Rodíme v prosinci 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1598
20.9.12 21:06

@elis_an3 no asi lekarka unavena praci uz, ale patrej dal… nekdy pomuze dat se do pohody i nejaky mineraly nebo nejaky vitaminy ze skupiny becek, ale nevim presne ktery, porad se s doktorem a zkousej, nespat nejde vydrzet dlouho… mimochodem vsichni nas furt strasi, taky me v prvnim tehotenstvi rikali - pockej nevyspis se, pockej jak hrozne to bude… no a maly spal od druheho mesice celou noc, nedelo se nic hrozneho, zadny vycerpani a hrouceni, parkrat za ty dva roky byl nemocny a trochu plakal v noci, ale dalo se to… to nespani v tehotenstvi bylo mnohem horsi aspon pro me teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
21.9.12 07:30

@saruselib no ono je to nějak tak, že prvních már měsíců (nevím jestli 5 nebo 6 s tím má něco společného i zaměstnavatel, nevím, jestli to přímo platí, ale máš to vyšší, protože se to vypočítává z tvého platu

• Citovat
  • Upravit
93
21.9.12 07:34

Ahoj, taky máme termín v Prosinci. 27.12.2012. Je tady nějaká maminka, která se chystá rodit v Ostravě ve Vítkovicích? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.9.12 08:05

@elis_an3 jojo, ono 28 týdnů je peněžitá pomoc v mateřství, tedy mateřská na tu nastupujeme 6-8 týdnů před porodem a ta se vypočítá podle tvé mzdy, pokud máš odpracovaných nějákých X dní, no a pak se přechází na rodičák a ten je daný pevně od státu a ty si jen určuješ na jak dlouho ho chceš, ale obojí podle mě platí sociálka, tak se nenervuj, peníze ti platit musí s tím nikdo nic neudělá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
21.9.12 08:20

Dobré ránko raníčko..:-) @elis_an3 tak to mě s tou doktorkou mrzí…:-/ a nebereš třeba moc vitamínů? třeba pro těhu a magnezko navíc? taky bych se nevzdavala, a možná bych zašla na alergologii když kožní nepomohla a tam ti řeknou hned jestli se to třeba neprojevuje něčím jiným…
já byla včera u zubařky a super..:-) vypadly mi během 2 dnů 2 plomby a o kazech neluvím málá mi dává záhul..:-) sestřička se mě ptala v kolikátém jsem, a řekla sem 29tt pak sem se zarazila a normalně nevěděla v kolikátým sem, najednou mi to přišlo hrozně moc 29 týdnů musela sem se ujistit a kuknout do prukazky, ještě sestřička to spíš tak 19tt podle bříška ne?? :-) trapas :oops: :oops:
@Miry musím ze pozeptat zkušené maminky, mám dilema mezi dvěma kočárky
http://www.krokodylek-tu.cz/…purple-2012/
a tento http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?…
u toho prvního nejde dát sporťák do předu i do zadu, je to moc tragické? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.9.12 09:00

@Pilulkaaa Tak pokud se ptáš na osobní názor, já bych raději volila Espiro Enzo Evo 06, kvůli rozchodu kol, právě kvůli zimě a sněhu, mě se fakt špatně jezdilo ve sněhu a nebo i čvachtě s Dorjanem, jelikož má přední kolečka blíž u sebe než ty zadní a tím pádem protlačuješ dvě stopy a je to takový naprd, když čekáme ty zimní miminka :? ale zase záleží, kde bydlíš, jak to tam udržují atd. Trochu bych se bála toho skládání u toho enza, to vypadá že budeš muset vždy při skládání sundavat ty přední kolečka, protože nevím, kam by se tam měli vejít :nevim: Mě to skládání do auta rozčilovalo, jelikož jsem musela sundat korbičku položit jí složit konstrukci a ty bys musela ještě z té konstrukce sundat kolečka, dát to do auta, no prostě naprd, ale zase záleží jak často tohle budeš praktikovat, já jezdila min. 2× v týdnu a dost mě to štvalo :evil: Co se týče té otáčecí korby to nepokládám za důležité, pokud je v boudě okýnko a vidíš na prcka, tak bych to tolik neřešila. Hezky vypadají oba dva, já bych byla pro Enza kvůli sněhu, ale zase má u mě mínus s tím skládáním, ale to jen odhaduji s těmi kolečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
21.9.12 09:01

@Miry nj,ale jakmile ti zkončí pracovní smlouva, tak máš nárek jen na základ od státu, což je při 3leté variantě 6111, jsem si vypočetla ne??? Já už v tom mám guláš, příští týden jdu na sociálku odnést papíry, tak se tam zeptám

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
21.9.12 09:03

@Pilulkaaa taky jsem koukla a oba jsou krásné :-) první je mi sympatičtější, ale co se praktičnosti týče moc neporadím :-)
Nám dovezou kočárek v neděli, už se nemůžu dočkat :-)

• Citovat
  • Upravit
637
21.9.12 09:13

@elis_an3 no z tímhle si nejsem jistá, jak to bude, ale zase ty jsi na nemocenský a podle mě by jsi nárok i na tu mateřskou mít měla, ale neorientuji se v těch zákonech, uvidíš co ti řeknou na té sociálce, snad narazíš na někoho kdo tomu tam bude rozumět, protože to je taky výhra :roll: Přeji ať to dopadne dobře, tak jako tak buď to bude mateřská nebo aspoň rodičovská ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
21.9.12 09:16

@Miry @elis_an3 super, mě víc taky sedí enzo..:-) není nad to mít tak dobré rádkyně..:-D skládat bych ho moc často neměla nemám do čeho, :-) a okynko tam je takže yvřešeno, víc se po tom pídit nebudu..:-) psala sem paní a říkala že ho budou mít od října pravidelně skladem takže kdykoliv ho objednám do 2 dnu je prý doma..:-) a vzhledem k tomu že mi přítel oznámil že za týden jede nakonec jen na 3 týdny pryč tak se mi ho objednávat moc ještě nechce, určo bych nevydržela a montovala ho tu sama..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
21.9.12 09:22

@Miry nj mě by to žíly netrhalo, kdyby nešlo o prachy :-D pak napíšu co mi řekli, ať jsme chytřejší všechny
@Pilulkaaa tak pokud ho budou mít na skladě, máš jistotu, tak ho objednej, až se přítel vrátí, já ho objednávala teď jen proto, že jsem měla strach, že by pak nebyl, kámošce takhle bouchly dva kočárky, rodí každým dnem a je nešťastná…to je hned úleva, jak máš vybráno že??? Je to pomalu náročnější než vybrat auto, já to říkám pořád :-D

• Citovat
  • Upravit
637
21.9.12 09:44

@Pilulkaaa Tak to je dobře, že jsem trochu pomohla, počkej si na přítele. Já taky kočár ještě neobjednala, nemám jaksi za co ještě mě nepřišla furt nemocenská, to je stát tady, ale nerozčiluji se za to mi ty debilové tady nestojej, hlavně že oni maj všeho dost :evil: @elis_an3 Taky to nemám růžové s penězma, viz výše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
21.9.12 09:45

:-) @elis_an3 to teda jo, půl roku totalního dilema, 40× sem kočár měnila..:-) měla jsem vybranej ještě levnější ale tento je slevněnej z 10500kč na 7500kč mamka nam polivinku přispěje tak není co řešit ale za plnou cenu bych ho už nebrala..:-)nejhorší je že já neměla moc možností ho vidět jen jednou jsem ho chytla do ruky pojela pul metra sem a tam, paní v obchodě mi ho nechtěla ukazat, takže pasé, a dávám na recenze a na videa..:-( tak snad se šikne, do nedavna byl i u nas ale včera sem šla na čučandu a už byl fuč třeba ještě do měsíce zas bude a ja ho muzu omrknout..:-)
co se týká peněz taky sem zvědavá..:-/ už tak člověk dostane prd, hernajs jak by bylo dobře s porodným..:-(( za chvilinku fčím do města na přebalovací podložku mají poslední kus v akci sice oranžová nic nehodící se k ničemu co máme ale stejně přes to flaknu plínku at malá neleží na studeným a hotovo.. za ty prašulky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
21.9.12 09:50

@Miry počkám, protože tím že jede pryč musíme příští týden zajít na úřad domluvit termín svatby, a vybrat prstýnky, když mi tady paní řekla že prstýnky 10-17 tis. tak sem ji málem oči nechala na pultu jak mi lezly z důlku, ale našla sem jeden a tam by sme se mohli narvat do 6000. takže se stejně musí kočár odložit mno..:-/ že prý prstýnky 3-6 týdnů, a přítel dojede koncem října a za měsíc mám termín, takže nejsem sebevrah..:-) bude to mazec..:-) nevíte co je potřeba na úřad když chceme domluvit svatbu? ja ted letim ale do hodky jsem zpatky..:-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.9.12 09:53

@Pilulkaaa Já mám taky oranžovou po Kryšťovi a měla jsem na ní flísovou deku a na tom ještě plínku, takže barva vůbec nebyla vidět, takže to neřeš a udělej výhodný nákup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí