No mám namysli metříky, když mám zapnuté podpisy, tak ten kdo má metřík, tak tam má třeba co čeká, kdy to čeká nebo co má doma a tak ![]()
Já mám v podpisu, že máme doma Kryštůfka, kdy se narodil a kolik měl, no a teď tam mám že čekáme druhé a jsem ve 27 týdnu, jinak teda taky zatím nevíme co čekáme a já věřím v ten další velký UZ a pak koupim kombinézku a čepičky a ty věcičky, který si teda budu muset sepsat po tom, co zjistím co mi chybí. No ještě potřebuji objednat ten kočár a sedačku, ten chci teda hnědý, tak to bych mohla už i objednat, kdyby mi teda už přišly nějáké penízky, pořád ještě nemám nemocenskou za červenec, takže si nemůžu moc vyskakovat ![]()