Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Renee1986 píše: Více
A co chceš jako číst? Však tu zaznělo vse, ale nějak nevidíš a jedeš jako kolovratek
Chceš hypotéku? Tak ji měj. Chceš děti? Tak je měj. Když máš na vše dostatečný příjem, tak do toho jdi. Pokud nemáš, chápu ty hejty
Tak nejste nejmladší a čekáte čtvrté dítě. Zbytek si vyřešit, že si najdete finančního poradce. Spočítat si všechny výdaje a příjmy. Uvidíte, jestli je prostor na hypotéku.
Proč to řešíš teď a tady? To nechápu.
Jak dotaz od čerstvé dvacítky, která neví, jestli si někdy pořídí dítě, když nebude mít vlastní bydlení.
Od téměř čtyřicítky s téměř čtvrtým dítětem bych čekala dospělejší uvažování a umět řešit sami dospěle. Asi se rodině nedivím.
Ona to bude stejně zas nastrčená diskuse.
@Renee1986 samozřejmě, dneska už proste ne každý má na vlastní bydlení a je to důvod nemít děti? Rozhodně ne. Nikdy by se neměl upřednostňovat majetek před založením rodiny. Taky jsem v tom byla tak trochu vychovává a brala jsem to tak, ale byla to bohužel chyba.
Všechno je to jen a jen na vás.
Nikdo cizí vám finančně určitě nepomůže… Ale je pravda, že když člověk opravdu chce něčeho dosáhnout, tak toho dosáhne i za cenu, si někdy odtrhnut od huby, jak se říká.
A samozřejmě je zapotřebí nastavit i svůj život v modu skromnosti. Protože, jinak by to s největší pravděpodobností nešlo. ![]()
Jinak si myslím, že děti můžeš počít klidně i v garsonce na nějaké ubytovně, proč by ne?
Ale, dát jim ten pravý, vlastní domov, je určitě alespoň za mě, dobré životní rozhodnutí. ![]()
A rozhodně to není o tom, co si o vás budou ostatní myslet, ale je to spíš o určitém zajištění a zázemí. Protože, v nájemném bytě vlastně budete pořád jako v cizím. Tzn., že vám může majitel kdykoliv určit výši pronájmu a prakticky budete házet peníze do bytu, který pravděpodobně nikdy nebude váš.
Takže, já bych zcela určitě šla do hypotéky a raději se uskromnila.
![]()
Jsi češka, cizinka? Píšeš jak Tatar. Jak založit rodinu?? Čekáte čtyřčata? Nebo čtvrtý dítě? Tak to už snad rodinu máte ne? Nebo ve 40 řešíš jestli rodinu založit??
Mela jsi v uvodnim prispevku popsat celkovou situaci, tohleto postupne a urazene doplnovani dalsich informaci akorat odrazuje od diskuse. A k dotazu, ne, nemusite mit vlastni bydleni.