Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hecate píše:
@jednoslunicko @inkakřivákSlova paní psycholožky o „bývalé rodině“ se mi taky zdají přehnaná, ale zase nevíme, v jakém kontextu to bylo řečeno.
Na tohle žádný kontext neexistuje. Tam, kde vztahy normálně fungují, nikdy žádná bývalá rodina není a nebude. _Přijdou nové role, přeskupí se „pořadí“, ale pořád je to rodina. Jako ptát se rodičů, jestli se ještě s námi vůbec chtějí vídat? Tohle nikdo při smyslech z pusy nevypustí. A psycholog si tohle nemůže dovolit.
@Hecate píše: Řeším nyní bohužel to samé, také mám opakovaně předhozené ultimátum („buď on nebo já“). Takže radu nemám.
Tohle ultimatum si představit neumím. Přece moje dítě je moje dítě a navždy bude. Když už by bylo nejhůř a já toho člověka nemohla zkousnout, vždycky je tu ta možnost, abychom se stýkali bez něj. Pokud se ovšem nejedná o pár, kteří bez sebe nedají ránu a nejdou si sami ani nakoupit. Ale minimálně pro moje dítě by ty dveře byly otevřené vždy!
@jednoslunicko Mě napadlo, jestli to právě ta psycholožka neřekla v situaci, kdy ty vztahy s rodinou jsou už velice špatné, narušené (zejména tam, kde se ta rodina chová vůči pacientovi
nehezky, nikoli až tolik naopak), případně je-li tam vysloveno nějaké takové ultimátum jako tomu je v mém případě. Tam možná touhle ne úplně šťastně formulovanou metaforou chtěla vyjádřit, že je třeba se soustředit na jiné lidi.
Příspěvek upraven 21.06.21 v 09:39
Hele, starší lidi mají předsudky. Konkrétně u pirátů čtu pořad všude, ze to jsou zadredovany smazky, co vitaj slimáky (= muslimy). Byt tebou bych ho tam teď nevodila a dala tomu čas, ať se ukáže jeho povaha. Ono za muže nemluví slova, ale činy. Tak asi tak.
@Venetia píše:
Kam se najednou ztratila ta bezpodmínečna mateřská láska
@Hecate píše:
@jednoslunicko Mě napadlo, jestli to právě ta psycholožka neřekla v situaci, kdy ty vztahy s rodinou jsou už velice špatné, narušené (zejména tam, kde se ta rodina chová vůči pacientovinehezky, nikoli až tolik naopak), případně je-li tam vysloveno nějaké takové ultimátum jako tomu je v mém případě. Tam možná touhle ne úplně šťastně formulovanou metaforou chtěla vyjádřit, že je třeba se soustředit na jiné lidi.Příspěvek upraven 21.06.21 v 09:39
Leda tak. Ale to se mi těžko posuzuje, protože mám štěstí na široširou fungující rodinu. No, možná nejsme tak fungující, jen neděláme problém z každé pronesené věty. Je neuvěřitelné, kvůli jaké kravině se dovedou rozhádat celé generace :-/
@jednoslunicko píše:
Leda tak. Ale to se mi těžko posuzuje, protože mám štěstí na široširou fungující rodinu. No, možná nejsme tak fungující, jen neděláme problém z každé pronesené věty. Je neuvěřitelné, kvůli jaké kravině se dovedou rozhádat celé generace :-/
Jasně, kdo nezažil, nepochopí.
Já mám v podstatě už jenom tu matku, která se teď ke mně postavila zády. Mám sice vcelku dobré vztahy s její sestrou, ale ta má své děti, které jsou zase pro ni na prvním místě, to je logické.
Pro sebe si teď taky říkám, že moje rodina jsou primárně už jen ty moje děti a nový přítel (byť si uvědomuju, že ho neznám až tak dlouho, abych ho mohla pasovat na rodinu, navíc nejsme manželé, tak vlastně nikoho jiného bližšího dospělého nemám).
@Hecate
Klidně tetu „používej“ jako mamku
. Moje neteře a synovci jsou pro mně na úrovni mých dětí a udělat pro ně cokoliv pro mně není problém ![]()
@jednoslunicko píše:
Třeba rodičům nevadí ani tak strana jako to povolání
Ano, už jsem to měl napsané předtím, ale pak jsem to smazal.
Zeťák z téhle sféry by byl moje noční můra. Pevně doufám, že jsme naše dcery vychovali chytřejší než na tohle. ![]()