Rodíme v prosinci 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
elis_an3
14.9.12 11:53

@Miry mě už se to drží přes týden :-( já mám sníženou imunitu, takže se mi všechno huře léčí, jak v zimě chytnu kašel, tak měsíc jsem na antibiotikácha pořádně zdravá jsem až na jaře :-( na alergologii mě an to chvíli léčili, ale pak se to nějak přestalo řešit

• Citovat
  • Upravit
637
14.9.12 12:29

@elis_an3 Aha, tak to máš naprd, já jsem z těch silnějších jedinců a čaj s medem a citrónem na mě celkem zabírá. Já teda nemám problém jíst med i normálně, je tam taková hromada vitamínu, takže od podzima si ho dávkuji, jak si vzpomenu preventivně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 12:45

@Miry já si letos koupila dokonce med domácí, přímo od malého včelaře, ale citrón mám takový ten tekutý tu citrónku, což asi moc vitamínů nemá :-D, já miluju čaj s medem a citrónem :-) já už na tu imunitu zkoušela všechno, otužování, více se oblíkat, méně se oblíkat (to se mi loni celkem osvědčilo, ještě v prosinci jsem chodila v koženkové bundičce a byla jsem OK, všichni mi klepali na čelo :-D ) různé vitamíny, čaje no prostě konec

• Citovat
  • Upravit
1598
14.9.12 12:57

@elis_an3 No ja nevim napadlo me s tim svedenim - ja mam v tehotenstvi jakysi syndrom neklidnych nohou, mela jsem to i v prvnim a skoncilo to az porodem. Je to takovy pocit, ze se clovek furt musi hybat a kdyz chce usnout pporad mrska nohama sem tam a nemuze se uvelebit ani usnout, coz je vycerpavajici docela. Kdysi kdyz jsem o tom hledala info, jsem cetla, ze to clovek muze mit i na rukach. Priciny se nejak nevi, kazdemu pomaha neco jineho a nekterym chudakum nepomaha nic. Ja ted uzivam navic zelezo a uzivam mlady jecmen a da se to. Zhorsuje to kofein ve vsech podobach. Doporucuje se k tomu studena koupel, chodit bosky po studene zemi a tak - ale to mi teda nijak nepomaha, jen na chvilku ale ne na usnuti treba. Ale na Tvym miste bych se sla poradit k doktorovi. Aspon ja jsem z toho nespani byla uplne hotova po par dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.12 12:58

@elis_an3 No jo, tak citrónka asi nebude to nejlepší, ale ono ani kupy citrónu někdy nezabírají. Med taky bereme jedině od včelaře, těm medvídkům v obchodě já nevěřím :jazyk:, ono všeobecně se tady věcem a jídlu v obchodě nedá moc věřit, co mám malého, tak jsem hrozná s tím jídlem, všechno studuji a nejradši mám potraviny od malých prodejců, kteří jsou zároveň výrobci, takové farmářské trhy mám hrozně ráda a ráda si za některé potraviny připlatím, když vím z čeho jsou, ale to je zas mimo téma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.12 13:03

@katkatel Jé tak něco podobného mám taky, nejvíc když je tepleji, což už je teďka lepší, nevěděla jsem, že to někdo může mít taky, myslela jsem si že jsem nějáká divná, hlavně manžel do mě šije, co furt dělám s těma nohama, ale nesvědí mě to zase né a bačkory nebo ponožky snesu jen málokdy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 13:04

@katkatel já jsem dopoledne hledala doktory tady v okolí a všichni jak obvodní, tak kožní měli při pátku krátkou ordinační dobu, počkám do pondělí, já s nohama ani rukama nemusím dělat nic, jen to strašně svědí, teď se to trochu zmírnilo, nejhorší to bylo v noci, ale teď se občas někde drbnu, ale to je jiné svědění, ještě mě napadlo, že to je nějak od nervů…teď se drbu na břiše a zádech (bedra konkrétně), beztak se jen moc pozoruju :-D :-D ale ještě jeden fakt…na lýtkách se mi objevily asi před měsícem strie a teď koukám na dlaň a a jak je pod palcem to měkké místo, tak tam mám taky takové dvě prasklinky jako strie to vypadá, ale včera tam nebyly.....no ale jak říkám, já už si připadám jako hypochondr :-D :D ale děkuju za informace o neklidných nohou :-)

• Citovat
  • Upravit
531
14.9.12 13:06

Ahoj holky, chvíli tu nejsem a nestačím dočítat :-).
Co se týče toho medu, tak v obchodě bych ho taky nekoupila ;-). A s těmi citrony, ono neplatí: čím kyselejší, tím víc vitamínu C. Samozřejmě citron nějaké to C obsahuje, ale kam se hrabe třeba na kiwi :-) (i když nevím, jestli ty v obchodech). Taky papriky jsou dobrý.
@elis_an3 zkoušela jsi třeba saunování? Mě to přes zimu vždycky pomůže. (samozřejmě ne teď, to by ti naši mrňousové pěkně trpěli!!!)

Holky, pokud některá uvažujete o kosmetice Weleda, tak je teď v Rossmannovi s 25% slevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
14.9.12 13:11

@saruselib ano ano i sauna, snažili se mě na to léčit už od druhé třídy a vážně jsem vyzkoušela všechno, jednou mi dal alergolog kapičky, které jsem brala (jako dítě) jen pár měsíců, byla to malá lahvička a pak jsem nebyla 2 roky nemocná, dětská doktorka mě málem nepoznala, jak jsem k ní přišla :-D ale alergolog říkal, že to neůžu brát dlouhodobě......jak říkám, naučila jsem se s tím fungovat, znamená to, že hned, jak mám rýmu a mírnou bolest v krku, tak musím dávat větší pozor, ať nejsem pořád na hromadě a u doktorů, ale teď jak čekám mimčo, tak mě to štve, protože do sebe nechci cpát léky a ani nemůžu, ani nevím, co by doktorka udělala kdybych chytla ty svoje kašle, co mám zimě běžně, když mi ani antibiotika na to nezbírají a jsem pak celá proložená lékama…a to tu imunitu pořád víc a víc podkopává…

• Citovat
  • Upravit
531
14.9.12 13:12

@elis_an3 To saunování jsem myslela na imunitu, ne na svědění. No, já nevím s tím tvým svěděním. Pokud tě bolí v krku a svědí kůže, nechci strašit, ale mě to přijde jak spála. Sice jí mají spíš malé děti, ale v dospělosti se nevylučuje :-(. Ale asi jen sejčkuju! Jen raději koukej, jestli ti nenaskáče vyrážka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
14.9.12 13:15

@elis_an3 Ještě mě napadá, jestli ses teď nějak neobvykle nenadopovala vitaminem C, protože když je někdo citlivější, může se vyskytnout kopřivka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.9.12 13:26

@Miry jo jo to bude ono :-) dvakrat jsem s tim byla v kine a jednou jsem si fakt i ty fusekle sundala - coz teda pomohlo aspon trochu. Fakt jsem si pripadala taky jako magor nez jsem nasla info o tom syndromu… i spousta doktoru to ale povazuje za blbost, ne kazdy doktor to zna, blby je kdyz nemuzes spat. Hned po porodu me to nastesti preslo. Pravda v druhem tehotenstvi to zaclo mnohem driv snad v sestem tydnu, ale uz jsem vedela o co jde a zvysila si davky jecmene a zacala i s tim zelezem, coz me ale doktor stejne nutil kvuli tomu, ze mam nizsi hemoglobin. No musime to brat jako docasne nepohodli, po porodu budem snad zas ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.12 14:18

@katkatel No jo těhotenství :roll: Už při prvním jsem říkala, že tu hlášků, že těhotenství je nejkrásnější období života musel říct chlap :lol:
@elis_an3 Jinak jestli to bylo nejhorší v noci, tak bych fakt podezřívala to prostěradlo a novou aviváž a co se týká strií na lýtkách to zas vypadá na zadržování vody, odpočíváš dost, nohy nahoře, aby zbytečně nenatýkaly :?: Nervy to klidě být můžou, mamině loni od nervů vylezl atopák, teď, v životě žádnou vyrážku neměla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
14.9.12 14:27

@Miry No vazne chlap to snad zadnej normalni rict taky nemohl, myslim, ze trpi v tomto obdobi dost taky (po naswem boku se vsema tema nasima vzdechama, naladama, vrticima nohama a ruznyma dalsima tezkostma), ovsem zas na druhou stranu, kdyby me stalo privest na svet dite tolik namahy, co chlapa, klidne bych tech deti mela deset :-). Vzpominam si, jak mi vecer po porodu doslo, ze to jsem teprv v polovine a budu to muset absolvovat jeste jednou, kdyz uz chci ty dve deti, ale rekla jsem si, no co aspon ze uz jsem v pulce, ted uz jsem zas o kus dal. Ale dost se tesim i na dobu az budou obe deti behat, budou vylety a blbnuti a vsecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.12 14:31

@katkatel Jojo, taky tak. Říkám si jaká je to paráda teď s Kryštůfkem, když už je čím dál víc samostatnej. Je to nádhera ty děti, nikdy bych toho nelitovala, ale je to taková práce je všechno naučit a vychovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí