Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co si to naplánovat tak, že jím dáš dítko dopoledne, babka ať uvaří, dá dítku napapkat, přebalit, omýt, dát spinkat a ty přijdeš ve 14 k hotovému? Půldne jen pro sebe.
Neuděláš nic.. Prostě to vydrz. Můj chlap mi toleruje mámu na 14 dní a díky bohu. Pac ona bydlí 400 km daleko
@FraDeu píše:
A co si to naplánovat tak, že jím dáš dítko dopoledne, babka ať uvaří, dá dítku napapkat, přebalit, omýt, dát spinkat a ty přijdeš ve 14 k hotovému?![]()
Příspěvek upraven 25.02.21 v 11:55
@martina.se píše:
Neuděláš nic.. Prostě to vydrz. Můj chlap mi toleruje mámu na 14 dní a díky bohu. Pac ona bydlí 400 km daleko
tak to mas fajn chlapa. ale preci jen kazdy den muze,,utect,, do prace nebo kamkoliv a jde o tvou mamu
ale asi mas pravdu, ze budu muset vydrzet. taky me jine reseni nenapada, proto jsem si sla pro radu zde
@martina.se o babicka zdravotne nezvladne ani vzit na ruce a dedecek se o ni stara, tak si prijdou vzdy jen,,pohrat,,.. mozna odpoledne kdyz je vyspany, najezeny, prebalit by zvladl. to by asi slo.
No a jak často to je? Každý měsíc nebo jednou za půl roku? U ročního dítěte by babička klidně mohla zvládnout celodenní péči. To už není až tak malé miminko. Zkus se s ní na tom domluvit. Případně to domluv tak, cze by byli přes víkend a ty bys někam úplně odjela. V kombinaci s manželem by péči zvládli a ty by sis odpočinula.
@Anonymní píše:
tak to mas fajn chlapa. ale preci jen kazdy den muze,,utect,, do prace nebo kamkoliv a jde o tvou mamuale asi mas pravdu, ze budu muset vydrzet. taky me jine reseni nenapada, proto jsem si sla pro radu zde
Jako moc nemá.. A jak už tu padlo, nehc prcka tchanovcum a dej si oraz, pár hodin.. To je taky řešení
já tu mám tchyni občas na víkend, dám jí spunta do kočárku a 3 hodiny o ní nevím ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se o babicka zdravotne nezvladne ani vzit na ruce a dedecek se o ni stara, tak si prijdou vzdy jen,,pohrat,,.. mozna odpoledne kdyz je vyspany, najezeny, prebalit by zvladl. to by asi slo.
Aha.. Tak pak leda fakt ten kočárek.. Nebo to hraní, pokud děda zvládá. Tchyně zvládne jen ten kočárek, jinak malého ani neunese, nemůže na ruku ![]()
Hele to dáš, co by za to daly ženský, co mají tchýni doma ![]()
Ale chapu te, tři dny jsou taková psychologická hranice
proste člověk když je doma sám se chová jinak, než když má návštěvu, a je to náročné. Ale zase je fajn, ze mají zájem o ditko a chtějí přijet a věnovat se mu
jiste budeš mit pro sebe nakonec víc času, než kdyby neprijeli, byt bys jim občas dala dítě třeba jen na půl hodinky, hodinu. Kde to normalne přes den najdeš? ![]()
@Anonymní píše:
Jestli přijdou každý den jen na pár hodin, tak se to překousnout dá ne? ![]()
Týden je dlouho, naprosto chápu, že ti to vadí. Tchyně bydlí od nás 300 km, ale jezdí tak max. na tři dny. I tak se snažím ten čas využít pro sebe, když teda zrovna není covid, jedu třeba lyžovat, na wellness nebo navštívit kamarádku. Být tebou zkrátím návštěvu třeba od středy do neděle a na víkend si udělám vlastní program a manžel ať pomůže rodičům s dítětem, když je tak rád, že je tam má ![]()
Takže partnerova maminka na tom není zdravotně dobře? Tak jim tu radost z vnoučka dopřej. Vím, že je to náročný, ale nebude to napořád. A zkus tedy domluvit, aby dohlížel na malého partner, když bude doma, během jejich návštěvy a ty si odpočiň, udělej v klidu co potřebuješ..
A ten týden bydlí u vás? to bych nedala a okamžitě stopla.
Nebo jen dochází na půl dne třeba? tak to se dá vydržet, ne? I kdyby to mělo být každý měsíc. U mně je důležité, že mám večery a rána bez návštěv,,,vše mezitím je ok… teda relativně. Taky partner by ty dny mohl třeba chodit dřív z práce, ať si to taky užije.
@Anonymní píše:
Jak přijdou pohrát? Oni u Vás po dobu toho týdne nebydlí?
Ahoj. nase dite ma rok a od te doby k nam jezdi na navstevu manzelovy rodice. prijedou na tyden plus minus a chteji maleho kazdy den videt (jsou z daleka). nemam problem ani tak s nimi, ale je zo na me moc. na jednu stranu chapu, ze jsou z daleka a kdyz prijedou, chteji cas vyuzit maximalne. na druhou stranu tu je ma potreba mit prostor a klid, 3 dny zvladnu, ale pak uz jsem pod tlakem a vadi mi, ze si nemuzu udelat s prckem svuj program. zaroven to neni na celodenni hlidani, abych si udelala program sama, to nezvladnou. max na 2 hodky je muzu nechat samotne, pak uz zas prebalovani, jidlo, spanek atd. to je na me. manzek je v praci, stastny ze rodice jsou u nas a ja po 3 dnech dnech na nervy. nemate nejakou radu? zkousela jsem to, ale proste nejsem typ cloveka, ktery by dokazal s nekym byt tyden vkuse, at je ten nekdo sebelepsi.