Rodíme v prosinci 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elis_an3
2.10.12 17:22

@jasmina27 32tt je takové nějaké minimum pro zdravé miminko?? Doufám, že to doklepete.
Tak holky dnes samé špatné zprávy, mě volal doktor, teď večer a to výsledky měly být až za týden, že je to akutní, ýe mám velmi zvýšené jaterní testy a že je to fakt hodně, že tam zítra musím znova a pošlou mě na nějakou gastroenterologii (nebo něco takového, to jsem úplně nepochytila) tam mi udělají další testy a musí se to hlídat, prý se v těchto případech musí někdy přistoupit i k předčasnému ukončení těhotenství!!! Možná jsem blbá, nebo natvrdlá, ale to neznamená potrat že ne? Přece mi nevezmou zdravé miminko, to znamená vyvolání předčasného porodu žejo??? Jen se ptám, protožejsem nějak v tom šoku neměla odvahu se ho zeptat :-(

• Citovat
  • Upravit
531
2.10.12 17:50

Ahoj holky,
ježíš marjá, co to tady čtu!!! Moc moc se držte! :hug:
@Pilulkaaa
Tak to tam zvládni, ale ber to z té lepší stránky, budeš pod dozorem doktorů a odpočneš si. A na víkend budeš doma ;).
@elis_an3
Ty jo, tak ještě, že ti to zjistili! Snad ještě včas. A neboj, játra mají docela dobru schopnost regenerace. A doktoři určo udělaj všechno, co je v jejich silách! Já četla i o porodu zdravého mimi ve 25.tt. A dokonce manželův kolega má syna, který se tuším narodil taky takhle brzo a má se čile k světu, je to veliký bojovník :-). Takže se určo neboj, že by ti sebrali mimi a šlo by o potrat!!! „Jen“ by šlo o docela dost předčasný porod, ale neboj, říkal přeci, že to je jen někdy, ne? Tak zatím nestresuj! Snaž se být v klidu, i když to asi nepůjde :(.
Budu na vás holky myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
2.10.12 17:58

@elis_an3 Jo 32. tyden je takova hranice, kdy uz se muze povest, ze mimi bude zdrave komplet. Ukonceni by znamenalo myslim s nejvetsi pravdepodobnosti cisarsky rez, nevim, jestli se odvazuji porod vyvolavat, pokud je komplikace nejaka. Ale jeste zes to resila. Pokud dojdou k zaveru, ze by ty blbe fungujici jatra ohrozovaly mimi, radeji ho vytahnou drive neboj pokud je to planovane, zorganizuje se vsecko tak, aby jste meli oba nejlepsi moznou peci, ve vetsich nemocnicich uz neni problem i ty mrnousky dobre obstarat, maji dobre inkubatory uz. Dite je schopne prezit kolem 24 tydne uz, ale je to jeste dost rizikove, po tom 32 uz by to melo byt ok. Dalsi hranice je pak 36 tyden, to uz by dite melo byt schopne vseho samo. Ja sama jsem narozena ve 34-35 tydnu, protoze jsem mela slusnou vahu do inkubatoru me ani nesoupli, mam vadu zraku, ale jinak celkem ok zdravotne, segra je narozena v 35 tydnu tez, byla chvili v inkubatoru nema zdravotni problem zadny. Drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
2.10.12 18:02

Děkuju holky, tak snažím se nepanikařit, ale byla jsem přesvěčená, že to zas tak moc zvýšené nebude, více se dozvím zítra…takže od rána kolotoč po doktorech a odpoledne musím stihnout školu :-

• Citovat
  • Upravit
jasmina27
2.10.12 18:06
@elis_an3 píše:
@jasmina27 32tt je takové nějaké minimum pro zdravé miminko?? Doufám, že to doklepete.
Tak holky dnes samé špatné zprávy, mě volal doktor, teď večer a to výsledky měly být až za týden, že je to akutní, ýe mám velmi zvýšené jaterní testy a že je to fakt hodně, že tam zítra musím znova a pošlou mě na nějakou gastroenterologii (nebo něco takového, to jsem úplně nepochytila) tam mi udělají další testy a musí se to hlídat, prý se v těchto případech musí někdy přistoupit i k předčasnému ukončení těhotenství!!! Možná jsem blbá, nebo natvrdlá, ale to neznamená potrat že ne? Přece mi nevezmou zdravé miminko, to znamená vyvolání předčasného porodu žejo??? Jen se ptám, protožejsem nějak v tom šoku neměla odvahu se ho zeptat :-(

vau tak nejprve kuji za odpoved no kecy resp povery tech je. a doktor se jim jen smeje ze to je jak kdyby rekl toto letadlo spadne tohle ne :lol: vis co je to individualni.ted k tobe jako mne ty testy cekaji pristi tyden.mam chodit ted uz kazdy tyden hm. nevim tedy. kazdopadne te ujistim ze v zadnem pripade ze nejde drtaha o potrat jak si na to jen prisla? to vubec ale mimisko ti uz jakozto muzou vyvolat. :roll: ale nestesuj :| bude to dobre. neboj

• Citovat
  • Upravit
jasmina27
2.10.12 18:09
@saruselib píše:
Ahoj holky,
ježíš marjá, co to tady čtu!!! Moc moc se držte! :hug:
@Pilulkaaa
Tak to tam zvládni, ale ber to z té lepší stránky, budeš pod dozorem doktorů a odpočneš si. A na víkend budeš doma ;).
@elis_an3
Ty jo, tak ještě, že ti to zjistili! Snad ještě včas. A neboj, játra mají docela dobru schopnost regenerace. A doktoři určo udělaj všechno, co je v jejich silách! Já četla i o porodu zdravého mimi ve 25.tt. A dokonce manželův kolega má syna, který se tuším narodil taky takhle brzo a má se čile k světu, je to veliký bojovník :-). Takže se určo neboj, že by ti sebrali mimi a šlo by o potrat!!! „Jen“ by šlo o docela dost předčasný porod, ale neboj, říkal přeci, že to je jen někdy, ne? Tak zatím nestresuj! Snaž se být v klidu, i když to asi nepůjde :(.
Budu na vás holky myslet

muj doktor se tez narodil ve 25t a je v poho. neboj. jukni na nedoklubko stranka sila a deticky se maji k svetu. holky budme v klidu.haha ze to se rekne

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
2.10.12 18:17

Tak já si pořád říkám, že malá je v pořádku a prospívá jak má, to mě těší :-) mám radost, že už má kilo a půl a doufám, že zítra mi nasadí prášky, dietu a bude ok, ale těšila jsem se jak se budu ještě dva měsíce cpát :-D
Jo a úplně jsem vám zapomněla říct, že se mi zastavilo přibírání :-)

• Citovat
  • Upravit
74
2.10.12 18:47

Ahoj, tak ja se k Vam asi pridam, mam termin 28.12. Uplne mi behal mraz po zadech, kdyz jsem procitala, jakymi komplikacemi prochazite. Nezavdim nikomu, ale urcite se vsem narodi krasna zdrava mimuska:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jasmina27
2.10.12 18:55
@elis_an3 píše:
Tak já si pořád říkám, že malá je v pořádku a prospívá jak má, to mě těší :-) mám radost, že už má kilo a půl a doufám, že zítra mi nasadí prášky, dietu a bude ok, ale těšila jsem se jak se budu ještě dva měsíce cpát :-D
Jo a úplně jsem vám zapomněla říct, že se mi zastavilo přibírání :-)
:D jo tak cpat jo? aha no ja uz si jakozto rikam ze se dam dohromady zapalim cigarko… :lol: ale nechci porodit nyni vis jak ja sem se tesila a cekaly sme 8let a nic nechci potento.
  • Citovat
  • Upravit
jasmina27
2.10.12 18:55
@sona.sta píše:
Ahoj, tak ja se k Vam asi pridam, mam termin 28.12. Uplne mi behal mraz po zadech, kdyz jsem procitala, jakymi komplikacemi prochazite. Nezavdim nikomu, ale urcite se vsem narodi krasna zdrava mimuska:-)

je to je moc pekne od tebe :potlesk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
74
2.10.12 19:01

Jak ja bych jedla! Tesila jsem se, ze se v tehotenstvi nebudu muset hlidat. Ale jim stejne jako driv a uz mam 10kg nahore. A v prukazce u sve vahy cerveny vykricinik:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
2.10.12 19:14

@sona.sta tak to já kdžy jsem nebyla těhotná, tak jsem přibírala jen jsem se na něco tučného podívala, sladké jsem skoro nejedla a stejně jsem byla mírně oplácaná (nerada cvičím) a teď v těhu jsem se mohla cpát jak jsem chtěla a měla jsem neskutečné chutě a zatím 5kg a už to měsíc stojí :-) to mě potěšilo a teď mi cpaní zkončilo a fakt mě to štve, já se cpala hlavně navečer :-D a to co se nesmí chipsy, popcorn, čokoláda, litry kaka jsem vypila, tuny medu do čaje :-D no beztak teď tu dietu mám za to :-D začala jsem pročítat, co to obnáší, už jsem ji jednou doržovala, ale je to 6 let a přijde mi, že nemůžu nic, hlavně jsem ulítala na mlíku, prostě jsem ho klopila sprostě z krabice z lednice a za den litr nebyl problém, kupujeme ho v akcích ve velkém jako důchodci a teď musím začít s nízkotučným…bleee, to je jako bych si ho smíchala s vodou

• Citovat
  • Upravit
74
2.10.12 19:35

Ale az si babetko poprve pochovas, tak zapomenes na to, ze jsi musela pit nizkotucne mleko a drzet dietu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
2.10.12 20:05

@sona.sta tak to je mi jasné :-) nejvíce se těším na ni a doufám, že bude vše v pořádku a nebudou ji dříve vyhánět, ale takhle mimo, to jídlo mě faaaakt štve :-D

• Citovat
  • Upravit
637
3.10.12 08:01

Teda holky, co mi to děláte, takové komplikace :,( No ale když jste to zvládly až tak daleko, tak už je to celkem dobrý, miminka už jsou schopný dozrát i mimo bříško a hlavní je, že to ti doktoři nezanedbají a nestane se nic horšího ;) @elis_an3 přeji ať je to co nejlepší v té tvé situaci a pokud by došlo k porodu (v žádném případě potratu), tak bych počítala s císařem, jelikož si tam ta tvoje holčička sedí prdelkou dolu.
Přeji všem, ať to tady už úspěšně doklepeme do zdárného konce a je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí