Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Renee1986 píše: Více
Ano, měla by ses omluvit, s tím souhlasím.
@Renee1986 ne, tys velmi nevybíravě útočila na lidi, kteří chtěli upřesnit a vysvětlit, cos vlastně myslela. Ne že šikovnější to pochopili - on si to jen každý jinak vysvětlil. Čili ti šikovnější to třeba pochopili i jinak. Prostě se nauč vyjadřovat. Je to prosté. Stačilo napsat - máme čtyři děti, chceme stavět dum a rodina nám říká, že jsme se rozhodli pozdě. Že jsme měli postavit ještě před dětmi. Co myslíte, máme ještě stavět?
Ten co zmenil nazov témy to vystihol. Hmmm… už na to fakt kasli inka
@inkakřivák píše: Více
Přesně tak, místo toho se mažou příspěvky. Takhle diskuze vůbec nedává smysl.
Ja som sa to snažila vysvetliť co myslím, keď tu niekto začal ťahať drogy tak som si povedala zbytocne tu sa baviť s väčšinou osadenstva, je to ak v iných diskusiách. Začnú za slovíčka ťahať s to fakt za to nestojí. Len si proste kopnúť, že tu vypisujem ako anonym
atd.
Přesně. Píše jak Tatar česky, napíše půlku, pak to maže a píše slovensky. Útočí na nás, ale my se máme omluvit? Horší jak dítě ve skolce, co si dupe, že něco chce a hned!!! ![]()
Ne, stačilo by psát srozumitelně od začátku a jedním jazykem, ty ublíženče ![]()
Za mě, příště nemaž úvodní příspěvky. Protože pak třeba řeší někdo věci, které tě nezajímají. Jen proto, že neví, co tě zajímá.
Ty rejpavé poznámky tady dokáží člověka nadzvednout, ale zkus je neřešit. Už dávno jsem zjistila, že je lepší na ně nereagovat.
Na jak dlouhou dobu byste si vzali hypotéku? Na 20 let, nebo déle? Budete schopní dělat tu práci, kterou děláte, ještě v 65 letech? A na kalkulačky jste koukali? Tu hypotéku dostanete se 4 dětmi a pouze jedním platem a mateřskou/rodičovskou?
Jn já bych se ptala. Protože někdy máš před sebou vidinu snů a snadno se dostaneš do tunelového vidění. Názor lidí, kterých si vážíš, tě může z toho tunelu dostat na světlo a uvidíš další věci.
Ovšem souhlasím, rozhodnutí je stejně pouze na nich.
My jsme se před nějakou dobou rozhodli udělat změnu v bydlení, která měla nějaké své důvody. Nejdřív jsem se zeptali našich dětí. Jsou dospělé a do nového bydlení již s námi jít trvale nechtěli, ale jinak jsme se domluvili a souhlasili. Rodině jsme to oznámili jako plán. Vyslechli si jejich názor a zvážili co říkali. Ale nám 45/50+, nechci a nepotřebuji souhlas, ale tak každý názor je dobrý, protože může vidět něco co stojí za zvážení.
A pak jsme to podnikli… Byl to mazec, bylo to náročné… Ale zatím to klape. ![]()
Jinak já bych si vlastní bydlení se 3 dětmi pořídila bez váhání. Ale záleží co chcete, jak to chcete a co to stojí.
My si v tom věku 45/50 už naopak chtěli zbavit zbytečku hypotéky, zajistit dospělé děti a mít trošku klid bez nutnosti se honit (jako makat s dospělými dětmi 14 hodin a podobné ani omylem)… Není důvod, velké děti vylétávají z hnízda, vdali jsme dceru, atd… Ale tohle má každý jinak a třeba jsme pro někoho líní, nechci barák o 6+kk a podobné. ![]()
Jo psala jsem to v rozrušení, ale omlouvat se nemam za co. Ti šikovnejší to pochopili a ty co tu provadeli osobní útoky by se meli omluvit.