Rodíme v prosinci 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
13.9.12 19:37

No dobře, tak jste mě teda ukecaly! :-O Dám teda nejspíš na vás! Ale napadlo mě, když náhodou dojde k protečení čehosy až na chránič, tak co s tím třeba v noci? Nestačí vyměnit pouze prostěradlo, ale musí se i ten chránič, ne?-logicky. Na tohle mi přijde to prostěradlo lepší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
13.9.12 19:56

Já mám prostěradla do postýlky čtyři ty froté a všechny stály dohromady 60kč-jsou z druhé ruky ale jako nové bez dírek a fleků-dvě bílé, jedno žluté a jedno tmavě modré. Byla mi řečeno od švagrové že igelit do postýlky dávat nemusím, prý to řešila tak, že přes dětské prostěradlo dala starší povlečení a když to dítě poblinkalo tak vyprala jenom to, takže to tak asi taky zkusím! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
13.9.12 20:26

Teda jsem vás tak narychlo dočetla, já mám prostěradla dvě a o chrániči zatím jen uvažuju, ten pořídím asi později :-) Jiank mi dneska malá stepuje na močáku a už se to nedá vydržet, je to strašná bolest (no teď jak jsem napsala strašná, tak jsem si říkala, co budu říkat u porodu :-D ) jo a měla bych dotaz na vícerodičky možná i informované prvorodičky, mě se malá asi před 2 týdny otočila zase nohama dolů (předtím měla hlavu dolů) vím, že má na otočení čas tuším do nějakého 37TT, ale kdyby se teoreticky nepřetočila hlavičkou dolů a měla dole nožky, tak jak se to praktikuje? Outomaticky císař, nebo se normálně tlačí? Já nad tím dneska přemýšlela, já mám z řezání úplně panickou hrůzu od doby, co jsem se dozvěděla, že už neuspávají, já budu hysterčit jako blázen jestli budou chtít řezat :-D

• Citovat
  • Upravit
1598
13.9.12 20:36

@elis_an3 Ahojte ja mam prosteradla tri a chranic zvazujju az ted, co maly trenuje spani bez plinky. Vlastne jsem to delala tak, ze pod prosteradlo jsem mrskla tu jednorazovou podlozku a bylo. Ale fakt dokud byl s plinkou neprocural to nikdy, blinkat taky neblinkal takze zadny problem.
No s polohou asi jde odrodit i koncem panevnim, ale musi to jit, hrozi u toho asi dost akutni cisar. S tim, ze se neuspava - no ja to prave resila, protoze jsem pred rokem mela mimidelozni a malem u toho umrela a od te doby jsem hystaricka tak, ze muj doktor kdyz me videl, uznal, ze pro me bude lepsi celkova anestezie (po jednom cisari a jednom mimodeloznim uz mam rovnou planovany cisar). Pri predstave, ze by mi davali epidural a cosi se stalo (nekdo mi referoval, ze mu prudce klesl tlak a zvraceni) toz ja jasne umru jen na ten strach. Druhe ditko jsem chtela, bylo mi jasne, ze bude cisarem, toz to musim nejak prezit uz. Ale nestresuj, vetsina mrnousu se vcas otoci :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
13.9.12 20:53

@katkatel ja taky doufám, já jen tak informačně…vím, že to uspávání je plné rizik, proto se to už moc nedělá, ale já jsem strašná co se týče zákroků, jehel a ten pocit, že mě řežou zaživa (vím, že to necítíš) bych asi neprezila :-D

• Citovat
  • Upravit
1598
13.9.12 21:15

@elis_an3 No to ja trnu uz z te predstavy napichnuti toho epiduralu.Furt se mi tam mota ze je tam micha a tak a pri tom mimodeloznim mi desne klesal tlak bo mi moc krve nezbyvalo a uz jsem se loucila se zivotem, takze znovu zazit ten pokles tlaku - no nevim, ja uz mam fakt hruzu z nemocnic, plaste a vseho kolem. Jsem se nejdriv ptala, jestli mi nemuzou dat nejaky oblbovaky, ktery by neuskodily mimcu, ale to pry nejde, tak doktor rekl, ze to radsi udelame v celkove anestezii a jestli budu ok, muzu prijit az rano pred operaci at se jim tam nezblaznim pres noc pred tim. Mam slibeny termin pred svatkama, takze doufam, ze se to podari. Nesmim na to moc myslet nebo zas nebudu spat. Ten zazitek šoku a kritickeho stavu je jeste porad moc zivy, ackoli uz to bylo pred rokem. Jinak prvni porod byl u me po trech dnech vyvolavani ukonceny akutnim cisarem a to jsem v tu chvili moc neresila uz nic, jen jsem si prala at uz se to vyresi a ta bolest prestane. Az po operaci doktor rekl, ze normalni porod vlastne probehnout nemohl, protoze mel maly nevim jaksi zvracenou hlavicku proste nejak blbe. A to jsem moc chtela rodit normalne, ale pak jsem byla stastna, ze je hlavne maly v poradku, o sebe jsem se bat ani nestihla. Ted uz pocitam dny, ackoli termin presne budu znat az muj doktor bude znat sluzby na prosinec (tedy v prosinci ze)… drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
13.9.12 23:49

Holky, já mám zase strach z normálního!- ono má oboje svoje… Mě by zase ten císař asi tolik nevadil. Jsem zdravotník a vím, kolik se těhlech anestezií dává a konkrétně na našem pracovišti, co jsem zažila za necelým 6let žádná vážnější komplikace nebyla! Samozřejmě celková anestezie je větší komfort, ale pokud jste píchnutý tzv. v bloku, tak zase hned vidíte miminko… Ono má všechno něco, samozřejmě je pro mrňouska lepší přirozený porod, ale mě děsí ta bolest, pak to potrhání, atd..
@elis_an3 Pokud se nemýlím, tak porod koncem pánevním je dle zvyklostí nemocnice - tuším, že u nás indikujou ihned sekci, ale třeba HK pokud je to možné zkusí spontální porod a když to nelze indikují potom sekci. Nechci dělat chytrou, ruku do ohně bych za to nedala, ale tuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.12 08:40

@Pilulkaaa Já mám chránič normální přes celou postýlku, je to taková jistota, že se na matraci fakt nic nedostane, ale jak říkám, dokud jsou malinký, tak se ani k tomu chrániči nic nedostalo a s tou jednorázovou přebalovací podložkou je to taky dobrý nápad.
@Boboušek No když se něco dostalo k chrániči, tak jsem ho stáhla, ráno vyprala a večer byl suchý, takže jo, třeba půl dne byla matrace nechráněná, ale mě se fakt za ty 2,5 roku ani jednou nestalo, že by se k matraci cokoliv dostalo.
@elis_an3 Co se týká porodu koncem pánevním, tak si taky myslím, že je to jak v které nemocnici, já jsem asi srábek, ale já bych u tohoto případu preferovala radši jistotu císaře a co se týká anestézie, tak si myslím že se ještě pořád jde rozumně domluvit, ale je fakt brzy na nějáké závěry, jak bude mimi nakonec otočené, ještě pořád se tam kroutí jako rybičky :D
Jinak co se týká mě a porodu, tak já bych radši zase císaře, protože ta zkušenost 3 dny se o něco pokoušet a pak to stejně dopadne naprd mě fakt odrazuje, ikdyž zase musím říct že to stoupnutí si na nohy po zákroku, byla pro mě zatím nejhorší bolest v životě a něják mi to ten mozek nevytěsnil :nevim:
A holky už jste slyšely něco o tom epino balónku, já o něm dost uvažuju, pokud mi nedoporučí toho císaře, tak bych tohle ráda zkusila, třeba to aspoň trochu pomůže, právě od toho potrhání a šití ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.9.12 09:13

@Miry Tak já jsem poprvé o balónku slyšela až teď od tebe! 8o Jen v rychlosti jsem mrkla na net, abych věděla o co vůbec jde. Ráda si poslechnu názory všech, ale já jsem neuvažovala, jelikož to neznám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 09:46

@Miry @Boboušek já jsem se nedávno přivtěřila na diskusi babské rady před porodem a tam to holky rozebíraly to epino a prej dobré, ale asi nic ti nezaručí, že tě nenastřihnou a mimis nepotrhá…já nevím, proč mám takovou paniku z toho císaře když každý říká, že je to lepší atd atd…ale prostě bych raději rodila normálně, možná po těch ukrutných bolestech budu mluvit jinak :-D jinak děkuji za info ohledně porodu koncem pánevním…já doufám, že malá se bude plácat a otočí se jak má :-)

• Citovat
  • Upravit
637
14.9.12 09:54

Jo já jsem před první o ničem taky vůbec nevěděla, pak jsem to objevila tady v nějáké diskuzi a zdálo se mi to dobrý, hlavně každý si to tam chválil, že alespoň po té psychické stránce ti to pomůže, protože porod je hlavně o psychice, co si budem povídat a já mám největší strach, a i jsem měla před prvním, z toho potrhání a šití, jsem strašpytel :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 10:11

@Miry no já o šití taky slyšela mnohé hrůzostrašné historky, ale já jsem kupodivu pořád klidná a nějak se nebojí, jako bojím, ale beru to tak nějak, že to prostě musí být a že to přežiju, hlavne, že bude prcek se mnou a tak…já bych měla asi strach, kdyby tam chlap odmítl jít…možná ten strach ještě přijde pár týdnů před.
Holky poraďte co mám dělat, možná jsem jen přehnaně přecitlivělá a zmatkuju, ale už pár dní mám nějakého bacila, nic hrozného rýma a bolest v krku, dnes ráno jsem měla zvýšenou teplotu, ale asi do hodiny se mi udělalo dobře a teplota nikde, co mě ale trochu znepokojije je, že mám strašné svědění, nevím, jak to popsat, začalo to včera ráno, kdy mě svěděly plosky nohou a pak se to vezlo celý den, svědělo mě břicho, prsa všechno (to jsem přisoudila tomu, že se rozpíná kůže a jak se tvoří ty strie, tak to taky svědí, takže jsem to tak nějak omluvila, ale drbala jsem se šíleně) a noc byla strašná, neskutečně mě svědí dlaně a plosky nohou…mám to červené, ale nemám žádné pupínky…je to normální, může to být třeba tím, že začínám třeba otíkat, nalívat se vodou, zatím jsem teda nezmapovala, jestli se mi prsty nějak zvětšily, nebo mám zmatkovat a někam zavolat, nebo mazat?

• Citovat
  • Upravit
637
14.9.12 10:34

@elis_an3 Jo jasně já vím, že to něják dopadne a už se těším, jen když to půjde tak tomu něják pomůžu :jazyk:
Co se týká toho svědění, já nevim, určitě si vyloučila, všechny změny, jako nezměnila jsi prací prášek, krém na kůži, sprcháč, nebo nedávala sis hodně vitamínu třeba, citrón do čaje a tak a nebo to jsou fakt ty otoky, když to jsou ty nohy a ruce, zkus se třeba osprchnout jenom vodou, namazat se krémem, který máš vyzkoušenej a natáhni se, abys měla nohy nahoře a uvidíš, třeba to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 11:03

@Miry děkuji za rady, pomalu to ustupuje, no použila jsem na prostšradlo dětstkou aviváž, tak to nestraš, protože v tom mám vypranou celou výbavičku

• Citovat
  • Upravit
637
14.9.12 11:14

@elis_an3 Tak ono miminku to nic dělat nemusí a tobě zrovna třeba vadí a nebo je to úplně něco jiného, už to snad budeš mít dobrý, já jsem byla takhle chcíplá minulý týden, jakože krk a cítila jsem se mizerně, pila jsem šípkovej čaj a čaj se lžící medu a citrónem a za 2 dny to bylo pryč, je dobrý když to jde takhle bez nějáký chemie, tak ať jste zdravé holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí