Poradna duly
Jana Čurdová
Jooo a v té mammince je i slevový kupón na 20% slevy na hračky Lamaze, tak kdo je má rád, tak kupónek se vyplatí, navíc si teď nemusíte platit drahé poštovné, ale jen poloviční a vyzvednout na nějaké úložně, to jsem vůbec neznala
@elis_an3 z LAMAZE jsme si kouili za prispeni nekoho z rodiny (ono uvidite po porodu, pribuzni chteji prispet na neco a kdyz uz clovek ma oblecky zdedene i kocar, tak proc ne nejakou vychytavku) hraci decku, je perfektni, doted si s ni maly obcas hraje a ma z tama takove postavicky chlapecka holcicky a mimi, ty jsou jeho mazlici na spinkani
Na te hraci decce se poprve otocil, ono ten okraj pomaha asi na to. Vyblbnou se s ni i starsi decka, ktery tu decku tahaji po zemi a jeden v tom sedi a necha se vezt. Je to i odolne, lze vzit kamkoli jako hracku i treba prebalovak http://www.mall.cz/…zka-pyramida jen tak pro inspiraci, taky jsme to brali se slevou
Jo a k prani, ja prala nejdriv v orechach - hezky voni, ale moc neperou, pak ruzne, i v Lovelle, docela ok. Teda az najdete prasek, co vypere prikrmovou mrkev, dejte vedet, to semi teda nepovedlo ![]()
Maminku si kupuji od třetího měsíce, takže i tuhle určitě koupím, jinak ostatní časopisy pro maminky i starší čísla si půjčuji v knihovně, docela ujde Family Star kdo má i větčí děti.
@Jarmila6 já jak jsem otěhotněla, tak jsem si začala kupovat časopisy, jak jsem říkala, kdysi jsem kupovala maminku kvůli škole, tak jsem byla natěšená, ale zklamalo mě to, pořád stejné články, vyzkoušela jsem betynku a zjístila jsem, že maminka a betynka mají stejné články, nevím, jestli je to tak každý měsíc, pak jsme někam jeli, tak že vyzkouším miminko a zase nic moc, tak jsem to vzdala, ale pak jsme jeli na dovču a já neměla co číst, tak jsem si koupila máma a já a to je ten můj nej
hodně tam píšou maminky, jsou tam poradny o všem možném, ale každému sedí něco jiného…jinak se dívám po trafice a kupuju, jak je zajímavý dáreček ![]()
@katkatel já mám od lamaze tu hudební housenku a nejraději bych si s ní hrála sama, normálně stojí 500,–,ale na slevomatu ji měli za 250,– i s dopravou a tak jsem si Lamaze zamilovala, taky se chystám, že po porodu něco koupím za penízky, co dostaneme, ale ten kupónek je fajn, strašně se mi líbí dráček zoubek, nevím proč, je takový ujetý, ale přijde mi strašně milý
Ahoj holky,
já jsem dneska přetrpěla cestu busem a dojela si do Phy na veletrh For babies (http://www.for-babies.cz/…ntercept.asp), tak jsem zase utrácela jako blázen
. Na takový akci jsem byla poprvé a docela se mi to líbilo. Do teď jsem nekoukala na hračky ani na značky, ale zrovna tu Lamaze tam měli. Vyprodávali hračky z výlohy, s poškozeným obalem atd…Tak jsem si hnedky 2 po 100,– koupila
, fakt krásný.
@elis_an3
To jsi mě uklidnila, už jsem se lekla
. To by bylo, abys když za tebe zaměstnavatel platil nemocenský pojištění min. 270 dnů neměla nárok na mateřskou ![]()
@saruselib jezis to ti zavidim, me prisla pozvanka na mail, ja na znacky taky nekoukala, dokud jsem neobjednala tu housenku Lamaze, jen se mi libila barevnost a od te doby se vsude koukam po tehle hrackach, ale je pravda, ze jsou drahe, narazit na takove akce, jako ty na veletrhu, tak jsem v tranzu (omlouvam se za hacky carky, nejak jsem zacala bez toho a uz se mi to nechtelo prepisovat
)
@Cassia píše:
To já chodím snad co 3 min.![]()
no ja byla za den i 28krat ale uz je to dobry prodelala sem zanet mocaku.
ted uz je to jen a jen malym. vecer ani nemluvte
jdu si umyt ruce a uz sem zase zpat na weeeecku.des
@jasmina27 píše:
no ja byla za den i 28krat ale uz je to dobry prodelala sem zanet mocaku.ted uz je to jen a jen malym. vecer ani nemluvte
jdu si umyt ruce a uz sem zase zpat na weeeecku.des
@elis_an3
No, měla jsem velkou radost. No a to jsem ještě ani neviděla tu cenu, za kterou to normálně je, to až doma
, tak z toho mám radost ještě větší.
Jinak s chozením na záchod, musím se smát, máme to fakt všechny stejné. Jen co ulehnu, musím vstát a jít znovu
.
@Jitule22
Jéé, my máme úplně ten samý termín
. To jsem zvědavá, komu z nás se mimísek vyklube dřív ![]()
@saruselib jako já jsem se do nich fakt zamilovala, mě se na tom strašně líbí, jaké mají barvy, že používají černou a bílou, že to není trapný králíček růžovoučký, ale je to takové netradiční, nebo nevím, jak to popsat
A jak vidíte polohy vašich dětí? Já jdu v úterý na kontrolu, před měsícem jsem měla malou zadkem dolů
a mám pocit, že tak zůstala, dnes dokonce mám pocit, žeje příčně, protože mám na každé straně jednu bouli.
Jo a kdyby někoho zajímalo to moje svědění, tak jsem se rozhodla testovat sama, co mi to může dělat, vysadila jsem magnezko na pár dní…nic, vysadila jsem mléčné…zase žádná změna, pak jsem přestla pít vodu za šťávou, přešla jsem na holou vodu s tím, že možná mi nedělá dobře nějaké ečko v tom a nevím, jestli je to tím, nebo to je náhoda, ale už jsem dvě noci spala, v noci po wc mě to trochu svědilo, ale ne tak moc a usla jsem, a včera mi kamarádka říkala, že to je i vedlejší produkt těhotenské cukrovky, kterou sice nemám, ale možná v té šťávě je na mě moc cukru
no nic, tak budu mapovat dále ![]()
Tak se vracím z nákupu, tchýně dovezla lovelu, a já v akci koupila za 70kč Dreft,
maminku sem naháněla ve 3 obchodech, v jednom měly modré..:-( takže nic, ve druhém projistotu usínáčky neměly jen granko a ve třetím, jen oranžové tak sem brala ty mno..:-/ @elis_an3 díky za info, přesně tak si myslím že to je, takže super že je to potvrzené,
neodolala sem a koupila maminku a betynku, uvidim co vyčtu:-) ještě sme koupili digitální váhu takže se děsim o kolik jsem přibrala, peněz v luftu, ještě tchýně že dají polovinu na kočár takže asi máme po starostech moje mamka půlku a tchyně.. super… ![]()
@Pilulkaaa no to se máte, s tím kočárem to je strašná pomoc…ještě nevím přesně, svědí to pořád, ale ne tak moc, a v noci se to dá zaspat, zatím dvě noci, snad dnes bude třetí
ale přestala jsem si do čaje dávat tu citrónku, mám fakt pocit, že to je z těch nějakých kyselin co tam jsou já myslím, že ty srdíčkové ani nedávali protože jsou asi jinak dobře prodávané, oni spíše šoupli do časáku ty, co lidi neobjednávají moc, ale ty modré, to se divím, to jsem neviděla, ale i tak je to super.
Já se doma nevážím, tak jsem zvědavá, jak se to pohlo, v úterý mě zváží ![]()
Saruselib - no vidíš
ani jsem si nevšimla, že by jsem tu z někým měla stejný termín. Byla by to i myslím dobrá náhoda, kdyby sme rodily i na stejno. Ale prča by to byla i když ne až tak bezbolestná ![]()
@Pilulkaaa mám pocit, že dali do oběhu jen dvě a to hnědé korunky a oranžové
já ve dnou trafikách marně hledala červená srdíčka, nebo kdyby ty korunky byly šedé
nakonec mám oranžové i tak jsem se dívala, že ten usínáček normálně stojí skoro 200,–
holky které to zajímalo s tou mateřsku, když končí pracovní smlouva (už nevím, kdo to byl) včera jsem byla na úřadech, protože v práci mi dali papír pro pracák o ukončení pracovního poměru, prvně jsem šla ale na sociálku a řekla jim, že si myslím, že to je blbost (řekla jsem to jinak, ale bylo by to na dlouho) paní byla naštěstí moc hodná i když se to jejich úřadu moc netýkalo, řekla, že pokud jsem v době zkončení smlouvy byla na nemocenské, tak je padlé na hlavu, aby se šla zapisovat mezi uchazeče o práci, že to nechápe a že pokud do 180dní od ukončení smlouvy nastoupím na mateřskou, tak ten papír na mateřskou vyplňuje zaměstnavatel a nárok na ni mám, protože jsem uddělala nějaké jejich povinné dny nebo co, ale ať raději na ten pracák zajdu, že nechce mluvit za ně, tak jsem tam jela, u okínka por nové uchazeče na mě s tím pupkem čučeli jak na blázna, co tam dělám, musel ajsem z jedné kanceláře do druhé, protože každý, že musím tam a tam se optat (zmátlo je, že zkušená účetní mi vystavila tento papír a neví, jak to je v zákonech) nakonec jsem se vyšplhala po schodech do kanceláře k jedné moc hodné paní, ta mi teda potvrdila, že to je naprostá hloupost, ať si papír raději schovám, ale že osoba na nemocenské se nemůže jít hlásit mezi nové uchazeče.....ale byly tam pěkné zmatky, strašně se těším, až půjdu vyřizovat přídavky na dítě, tam byly největší fronty
takže v úterý jdu na kontrolu k doktorovi a už si s ním promluvím o nástupu na mateřskou a budu je v práci muset uhánět, ať účetní zase něco nezvorá, jak s nemocenskou a já nejsem měsíc bez peněz