Rodina a nekojení

Anonymní
26.2.21 18:43

Rodina a nekojení

Ahoj, nevím jestli potřebuju poradit nebo se jen vypsat.. Jde o to, že mám osmitýdenního chlapečka, který je již týden na UM. Přestala jsem kojit kvůli opakovaným zánětům, nespokojenosti malého a mé psychiky. Celé šestinedělí jsme s kojením bojovali, já už byla na pokraji zhroucení a kojit jsem přestala až na doporučení mojí gynekoložky a naší pediatričky. A vlastně i manžela, který už se na to taky nemohl dívat. A teď k problému.. Od té doby, co nekojím je moje ségra, teta a tchyně (moje nejbližší rodina) hrozně odtažitá, moc se neozývají, dokud se neozvu já. Přitom předtím jsme spolu mluvili běžně každý den úplně v pohodě. Myslíte, že mě zavrhli kvůli ukončení kojení? Důvody samozřejmě znají, opravdu jsem dělala vše pro to, abych kojila co nejdéle, ale prostě to nešlo :,( A to oni ví.. Děkuji za přečtení a prosím o rady nebo nějaké povzbuzení, je mi z toho fakt úzko. :,( Jo a příslušníci laktační sekty, pro které jsou nekojící matky stvůry prosím, aby se ani nevyjádřovali.. :palec: A omlouvám se za anonym, rodina sem chodí..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
26.2.21 18:46

Vykašli se na to :hug: jsou to rozhašené hormony, nehledej problémy, kde třeba vůbec nejsou. A jestli mas nějaký divny pocit, tak jim proste zavolej a zeptej se o co jde :) já taky nekojim kvůli zdravotním problémům, mě vyloženě kojení nedělá dobre… u prvního všichni koukali, u druhého už to nikdo neřešil a to je moje segra laktacni poradkyně ;) fakt je nejdůležitější, ze se citis lépe a kašli na ostatní, ty jsi máma. Užívej si miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15171
26.2.21 18:48

Kojit ses snažila, tvoje důvody pro ukončení jsou pochopitelné. Na rodinu se vykasly(jestli jim vadí ukončení kojení). Ale treba mají ted své starosti, tak se ne ozývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
26.2.21 18:50

Treba si rikaji, ze potrebujes vic klidu… Jestli mas cas a chut, tak jim zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35915
26.2.21 18:53

To se jich musíš zeptat ty. My jim do hlav nevidíme. A jinak to je tvoje věc. Dělala jsi co mohla a někdy to prostě nejde. Nejsi první ani poslední. Miminko je spokojený a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.2.21 18:55

V tuhle chvíli je pro tebe nejdůležitější spokojené a klidné miminko, jestli toho dosáhneš kojením nebo UM je úplně jedno :palec: Na ostatní kašli, tvoje dítě za tebe živit nebudou, svůj názor samozřejmě mít můžou ale nemeli by ti ho cpát. Jestli mas pocit ze se něco děje, klidně se zeptej jestli je nějaký problém. Nepridelavala bych si víc starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.2.21 18:56

Osobně bych řekla, že důvod bude jiný. Sama se s tím zřejmě ještě vnitřně srovnáváš a promítáš si to do vztahu s rodinou. Možná už se nabažili novorozence a chtějí si trochu držet odstup, u nás to tak bylo, když první nadšení opadlo. Taky mi to někdy přišlo líto, že to se mnou tolik neprožívají, dneska se tomu zpětně směju, mám to stejně. Jinak si kvůli kojení hlavu nedělej, ja kojila první a zvládla bych další dvě k tomu a druhá vyrostla na UM. Nechtěla sát, málo a nebo vůbec nepřibírala, já i starší syn v horečkách, v noci jsem buď kojila nebo odsávala :zed: Manžel bouchl do stolu, dojel pro UM a bylo nám všem dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
26.2.21 19:15

Pro kojení jsi udělala, co jsi mohla. Tvoje nejlepší rozhodnutí bylo přejít na UM. Proč se trápit něčím, co se dá vyřešit jinak :hug:.

Jestli se s Tebou ty ty ženské nebaví kvůli kojení, tak jsou dost hloupé a takové ve svém životě nepotřebuješ.
Nestalo se v té době něco jiného? Nezískali jste něco, co vám třeba závidí? Kdybych se nebavila se švagrovou, která měla mléka, že by nakrmila kojeňák a já jsem neměla skoro nic, musela bych se nechat velmi hloubkově psychiatricky vyšetřit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
26.2.21 19:23

To je divný, že by to bylo z tohohle důvodu. Spíš to může být náhoda a něco si namlouváš… Také máme v rodině ženu, která nekojila vůbec, jen pár týdnů se snažila odstříkávat a mléko dávala miminku v lahvi, pak s tím úplně skončila a nikdo jsme se s ní bavit určitě nepřestali, naopak… Snažili jsme se ji podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
26.2.21 19:34

To, že se neozývají kvůli tomu, si stoprocentně jen vsugerováváš, takže klid. Asi mají zrovna jiné věci na práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.2.21 19:36

Možná vidí, jak jsi to měla náročné a chtějí ti dopřát klid. Zkus se ozvat sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12623
26.2.21 19:40
@Anonymní píše:
Ahoj, nevím jestli potřebuju poradit nebo se jen vypsat.. Jde o to, že mám osmitýdenního chlapečka, který je již týden na UM. Přestala jsem kojit kvůli opakovaným zánětům, nespokojenosti malého a mé psychiky. Celé šestinedělí jsme s kojením bojovali, já už byla na pokraji zhroucení a kojit jsem přestala až na doporučení mojí gynekoložky a naší pediatričky. A vlastně i manžela, který už se na to taky nemohl dívat. A teď k problému.. Od té doby, co nekojím je moje ségra, teta a tchyně (moje nejbližší rodina) hrozně odtažitá, moc se neozývají, dokud se neozvu já. Přitom předtím jsme spolu mluvili běžně každý den úplně v pohodě. Myslíte, že mě zavrhli kvůli ukončení kojení? Důvody samozřejmě znají, opravdu jsem dělala vše pro to, abych kojila co nejdéle, ale prostě to nešlo :,( A to oni ví.. Děkuji za přečtení a prosím o rady nebo nějaké povzbuzení, je mi z toho fakt úzko. :,( Jo a příslušníci laktační sekty, pro které jsou nekojící matky stvůry prosím, aby se ani nevyjádřovali.. :palec: A omlouvám se za anonym, rodina sem chodí..

Boze, ja prestala kojit po dvou mesic, proste to neteklo a kluk rval hlady, dostal Um a byl v poho., rodina naprosto v poho, byly radi ze mu muzou davat um sami. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
26.2.21 19:41

Taky mi přijde divné, že by s tebou hned tři členky rodiny omezily kontakt jen kvůli ukončení kojení. Pokud to nejsou nějaké laktační fanatičky (což bys ale asi věděla už předem), bude za tím něco jiného. Zkusila bych si s nimi promluvit, třeba vůbec o nic nejde a vážně ti jenom chtějí dát prostor. Nebo zrovna řeší něco, s čím tě nechtějí otravovat, když máš doma mimino a svých starostí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
26.2.21 19:43

I kdybys kojit nechtěla, je to tvoje vec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.2.21 19:45

No, asi s tim nekojenim nejsi ty sama uplne srovnana :nevim:, kdyz hledas za vsim tohle.
Jestli ti na nich neco vadi, tak se jich normalne zeptej, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová