Rodina nás pomlouvá, protože nepoužíváme chodítko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.2.21 21:07

@Pajka89 Jasně, o nočníku už posloucháme od půl roku malé, ale to mi jde jedním uchem tam a druhým ven. Ale jak už jsem napsala výše - už to na mě dnes celé nějak padlo a strašně mě mrzí, že ze mne dělají neschopnou matku a z dcery opožděného chudáka.

• Citovat
  • Upravit
14376
13.2.21 21:14

Hele, já vím, že je to těžké a člověk si nechce v rodině dělat zle, ale buď ostrá a stůj si za svým. Taky jsem kolem sebe měla hodně lidí, kteří věděli vše nejlíp, jedním z nich moje matka a otcova partnerka. Na mamku vím, že hodně platí vysvětlovat a sama si ráda poslechne o novinkách, i když má pořád tendenci mi do toho kecat, ale s tou tátovou přítelkyní jsme si vjely do vlasů tak, že jsme se od léta neviděly. Tak se to vyhrotilo, že už jsem to nevydržela. Tohle je jen začátek, bude to dalších milion věcí. Odplenkování, nástup do školky mluvení,…atd. Pokud si neuděláš pořádek hned zkraje, budeš se tím trápit roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 21:15

@Rennie1 :mrgreen: Tak vidím, že u nás to je velmi podobné. Všichni výuční listy, ale mají Vysokou školu života. (Nemám nic proti lidem s výučním listem, aby si někdo nemyslel - narážím pouze na mé rodinné příslušníky). Jak mi řekla babička: Fyzioterapeutku vůbec neposlouchej!!! Kolik vychovala děcek? Já 4, takže by sis mohla vzít k srdci nějakou radu ode mně. Jako to se mi chtělo opravdu hodně smát, ale udržela jsem se. :D Prostě ikdyž bych jim přečetla X knih a přivedla nějaké odborníky, aby jim to vysvětlili, nepomohlo by to.

• Citovat
  • Upravit
1977
13.2.21 21:16

Haha, naše dítě zas nechodilo, protože nemělo botičky :lol: jedním uchem tam druhým ven :)
Nábytek obcházel zdatně od 8 měsíců, ale chodit začal až v necelých 16. Zato se rozchodil skoro ze dne na den, bez problémů přešel celý byt a ušetřil si to období splašených krůčků a pádů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.2.21 21:21

Tvoje matka je fakt dáreček - potřebuješ se od toho oprostit, děláš to dobře. Máš to podchycené jak pediatrou, tak fyzioterapeutkou.

Jinak mrkni na tuhle knihu - možná ti to s něčím pomůže

https://www.kosmas.cz/…-dost-dobra/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 21:25

@JOHNDENVER Místo normální debaty si jdu stěžovat sem? Už jsem v úvodním příspěvku psala, že jsme se snažili rozumně argumentovat, ohradili jsme se, že je to naše věc, kdy bude dcera chodit. Jako já jsem se s nimi snažila rozumně mluvit a vysvětlit jim to, ale vždy to bylo „smeteno“ mávnutím ruky a kecy typu: „Ale prosimtě, pediatrička/fyzioterapeutka nic neví a za nás se to dělalo tak a tak“. Nebo taky poslouchat kecy typu: „Hmmm, když ji nebudete do toho chození trochu nutit, tak nebude chodit ani ve 3 letech“. Ale jak píšeš, evidentně je problém samozřejmě i v nás s manželem, co. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.21 21:27

Když někdo z rodiny radi tyhle nesmysly mne, tak odpovim ať si udělá svoje dítě a moje nechá mne.. já zas dělala špatně to, ze nedostávala přes ruce a zadek.. pak ve třech letech všichni cumeli jak jsme byli schopné se spolu domluvit na těch dětských prkotinach na kterých stiji jejich svět.. ale vis co? Není to moji výchovou, ale dcery povahou :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3928
13.2.21 21:30

Kdyby sis chtěla zachovat dobré vztahy, radila bych v podstatě na cokoli takhle pitomýho odpovídat „Hm… A jak bylo v práci? Jo, myslis…? No vidíš… No a co zahrádka?“

Ale jestli to má až takovouhle úroveň, tak bych možná jasně, zřetelně a s úsměvem říkala: „DEJ - MI - POKOJ“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
@Anonymní píše:
Ahoj,jdu si jen trošku postěžovat. Mám 14 měsíční dcerku. Zatím jen lozí a obchází nábytek. Mně osobně to vůbec nevadí, pediatrička mi řekla, že do 18 měsíců má spoustu času a nemám to hrotit. To samé mi říká i velmi dobrá kamarádka fyzioterapeutka. Moje rodina to však vidí jinak. Kdekoliv se vidíme, první otázka zní, jak je možné, že ještě nechodí. Před týdnem mě moje matka obvinila z toho, že malá nechodí kvůli mě, protože ji nedávám do chodítka. Dokonce jí i chodítko koupila, ale já jsem jí řekla, že se se mnou mohla alespoň poradit, protože bych jí řekla, ať nic takového nekupuje, protože mi chodítko pro malou nedoporučila pediatrička ani fyzioterapeutka. Na to jsem se dozvěděla, že takové kr*vy nemám poslouchat. Dnes odpoledne mi volala sestřenka, že už mi to musí říct, že vždy když se sejde pár členů z naší rodiny (hlavně babička, tety, některé sestřenice a moje matka) největším tématém jsem tam já a moje OPOŽDĚNÉ, nechodící dítě. Jak byla dcera nazvána. Sestřenka se s nimi dnes pohádala, že to není jejich věc, ale bylo jí řečeno, že to je jejich věc, protože oni se musí na chuderku malou dívat jak se trápí a nechodí.
A tak mne napadá, máte nějaký tip co rodině říct, aby nám dali pokoj? Už jsme se několikrát ohradili a snažili jsme se argumentovat odbornými radami, ale nikoho to nezajímá. Asi to nemá cenu a musíme to vydržet, že?
Děkuji za rady. :kytka: a nezlobte se za anonym, už tak je možné, že mne zde někdo z rodiny pozná.

poděkuj sestřenici, že s tě zastala a matku nech ať si kafrá…a ty to dělej, jak uznáš za vhodné…jo nebo jim pust tu Výměnu manželek, co tam bylo dítě v chodítku těměř nonstop a v 8 měsících nelezlo…

jako chodítko na pár minut děnně neuškodí, ale nemám pocit, že by něčemu mělo pomoci…oni si myslí, že se v tom jako naučí chodit??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova

Prostě bych se s nima přestala stýkat dokud budou prudit.

• Citovat
  • Upravit
2603
13.2.21 21:31

Ahoj, chápu te :hug: sestra mého muže, kterému celý život závidí (ač nemá co), o naší 10m dcerce také tvrdí, že je opožděná. Protože ještě nechodí, narozdíl od její dcery, která ve stejném věku chodila s choditkem :D její dcera nosí ještě v šesti letech na spaní dudlík, syn velmi špatně lezl, neřešili to a má problémy s učením. Od ní to beru tak, že co jí vadí na sobě, kritizuje na druhých. Teď už to neřeším, ale když jsem to slyšela, fakt mě to zabolelo.
Jinak, tchýně, ač je skvělá ženská, nám zase tvrdí, že jsme měli dceru už dávno posazovat (než si sedla) a máme ji nechat vyřvat. Ale nechala si vysvětlit, že my to máme jinak. Myslím, že to bude v hodně rodinách, že ty starší generace „vědí“ nejlépe, jak se má dítě vyvíjet, atd.
Byla bych asertivní, řekla jim, že to nebudeš poslouchat, ať si uvědomí, že tě to zraňuje. A hlavně, ať takhle nikdy nemluví před dítětem, protože až bude starší a bude to vnímat, mohlo by z toho mít pěkně komplexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 21:33

@aanysek Myslím, že u nás to bude podobné. Dcera je hodně rozvážná, takže myslím, že jednoho dne prostě odlepí ručičky od věcí, kterých se přidržuje a půjde. :D

• Citovat
  • Upravit
2356
13.2.21 21:39
@Anonymní píše:
@prejeta_zaba Proč mi tedy na moje starosti roku reaguješ? Bohužel všichni bydlíme v menším městě, kde se i poměrně často potkáváme a při KAŽDÉM setkání, byť jen na ulici, neustále poslouchám otázky jestli už jako konečně chodí. Prostě mě to jejich chování mrzí. A když mi i dnes volala naštvaná sestřenka, že se pomlouvajících diskuzí zúčastňuje i moje matka, vše už na mě spadlo uplně. Jako s mojí matkou jsem nikdy neměla bohužel žádný extra krásný vztah, ale že bude pomlouvat svoji vnučku, to už je na mě moc.

Však já reaguju na ně, ne na tebe. Jejich jediná starost, jestli tvoje dítě chodí, to je fakt důvod tě pomlouvat. :roll: Prostě se nad to povznes, jak píšu, to bude stále něco, teď se naučí chodit, tak budou řešit, co jí a nejí a proč ještě nemluví nebo nejezdí na kole nebo nevím co, to je prostě typ lidí. Tak nemá smysl se tím trápit, protože to nezměníš. Zkoušelas jim někdy narovinu vmést do obličeje, že kdyby se o svoji vnučku zajímali láskyplněji nebo dělali něco užitečnějšího, všem by bylo líp? Nebo jenom tiše ustupuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 21:41

Jinak všem moc děkuju za rady. Bohužel jak jsem psala, všichni bydlíme na menším městě, takže možnost setkání je velmi vysoká. Většinou mě dobíhají a už ty otázky jedou. Kdybychom bydleli někde daleko od nich, asi bych to tak neřešila. 2 týdny zpět na mě řvala sestra mé babičky přes celé náměstí proč malá nejde vedle kočáru, že přece už určitě chodí. Když si na to vzpomenu, musím se smát. :mrgreen: Jen jsem na ni zakřičela, že ještě nechodí, otočila jsem se a pelášila jsem s kočárem pryč. :D

• Citovat
  • Upravit
554
13.2.21 21:45

Řekla bych jim, že jestli je opožděná, tak jedině vinnou jejich genů… 😜

Kašli na jejich řeči, já se tchýni vždycky do očí vysměju, když začne sypat podobné moudra, ale já se s nikým nemažu a kupodivu se se mnou dál baví 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová