Poradna duly
Jana Čurdová
@Pilulkaaa
Taky radím jít na nemocenskou, lhůta pro nástup na nemocenskou je 7 dní od ztráty zaměstnání, pak už nemáš nárok. A ty peníze jsou fakt lepčejší, než kdyby jsi šla na pracák. Na pracáku ti podpora v nezaměstnanosti dělá první 2 měsíce 65% z ČISTÉHO PLATU a další 2 měsíce 50% - což je fakt děs!. Naopak nemocenská je 60% z HRUBÉHO PLATU. Jsou tam ještě nějaké redukované hranice a vyplácí se asi až od 21.dne „nemoci“ (ty by ti měl snad ještě pokrýt zaměstnavatel, ale chce si to zjistit podrobnosti a propočítat to. Když o tom teď ale přemýšlím, je fakt, že by se u tebe jednalo cca o 2 měsíce a ono kdyby ti těch prvních 21 dní zaměstnavatel nepokryl, tak by byl asi lepší pracák, navíc bys nebyla omezená vycházkama
…). Těžký, těžký…
Ale smekám před tebu, takové plány ještě
. Ono se dá na ledasčem ušetřit
, ale toho chlapa pryč ti nezávidím
… Tak se drž!
K tomu mě navíc bylo řečeno, že kdybych byla na pracáku, tak dostanu mateřskou od státu, což je nižší, takhle mi ji bude muset hradit zaměstnavatel i když mi v srpnu smlouva zkončila…takže si v prvním měsících mateřské polepším…já vím, že to je vyčůranost, ale hold peníze jsou potřeba
Holky já sem na rizikáči už od 6 tt..:-/ byla jsem na operaci s čípkem, a dr. nechtěl nic ponechat nahodě…:-/ s přítelem sme těhu planovali ale ne tak brzo, podařilo se hned..:-) na základě rizikáče nam nevyšla hypo, a hlavně tím že nejsme manželé, nastěhovali sme se do bytu kde jsme cca měsíc a uplně to tady nesnáším..:-( hrozní sousedi.. celkově prostě na houby.. přítel pořád v práci cca do 6 a já v novým městě sama.. museli sme prodat auto aby sme měli na kauci do bytu a na zakladni vybavení, u nás prostě nic není normálně mno..:-( takže by mi měla jet
neshcopenka dál ne?? omlouvám se za vylití dušinky ale mám někdy splín..:-(
@Pilulkaaa vylívej vylívej…ano nemocenská ti běží dále, i když ti zkončí smlouva, tak budeš vedená v nějaké té jejich evidenci zaměstnanců a pak hned hupneš na mateřskou a jsi v suchu, nejlepří možné řešení…akorád mě zkončila smlouva v srpnu a ředitelka mi říkala, že papírek na peníce, co jsem odevzdávala na konci měsíce si už budu nosit na sociálku sama, tak kdyžtak si pohlídej tohle, ať pak nečekáš na peníze. JJ sama v novém městě to znám přítel dělá za normálního provozu (teď mají rekonstrukci) do tří, nebo do desíti do večera, v obou případech chodí na 8 na ráno, jak je to 10 tak je to děs doma, taky nikoho neznám ale mlčím před chlapem, protože on by mě seznámil, ale já raději nechci, měla jsem tu čest poznat, jak to tu mezi ženskýma chodí a hrůůůza.....tak kvůli hypotéky, to by mě zrovna nenapadlo, my měli právě dilema s tím otcovstvím kvůli mému rozvodu, jsou zase nějaké blbé zákony, ale nakonec se brát nemusíme, vlezli jsme se do té jejich lhůty…drž se mamino ![]()
@elis_an3 :
jo táák, tak ted už sem zas o něco chytřejší, tak mi už jsme rok a půl zasnoubeni..:-) a od lonského října sme řešili hypoteku, kde nám řekli že bez problémů a předběžně schválená, nakonec nám paní s klidem po 10 měsících že ne, takže plán byl hypo, a když nám ji několikrát předběžně schválili a paní nas ujistovala s financním poradcem, že to bez problémů dostanem, tak jsme si řekli že jdem do toho, protože se mi zas ten čípek začínal horšit a navíc jak sem všude četla každýmu trvalo mimčo min.3 měsíce..:-) mno jak sem byla vykulená když po 14 dnech co sem zkončila prašky na mě vykoukli //
tak nějak se perem ale už se prostě vidím v novém hezkém bytečku…:-(
tak je fajn že jste se vlezli aspoň o jednu starost méně..:-)
Dobré ráno holky,
máte krásné metříky, konečně mám trochu přehled
Závidím, že jste všechny přede mnou, máte velkou šanci být na Vánoce doma ![]()
S těma zákonama je to fakt hrůza všechno zjišťovat, ověřovat, jinak Vás všichni vemou na hůl
My máme naštěstí svatbu i hypo zdárně za sebou a teď už jen splácet a splácet, no za nějákých 22 let si budem moc začít užívat, to jsou taky vyhlídky ![]()
V úterý jsem byla na kontrole, tak je tam vše v pořádku, prcek sebou zase pěkně mrskal, srdíčko jsem slyšela, no a na ty bolesti kolem pupíku mi řekla, že je to asi jak se tam různě točí a tak, no nevím, ale je fakt, že se snažím od té neděle šetřit a jak mám pocit že mě to začíná bolet, vyskočim na gauč nohy na horu a všichni mi můžou vlést na hrb ![]()
@Miry jééé kéž by dobré ránko, sousedi nad nama dělali mejdlo do 4 do rana, a od 8
zas vyje do tedka jejich pes. Sem se trošec zhroutila mamině do telefonu že tu být nechci.
to se máš že si viděla prcka,
já už skoro od 20TT ne..:-)
Ahoj holky, koupila jsem na Aukru ty separační pleny za dobrou cenu, všem doporučuji!
Zítra jdu do poradny, tak se dozvím jestli mám tu cukrovku nebo ne a taky jsem zvědavá jestli je vše v pořádku, protože mně je jaksi divně už tři dny a jaksi mně tlačí břicho¨,možná jenom že tam mají kluci málo místa ![]()
Jé, tak to tě lituji, nešlo by na ně prostě po 22h zavolat poldy, rušení nočního klidu a budeš mít klid aspoň takhle, tyhle noci jsou strašný, ale ještě horší to je když už máš mimi, to jsi pak tak 1000× naštvanější že ti ho budí, než že se nemůžeš vyspat ty sama
Prcka jsem taky neviděla od 20tt, doktorka jen poslouchala a on jí tam do toho kopal ![]()
@Jarmila6 Jo já se taky dozvěděla dobré zprávy, cukrovku nemáme a to břicho mě taky právě už zlobí, no ono se neni co divit pomalu jdeme všechny do 3trimestru a to už neni sranda a líp už nebude ![]()
No koukam, ze se nas nevyspalo vic. maly zacal kolem pulnoci zvracet (podruhe v jeho zivote, ale ve skolce psali, ze tam maji takovou nakou infekci, toz to asi chytl), skoncil po pul jedne, ale ja ho jeste hodku hlidala, kdyby nahodou. Samo, ze neni legrace ho trikrat prevliknout komplet, to jsem si vzpomnela na nase diskuze o prosteradlech, bo uz jsem brala posledni. Dnes ma dietku a tak snad uz to bude dobre, zda se byt jinak v pohode uz, ale nemohl do skolky, coz byl trochu smutny. S brichem, ja jsem tu asi nejvic pozadu, jsem teprv 24 tyden (ale porod planovany cisar mam slibeny do vanoc), ale taky uz jsem mela par dni pocit, ze mrnous uz snad mini vystupovat, ale vzpominam si, ze to tak bylo i u meho prvniho, po par dnech se to vetsinou samo lepsi. Na opakovane kontrole - velkem ultrazvuku- vcera vsechno ok, jen porad nevime, co cekame, tak nas cekaji hadky hned o dve jmena asi
. JInak na sousedy bych policajty volala, ja se toho nijak neostycham, kdyz je potreba. Kdyz se tak stalo, potesili me policajti, ze tem lidem nerekli, kdo presne je zavolal, rekli jim jen, ze to lidi rusi (dokud jsem nemela deti, byla jsem tolerantnejsi). Pekny den vsem ![]()
@Pilulkaaa ale závidím, že máte to vlastní bydlení v dohlednu
my se budeme stěhovat k našim na barák, ale to za hoooooodně dlouho a to jen proto, ať tam nejsou potom na staré kolena sami…takže fakt za dlouho, ještě jsou mladí
já náš byt nesnáším, máme 2+1 a celkem malý, přítelův syn má pokoj a my jsme v obýváku, pořád máme rozložený gauč na kterém spíme, všechno je tu škaredé, parkety celé oloupané, vana tu není (to mě hodně štve, protože miluju teplou vanu, je to pro mě relax) no pro holku, co vyrostla v baráku s velkou zahradou, utrpení!!! ![]()
@Jarmila6 držím palce, ať nemáš cukrovku, je to pech se muset v těhotenství až tak omezovat
no malá občas budí dojem, že tam taky nemá místo a to je tam jen jedna, určitě máš takový pocit jen proto, že jsou tam prcci dva, určitě je vše v pořádku
a já byla dneska na kožním, protože jsem tam měla cestu k zubaři (zuby OK) a už jsem totálně vyčerpaná, předevčírem jsem nespala celou noc, fakt bez nadsázky jsem oka nezamhouřila, u doktora jsem si samozřejmě připadala jako simulant, údajně je to normální u těhotných, tak já nevím holky, kolik z vás má takové svědění (pouze noční), že prostě nespí?? Dala mi líh, nebo něco podobného, aby se neřeklo, jako kdyby to bylo břicho, tak to neřeším, kůže se rozpíná, popřípadě praská, ale chodidla a dlaně??? No tak jsem naštvaná, ještě mi důležitě poradila, ať to chladím vodou, hmmmm to jsem zkoušela jako první a nic…s těma doktorama to je fakt děs. Navíc jsem byla v práci a jak jsem vám říkala, že mi zkončila v srpnu smlouva, ale že jsem na nemocenské a pak volně přejdu na mateřskou, tak bych měla dostávat mateřskou od nich, tak ředitelka se z toho chce vykroutit, zase se mnou chce vydrbat a tvrdí, že to se jich netýká, na sociálce ale říkali něco jiného, dala mi nějaké papíry, no jak tam ponesu papír na konci měsíce, tak se jich znova zeptám…prostě dneska strašný den, asi se zahrabu do postele a budu dělat, že tu nejsem ![]()
@elis_an3 mno tak s bydlenim teda soucitim, jsem na baracku a je to uzasny, s prckem jsme chvili bydleli na byte, ale bylo to blby, tady muzu jen vyjit ze dveri, sednout si na travnik a maly si hraje (to kdyz nejsem v kondici) nebo cokoli delat a to maly dela se mnou
jinak z doktorama ja v prvnim tehotenstvi nabyla dojmu, ze kdybych snad rano nasla svou hlavu na nocnim stolku, nakej doktor by mi s klidem rekl, ze se to v tehotenstvi stava
- to nespani je ale hrozny s tim neco delat musis rekni to obvodakovi at te nekam posle dal s tim …ja nemuzu spat z toho syndromu neklidnych nohou.. ted vim, ze caj muzu jen rano, beru jecmen, chlorelu, zelezo a ackoli i tak nespim tak dobre jako mimo tehotenstvi tak aspon spim i kdyz jsou dny, kdy taky nemuzu usnout, ale nakonec zaberu - takze nedej se a res to dal ![]()
@katkatel jak jsem ji řekla, že jsem totálně vyčerpaná, tak se tak pousmála, že úplně vím, že chtěla říct, že s miminem se taky vůbec nevyspím, ať si zvykám…já se zeptám svého gynekologa pokud to do té doby nepřestane, já četla na internetu hodně o svědění kůže bez příčiny a vrážky a hodně psali o tom, že to je psychosomatické, to jsem čekala, že mi řekne ta kožní a pošle mě k obvodnímu, nebo mi doporučí nějaký uklidňující čaj nebo tak něco, ani se nezeptala jestli jsem změnila prášek, jedla něco, co jindy ne prostě klasické otázky co mě napadají, nezeptala se mě vůbec na nic
![]()
@elis_an3
Já myslela, že tak jako tak ti peněžitou pomoc v mateřství vyplácí sociálka a ne zaměstnavatel
. To jsem v…
Tak se drž!!!