Rodina bez babiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2803
20.11.10 10:40

To jste dobrý, 8let…

Všimla jsem si, že většina maminek to řeší tak, že hlídá tatínek, když musí k doktorovi nebo za zábavou chodí každý zvlášť. Z hlediska vztahu to není dobře. Ať má každý své koníčky, ale zážitky by také měli mít manželé spolu - sami jen ve dvou. Aby se na sebe usmáli, chytli se za ruku… V tom zápřahu vydržíme, to je jasný, děti jsme chtěli. Ale nechci, abychom se odcizili, nechci, abychom žili jako bratr a sestra :-( Děti také musí vidět lásku mezi rodiči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
20.11.10 10:47
lumáťa píše:
Existuje také někde rodina bez babiček a dědečků? Mám pocit, že v mém okolí kamarádek a známých babičky fungují. Alespoň občas - na víkendy nebo prázdniny nebo když je nějaká nárazovka, či nemoc. O tom si s manželem můžeme nechat jen zdát. Nevydechneme si prostě nikdy. Není to tak náročné fyzicky, jako spíš psychicky. I když nepopírám, že když kluci občas nespí, padám na ústa. Rodina mě baví, děti miluju, ale přála bych si občas děti nechat doma a vydechnout si. S manželem se u dětí střídáme, ale to, že jsme vlastně každý sám, není pro vztah dobré… Nemůžeme si zajít na večeři, ani do kina, já vodím děti s sebou všude, i ke gynekologovi, u kadeřnice už jsem nebyla ani nepamatuju. Jak to zvládají jiné rodiny bez babiček ?!

babičky a dědové u nás nefungují prostě jsme rodina,máme děti a tak se o ně staráme. nepřijde mi to ani nijak těžké

• Citovat
  • Upravit
6398
20.11.10 11:17

My jsme se to pak naučili si to užívat i s dětma,je to fajn třeba u moře,tam jde i ta večeře při svíčkách…a kluk spal vedle v kočárku,tam jsme poprvé viděli v 10 večer plné město a restaurace dětí a kočárků… :-) Prostě ten vztah mezi námi je pořád,ale přidaly se k tomu deti,tak děláme to,co před dětma,ale s dětma :wink: Chtěli jsme je,tak jsme rodina..netrvá to dlouho,víme,že čas hrozně letí a už teď jsou dny,kdy třeba syn spí u babičky,druhý chce spát u kamaráda a my jim říkáme,ale co my chudáčci,sami doma?Tak si zajděte do kina,radí nám vážně ten starší :lol: První 2 roky mi to taky přišlo těžké,člověk je zvyklý,že si s mužem zajde tam,nebo jedete na víkend ke známým,na to pomáhá najít si přátele s dětmi,tak si užijete třeba ve 4 na chatě,nebo tak..Vím,že jsou lidi,kterým ta svoboda bez dětí hrozně chybí..tak jezdí na dovču jen s rodiči,ať můžou večer chodit sami ven,a babi s dědou hlídají,ale to mi přijde ještě míň „svobodnější“.Nevím,jestli to píšu srozumitelně,jen jsem chtěla říct,že to není tak těžké,člověk si zvykne na to,že prostě jsme dělali všechno ve 2,teď to děláme ve 3,nebo ve 4,5… :-) ,a zase přijde doba,kdy to budem dělat sami 2… :kytka: Tak vydržte… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.10 14:10
lumáťa píše:
To jste dobrý, 8let…Všimla jsem si, že většina maminek to řeší tak, že hlídá tatínek, když musí k doktorovi nebo za zábavou chodí každý zvlášť. Z hlediska vztahu to není dobře. Ať má každý své koníčky, ale zážitky by také měli mít manželé spolu - sami jen ve dvou. Aby se na sebe usmáli, chytli se za ruku… V tom zápřahu vydržíme, to je jasný, děti jsme chtěli. Ale nechci, abychom se odcizili, nechci, abychom žili jako bratr a sestra :-( Děti také musí vidět lásku mezi rodiči..

Přijde mi, že to moc řešíš. Je spoustu rodin, co nemají babičky nebo babičky ještě pracují, mají své zájmy, záliby a hlídání dětí nemají na denním pořádku. Funguje jim to vztah jim to neničí. Děti jsme chtěli, tak se o ně musíme postarat my. Ten krásný čas dětství brzy uteče, za chvíli budou mít děti své kamarády, zájmy a záliby a vy s manželem budete mít tolik volného času pro sebe, až vám z toho bude špatně.

A navíc, i když babičky jakž takž fungují jako hlídači, můžou zase příjít jiné problémy, že je lepší fakt ty babičky nevyužívat - spousta prarodičů má potom tendenci svým dětem organizovat život, očekávají vděk, dělají si na vnoučata přehnané nároky.

Prostě se mi nelíbí styl, kdy po celém týdnu, kdy jsou oba rodiče v práci, děti třeba už ve školce, ve škole, nebo alespoň jedno z nich, odložit děti k babičce a jít si užívat svobody. Víkend je snad jediný čas, kdy může být rodina pohromadě, ten čas by měli strávit společně.

Moje děti chodí taky skoro všude se mnou, nijak mě to neobtěžuje, nevadí mi to.

• Citovat
  • Upravit
6398
20.11.10 14:53

Možná je to tím,že lumáťa a její muž spolu předtím nechodili,nežili sami dlouho,neměli čas se užít?My jsme si svobody užili dost,žili jsme spolu 6 let,před dětma…ale chodit spolu za ruku,usmát se na sebe,dát si pusu,to jde přece i před dětma,aspoň vidí,že se máme rádi…nevím,nám vztah děti teda neničí,spíš naopak..otázkou je,jestli by třeba váš vztah nebyl horší i bez dětí,je to vůbec tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
21.11.10 00:18

Chodili jsme spolu rok, bydleli spolu, pak svatba a do roka a do dne první prcek.
Jak bych vám to vysvětlila… Asi nemáme hodné a bezproblémové děti. Každý výlet je s nimi na nervy. Usínají pozdě, v noci nás budí i 5× za noc, nevyspíme se ani jeden (jedině, že by ten druhý šel do hotelu) a nákupy nebo jiné aktivity, to je s dětmi takový stres a často horor, že to prostě s nimi nejde. Těžko se to vysvětluje, my nejsme pár, co si chceme užívat, užili jsme si před dětma dost, jen si potřebujeme oddechnout a vyspat se. Možná já víc, protože jsem stále s dětmi a nikdo mi je nepohlídá. A těch 24hodin denně, 7dní v týdnu a stále dokola to je na palici. Jsem naštvaná, že se nedostanu k zubaři, natož ke kadeřnici, či na cvičení.. Tak strašně ráda bych zas jezdila na kole… už 5let se mi to nedaří. Ale v první řadě by mi stačil spánek - alespoň 6hodin v kuse a pak se jednou v klidu najíst.
Závidím vám milé dámy, co se vám mateřstvím nezměnil život, že děláte to samé co před tím, ale s tím rozdílem, že s dětmi. To u nás nejde.
Ale vztah se musí udržovat a pěstovat i teď, když jsou děti malé. Protože až odrostou a budeme mít na sebe s manželem čas, může už být třeba pozdě…
Možná bysme s manželem měli problémy i bez dětí, ale to už je jiná pohádka… to už jinde jsme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
21.11.10 13:41

Tak to chápu,když se člověk nevyspí,život stojí za h..... :wink: První syn prořval první půlrok,celé noci jsme ho nosili a do teď na to s hrůzou vzpomínám…A já když se nevyspím aspoň 5 hodin v kuse,jsem psycho…Naštěstí když už hrozilo,že totálně bouchnu,manžel mě vystřídal,ať můžu na pár hodin lehnout,jinak by na mě asi přišla sociálka :zed: Takže fakt nezbývá než vydržet,nebo najít někoho na hlídání,ať člověk neskončí na psychině…držím palce…Druhý syn se narodil po 2 letech,spal líp,ale taky to byl zápřah..Tak tě docela chápu,mě drželo nad vodou vědomí,že to nebude trvat dlouho a spraví se to… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
22.11.10 11:12

Ahoj lumáťo, já ti musím napsat, že ti vážně rozumím. Ani u nás nejsou funkční babičky (jedna už nežije a druhá je daleko), takže na děti jsme s manželem sami. Když potřebuju třeba k doktorovi, vezme si manžel volno z práce, ale je jasné, že se to snažíme minimalizovat. Myslím, že pak opravdu nezbývá, než se naučit udělat si na sebe navzájem čas, i když okolo pobíhají děti. Naneštěstí u nás se tohle úplně moc nedaří :-( Manžel je introvert, na povídání ho moc neužije, navíc si hodně nosí problémy z práce domů. Máme dva kluky, občas chodí spát relativně pozdě a často se stane, že manžel usne dřív než oni.
Ale myslím, že by se vám s hlídáním dětí mohlo ulevit, až mladší děcko trochu povyroste, bude samostatnější a děti si začnou hrát spolu. Alespoň u nás to tak funguje.
Tak moc držím palečky, ať to všechno zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.11.10 16:43

Dianda
Luon

Díky, asi to chce vydržať. Bude líp. Jenže kdo tohle řekne mému manželovi ? :) Já si můžu postěžovat tady a jsem za to moc vděčná. A je fajn vidět, že v tom nejsem sama. Ale ten vše dusí v sobě a pak je jak sopka… uf uf.

Chtělo by to založit klub pro tatínky :)

Díky a taky se držte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.11.10 10:33

ahoj lumáťo, tak my sice zatím terpve čekáme, ale už teď mám stejné pocity, ikdyž máme dvě babičky, tak ani jedna není z jistých důvodů na hlídání a manžel chodí z práce dost pozdě,tak jsem zvědavá, jak to budu vše zvládat :zed:
nejlépe to vyřešila kamarádka v podobné situaci,našla si starší paní na hlídání a teď už jí vlastně babičko říká a mají spolu přátelský vztah :wink:
tak doufám, že v případě nouze se mi to taky poštěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helena29
7.12.10 20:39

chi

Hele, tak buď ráda, že máš manžela. Představ si, že já nemám ani rodiče, ani prarodiče, zato mám dvouletýho špunta a PRACUJU. Mě není jasný, jak to stát s těmi 3800 na měsíc myslel.. ale asi jako dobrý fórek. Český statistický úřad (bylo to i v novinách) před nedávnem oznámil, že se v česku rodí děti na úkor matek. Ano. Je to tak.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
8.12.10 20:39
Helena29 píše:
Hele, tak buď ráda, že máš manžela. Představ si, že já nemám ani rodiče, ani prarodiče, zato mám dvouletýho špunta a PRACUJU. Mě není jasný, jak to stát s těmi 3800 na měsíc myslel.. ale asi jako dobrý fórek. Český statistický úřad (bylo to i v novinách) před nedávnem oznámil, že se v česku rodí děti na úkor matek. Ano. Je to tak.

jak na úkor matek? 8-o tomu nerozumím

• Citovat
  • Upravit
5052
8.12.10 20:58

Já mám dvě babičky a od ledna 2010 i dědy v penzi naši jsou za rohem a manželovi skoro taky a protože je dcera jediné vnouče (naši mají ještě od sestry,ale je mu 19 a na prarodiče tak trochu už dlabe :mrgreen: )tak jsou unás pečený vařený.Je to moc těžké a bolavé jim pořád dokola vysvětlvat,že každý den unás nemůžou být,že nemůžou chodit všichni najednou protože JÁjáááá chci být a potřebuju být se svou dcerou SAMA. Manžel přijde v cca 18:00 domů a chce být s dcerou a o víkendu samotaky PRARPDIČE PŮJČÍM :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.12.10 22:48

babicky mam 400 km vzdalene.

moje rada: pani na hlidani.nase uz je holkam takova treti babicka (rikaji ji teto), a ono kdyz si na sebe zvyknete tak si budete vychazet vstric a zebehassi nejaky rezim aby ti to vyhovovalo.

Ja pani na hlidani vyuzivam, kdyz jde na nejaky pracovni seminar, kdyz chceme s manzelem obcas nekam samy dva, nebo kdyz si chci obas neco zaridit bez deti (urady, nakupy darku…) a kdyz chci nekam vzit jenom jedno ditko, aby mne melo samo pro sebe.

Lepsi obcas hlidani, nez mamina co pada na hubu. Neboj, bude lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
9.12.10 14:20

ahoj, švagrová nemá nikoho, do 8 let její dcery, byla sama uplně na všechno, až teď si našla partnera… je to smutné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí