Poradna duly
Jana Čurdová
@Pilulkaaa no hurá
tak vidíš to, byla to nakonec jen chvilka
ještě, že tak a jak ti je, co nového tam u prcka dole?
Prcek roste jako z vody čípek je lepší tak mě díkybohu pustili..:-) včera mi dali na pokoj paní která se 7let snažila o mimčo trošku se nepohodla s dr. tak zas šla za 5 hodin domů, tak sem zas byla sama..:-) a byla jsem ráda paní mi vyprávěla kolikrát potratila brečela atd.. trošku mě to vykolejilo, mno a ranko mi tam zas dali druhou a tato zas měla podezření na mimděložní a taky brečela a kolikrat potratila cítila sem se blbě s břuchem..
takže huráááá sem doma..:-)))))) a magnezko magnezko magnezko..:-)
@Pilulkaaa tak je to na dobré cestě, to je fajn.
holky mám dotaz, jak poznám, že se mi mimčo přetočilo? Poznám to vůbec?
@elis_an3 já nevim, jestli to poznáš, to spíš asi budeš vědět že se přetáčí, jelikož už je tak velký že by to muselo být strašně cítit ![]()
@Miry tak snad se otočí, kdyby jste viděly tu komedii, jak malá bojuje s gravitací
ležím na tom levém boku a ona je vždy nacpaná na pravém, jak lehnu tak jí to začne táhnout na opačnou stranu, tak s tím celkem bojuje
a jak si na chvíli lehnu na záda, tak jde úpně vidět, jak se pomalu sune boule zpět pod játra
s přítelem jsme se včera večer hooodně nasmáli ![]()
Ahojky všem, tsk podávám info..:-) mám opráno s vyžehleno tchyně mi koupila lovelu color já vychytala v akci i dětský dreft, lovela katastrofa, musela sem dnes věcy oprat v dreftu veškeré věcy byly jak šutr..:-(( dreft zas ujde ale je tekutej takže nám ho stará pračka spíš pustí do odpadu než do prajdy..:-) jinak přecházím až to nějak vypyplu na persil sensitiv jak ste radili..:-) a jak se jinak vede? pár dnů žádné info…:-(((
Ahoj holky,
tak mě je teď nějak do breku, byla jsem na kontrole a doktorovi se moc nezdála malýho ledvina
. Prý je nějak zvětšen ledvinový vývod, copak já vím, co to znamená??? Prý se nemám nervovat, že to není nic, co by ještě neviděl a je to zvětšené jen málo, ale stejně, holky, bojím, bojím… Objednal mě hnedky na čtvrtek na velký ultrazvuk, ať to tam zkontrolují. Asi se do té doby zblázním!!!
@saruselib ahojky, tak to mě mrzí
ale bude to určitě v pořádku, zbytečně se nenervuj- vím že se to lehce řekne, ale pokud dr. říkal že to bude dobrý tak určitě bude, já vůbec netuším co to znamená, třeba byl malinkej nějak blbě natočený a mohlo se na ultrazvuku ukázat něco co není.. ![]()
@saruselib No to mame z toho, ze nam delaji tak podrobny vysetreni… nejspis je to neco v podstate bezneho, ale kdyz to ten doktor tak rekne, to aby se clovek nevydesil. Me v prvnim tehotenstvi ty kontroly minuly, nikdo me nedesil a asi to bylo lepsi. Nenadelas s tim nic, pri nekterych vaznych vadach treba srdce se treba hned planuje operace, ale tohle asi nebude zivot ohrozujici. mam kamaradku, jeji dite melo rozstep patere a az ted, kdyz uz ma 16 zjistili nejakou dalsi anomalii, ktera s tim souvisi, ale doted ji nevideli. Rekli ji ale, ze ji nastesti v podstate neohrozuje, jen ma neco narostly nejak jinak nez vetsina lidi, ale telo si s tim poradilo po svem. Tak hlavu vzhuru, drzim taky palce at Te pri pristim ultrazvuku uklidni.
S tim pranim se na to tez chystam mam jeste lovelu, tak uvidim, jestli tez zaplacu
. Problem mam ale s prackou, vetsina veci teda smrdi po vyprani desne, podniknu dalsi pokus o vycisteni pracky, prvni dva byly neuspesne.
No ja se desim toho, ze mi mini v prosinci zavrit porodnici, si nejak neumim predstavit jak tam na toho cisare pujdu, vedouc, ze uz tam asi neni ani obvazovy material a vsichni to tam bali.
Jinak se mi zda, ze uz ten cas trochu zrychlil a moc se tesim az budem maminky tady same
Budem si psat kdo jak spi, ji a jak mu sedi plenky, my, co uz mame starsi deti zas proberem, co na nove sourozence rikaji
![]()
@saruselib neboj, kdyby to bylo nějaké vážné, tak více plaší…koukej na mě, jak mě vyplašili kvůli těm játrům a nakonec to tak nehoří…určitě bude dobře.
já jsem dnes byla na kontrole, po týdnu malá přibrala dalších 100g a prý je to ideální
doktor naprosto zuřil, kam mě to ta doktorka poslala, že jí volal osobně ještě večer, ať mě pošle do gastroenterologické poradny a ona napsala takovou blbost, že se nedozvěděl nic, že o anémii ví už dávno a hlavně, že mi nedali žádné léky, takže miznova nabrali krev a že se rozhodne co dále podle výsledků, možná do té poradny nebudu muset chodit, jinak malá už je hlavičkou dolu
měřil nějaký průtok krve pupečníkem a v pořádku, tlak mám děsný (nízký) a ležení nadále, ale mám dobrý pocit.
Pak jsem byla dneska v tescu a měli tam zimní kombinézy, které místo 600 stály 200,– 160,– a podobně, tak jsem malé vzala se srdíčkama trochu tenčí a od 3 měsíců, že jí ještě na jaře trochu vynosí místo bundičky
a dvě bodyčka po 37,– mám zase radost ![]()
@katkatel mě přijde, že se to zase táhne
všechno už mám nakoupeno, už jen takové drobnosti, ale přijde mi to ještě strašně daleko, že už toho pupana mám nějak dlouho
taky se těším, až tady budeme psát své potřehy z prvních dní, jestli bude vůbec čas
ty musíš na císaře?? Nějak mi to uniklo
a jestli jo tak proč?
Holky, mám ještě trapný a nechutný dotaz
doktora jsem se styděla zeptat, no když chodím na záchod vykonat tu důležitou potřebu…tak to strašně bolí, ale fakt jako dost, mám chuť u toho vždycky zařvat (jak teprv ponesu porod hihi
) jaksi zaobaleně řečeno, je to asi i tou konzistencí…máte nějké tipy, třeba stravovací, co vám pomohly, nebo stává se to někomu?
@elis_an3 hoj hoj Ja mam mit planovanyho cisare, protoze prvni tehotenstvi skoncilo akutnim cisarem, pak jsem mela mimodelozni, kdy mi to prasklo a vytekla do bricha vetsina moji krve, takze to byla velka operace se stejnou jizvou jako po cisari. Normalni porod by uz v mem pripade tedy neriskovali.
Jinak k tve otazce - ja uzivam dlouhodobe mlady jecmen a chlorelu, coz to upravuje spolehlive. Ted jsme to resili s malym, ktery chodil na zachod nejak nepravidelne a pak plakal, naordinovali jsme mu aloi vera a duphalac - ten ma byt prirodni a nenavykovy a svete div se, chodi na zachod uz zase s usmevem na rtech - ono to nejako zmekcuje bo co takze je to tak nejak snesitelnejsi. Predpokladam, ze to muzou i tehotne. On ten problem se ke konci tehotenstvi pry spis zhorsuje, tak fakt zkousej nejaky postupy jak to mirnit. Drzim palce. A male gratuluju, ze je takova sikulka a zvolila si uz tu spravnou polohu. ![]()