Životní styl jeho rodiny

Anonymní
20.6.21 15:00

Životní styl jeho rodiny

Ahoj, začínám váhat, jestli vůbec dál.

S přítelem jsme cca 3 roky a na začátku to bylo hodně fajn, jenže - klasicky - postupně to začíná ochládat a já si nejsem jistá, jestli dělat něco pro to, aby se to zlepšilo.

Já děti mám, on ne, spolu je mít už nebudeme - to jen na okraj.

Problém je nejen přítel, ale taky jeho bratr. A jejich majetky. Mají v rodině hodně polí, les, louky. Něco pronajali, něco dělají sami - třeba seno. Ale nemusí. Přítel je šéf ve velké firmě, jeho brácha taky. Takže peníze mají. Nicméně v bráchově rodině dělají králíky, slepice, a to bydlí v krajském městě, ne na vesnici. Finanční úspora samozřejmě nic, protože občas jim to pomře na mor a taky něco stojí to seno (louky mají v okruhu 40 km). Takže když jsou nějaké práce, a to jsou kromě zimy pořád, přítel dostane pokyn a jde. Po práci, o víkendech. Manželka toho bratra taky. Ta je poslušná celé roky. Asi si zvykla. Jejich děti jsou už větší, takže taky vždycky nastoupí, i když v posledních letech míň.
Takže přítel je unavený, nemá čas, a to se samozřejmě na vztahu podepisuje. Navíc já si nejsem úplně jistá, že do tohoto kolotoče chci vstoupit. Zažila jsem si to v prvním manželství - tam dobrovolně, ale bývalý to vcelku bral rozumně (sám byl lenivý a brzy si našel jiné zdroje výdělku), takže jsem měla jen jednu až dvě práce a domácnost.

Hola, poraďte. Třeba zrovna tento víkend je to aktuální. Já fakt lenivá nejsem, ale už nám nikomu není dvacet, abychom dělali zbytečnou práci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
20.6.21 15:08

A je to pro něj zbytečné? Třeba ho to baví :nevim: jestli mu to vadí, tak by přece sám musel přijít a říct, že to dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
20.6.21 15:09

No jo, jenže o tom, zda je ta práce zbytečná, nerozhodujes ty. Taky by se mi nechtělo přehazovat cizí seno, ale řešit to po 3 letech vztahu? Co se změnilo, že doteď to nebyl důvod k rozchodu a najednou už jsou seno a králíci neúnosné?

• Citovat
  • Upravit
6879
20.6.21 15:10

Evidentne pritel nebude liny, narozdil od Tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.6.21 15:10

Tak predevsim neni duvod, aby ses podilela na pracich v jejich rodine, ty rodina nejsi a nic z toho neni tve. Zadruhe bych se proste zeptala pritele zda mu to takhle vyhovuje, jestli to dela rad a delat chce. A zatreti zvazila, zda ma cas i na tebe, zda si je ochotny udelat volno na spolecny vikend, dovolenou atd. protoze pokud ne, nestal by mi ten vztah za to bez ohledu na to, zda zrovna cupuje kraliky a seka pole, nebo chodi s klukama na fotbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.21 15:16

Sama podobné podnikám a moje rodina i rodina mého manžela mi chodí pomáhat. Nevidím na tom nic špatného a vadilo by mi kdyby někdo mluvil stejně jako ty- švagrová je pošlušna. Wtf? Nenapadlo tě že jí to třeba baví? Jinak já všem dávám nějaký malý plat. Jak je to u vás? Zadarmo bych to nedělala… Jinak si o tom promluv s přítelem a domluv se na nějakém kompromisu. Jeden víkend můžete jet oba pomáhat, druhý můžete jet na výlet. Pokud by na to přítel nepřistoupil, tak bych se rozešla.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.6.21 15:21

Tak sena se nedelaji cely rok a ze pritel pomuze je super.

Az bude jidlo priserne drahy nebo nebude, a ze k tomu mame naslapnuto, tak budou podobne rodiny za vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Silverine247 píše:
No jo, jenže o tom, zda je ta práce zbytečná, nerozhodujes ty. Taky by se mi nechtělo přehazovat cizí seno, ale řešit to po 3 letech vztahu? Co se změnilo, že doteď to nebyl důvod k rozchodu a najednou už jsou seno a králíci neúnosné?

Nějak se úplně vytratil čas na něj a mě. To dřív nebylo. Dřív to asi nějak skloubil nebo možná tak nepomáhal, nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
Sama podobné podnikám a moje rodina i rodina mého manžela mi chodí pomáhat. Nevidím na tom nic špatného a vadilo by mi kdyby někdo mluvil stejně jako ty- švagrová je pošlušna. Wtf? Nenapadlo tě že jí to třeba baví? Jinak já všem dávám nějaký malý plat. Jak je to u vás? Zadarmo bych to nedělala… Jinak si o tom promluv s přítelem a domluv se na nějakém kompromisu. Jeden víkend můžete jet oba pomáhat, druhý můžete jet na výlet. Pokud by na to přítel nepřistoupil, tak bych se rozešla.

No zadarmo, tam se plat nikomu nedává.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
20.6.21 15:22
@Anonymní píše:
Švagrová je poslusna, protože jí nevadí pomoct. :mrgreen: Já to chápu, že to není pro každého, ale tak snad věděla, do čeho jde. Jak už tu někdo píše je úplně jedno, jestli jde o seno nebo chodí na fotbal, důležité je, že s ní netravi čas podle jejich představ. Nepasujou k sobě a ona si toho všimla až po 3 letech. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
22566
20.6.21 15:22
@Anonymní píše:
Ahoj, začínám váhat, jestli vůbec dál.

S přítelem jsme cca 3 roky a na začátku to bylo hodně fajn, jenže - klasicky - postupně to začíná ochládat a já si nejsem jistá, jestli dělat něco pro to, aby se to zlepšilo.

Já děti mám, on ne, spolu je mít už nebudeme - to jen na okraj.

Problém je nejen přítel, ale taky jeho bratr. A jejich majetky. Mají v rodině hodně polí, les, louky. Něco pronajali, něco dělají sami - třeba seno. Ale nemusí. Přítel je šéf ve velké firmě, jeho brácha taky. Takže peníze mají. Nicméně v bráchově rodině dělají králíky, slepice, a to bydlí v krajském městě, ne na vesnici. Finanční úspora samozřejmě nic, protože občas jim to pomře na mor a taky něco stojí to seno (louky mají v okruhu 40 km). Takže když jsou nějaké práce, a to jsou kromě zimy pořád, přítel dostane pokyn a jde. Po práci, o víkendech. Manželka toho bratra taky. Ta je poslušná celé roky. Asi si zvykla. Jejich děti jsou už větší, takže taky vždycky nastoupí, i když v posledních letech míň.
Takže přítel je unavený, nemá čas, a to se samozřejmě na vztahu podepisuje. Navíc já si nejsem úplně jistá, že do tohoto kolotoče chci vstoupit. Zažila jsem si to v prvním manželství - tam dobrovolně, ale bývalý to vcelku bral rozumně (sám byl lenivý a brzy si našel jiné zdroje výdělku), takže jsem měla jen jednu až dvě práce a domácnost.

Hola, poraďte. Třeba zrovna tento víkend je to aktuální. Já fakt lenivá nejsem, ale už nám nikomu není dvacet, abychom dělali zbytečnou práci.

Tak oni to třeba dělají pto zábavu a ne pro prachy, takže tohle nech laskavě na nich. Nicméně mě by to vadilo. Nesnáším jakoukoliv práci na statku a okolo zvířat. Takže pokud by to mělo zasahovat do našeho soukromí, byl by to pro mě důvod k ukončení vztahu. Chtít po mě se zapojit, působila bych taky jako líná, ale neudělala bych to. Líná rozhodně nejsem, jen tuhle, pro mě špinavou, práci bych nedělala ani za zlaté prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
20.6.21 15:23

Tobě evidentně zemědělství NIC neříká - to není špatně.. jen je dobrý o tom vědět..

hlavně mne zaujalo, že VY spolu už teda děti NIKDY MÍT NEBUDETE
ačkoliv ON zrovna vůbec žádné vlastní nemá?
nejsi náhodou trochu sobecká?

Já osobně bych na tvém místě absolutně neřešila králíky, slepice apod. ALE dítě - zrovna se mi můj 35letý kámoš rozešel s láskou-paní, která už má dvě děti (je jí 36) a řekla mu, že má odroděné a další děti nechce
ačkoliv ji velmi miloval, chce aspoň 1 dítě a rozešli se…
ty řešíš zvířata, ale měla bys řešit ZÁKLAD vašeho vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.21 15:26
@Silverine247 píše: Švagrová je poslusna, protože jí nevadí pomoct. :mrgreen: Já to chápu, že to není pro každého, ale tak snad věděla, do čeho jde. Jak už tu někdo píše je úplně jedno, jestli jde o seno nebo chodí na fotbal, důležité je, že s ní netravi čas podle jejich představ. Nepasujou k sobě a ona si toho všimla až po 3 letech. :nevim:

Tak jak to jinak nazvat. Denně kolem králíků a dalšího chodí jen ona, nikdo jiný. A má i svoji práci, toto je navíc. Nikdy jsem ji neslyšela, že by šla cvičit, na kafe s kamarádkou, se psem, nic. Navíc pro všechny vaří, když zrovna neuvaří, tak ten brácha má takové blbé kecy.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.6.21 15:27
@Anonymní píše:
Nějak se úplně vytratil čas na něj a mě. To dřív nebylo. Dřív to asi nějak skloubil nebo možná tak nepomáhal, nevím.

Spis rodine pomaha porad, ale prestal si delat cas na tebe :nevim:.
To nebude problem s kralikama, ale mezi vami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.21 15:28
@Lucy75 píše:
Tobě evidentně zemědělství NIC neříká - to není špatně.. jen je dobrý o tom vědět..

hlavně mne zaujalo, že VY spolu už teda děti NIKDY MÍT NEBUDETE
ačkoliv ON zrovna vůbec žádné vlastní nemá?
nejsi náhodou trochu sobecká?

Já osobně bych na tvém místě absolutně neřešila králíky, slepice apod. ALE dítě - zrovna se mi můj 35letý kámoš rozešel s láskou-paní, která už má dvě děti (je jí 36) a řekla mu, že má odroděné a další děti nechce
ačkoliv ji velmi miloval, chce aspoň 1 dítě a rozešli se…
ty řešíš zvířata, ale měla bys řešit ZÁKLAD vašeho vztahu.

Já děti už mít nemůžu. A víc tuhle stránku tady nebudu řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky