Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, volby budou 8.-9. rijna, treba mandat neobhaji a bude v rodinnych ocich bezny clovek.
Záleží z jaké je strany
ale obecně jsem si rodinou do partnerů nikdy moc kecat nenechala ![]()
Záleží na tom, z jaké strany je.
A musíš ho tahat domů k rodičům, když se před ním nedokážou udržet v mezích slušnosti? Jak si predstavujes to „skončit s rodinou“?
@Lily Evans píše:
Záleží z jaké je stranyale obecně jsem si rodinou do partnerů nikdy moc kecat nenechala
Platíš pivo! ![]()
Asi bych cíleně nedělala nic. Buď se s tím rodina srovná nebo ne. Nejhorší je, když ti dají v rodině na výběr, jak to udělala moje tenkrát budoucí tchyně u mého teď už manžela. Dostal tedy na výběr já nebo chalupa, ale i tak vztah je do teď na hov.no. Někdy mě to ještě někdy mrzí a někdy to už neřeším. Tady to asi bude na tobě koho „upřednostníš“, ale to neznamená přetrhat veškeré styky.
@Silverine247 Nechci tady řešit jeho stranu
. Rodiče ho chtěli štrašne poznat a já doufála že se trochu uklidní, když ho poznají. Netušila jsem že se k němu budou takhle chovat. Představují si to tak že s nimi prostě ukončím veškerý kontakt. Ale rozhodnuta ještě nejsem.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky i nemaminky. Chodím s moc fajn mužem, rozumíme si spolu a klape nám to. Problém je že je poslanec z jedné nejmenované strany. Rodina mě před ním varuje a to jen z toho důvodu že je poslanec a že tím pádem musí být podvodník atd. Nepomohlo ani to, že ho trochu lépe poznali. Já se na ně moc zlobím a jejich chování mě mrzí, kdyby si o něm jenom něco mysleli, tak to překousnu. Ale oni před přítelem dost dávali najevo, jaký na něho mají názor a pokoušely se ho ztrapnit. Přemýšlím že s rodinou skončím, dokud se nezačnou chovat k příteli šlušne. Na druhou stranu, nikde není psáno že nám to s přítelem vydrží a ja si nechci poštvat rodinu. Co byste dělali v mé situaci?
Jsem povrchni az beda, ale s poslancem spd, kscm nebo ano bych nechodila, nezlob se na me, ale ze je nekdo u urcite strane tak znamena ze jeji idealy jsou ji blizke a to o necem svedci..oni vlastne v stb taky mohli pracovat lide s rizim charaktetem atd…tvym rodicum se nedivim i pro me by to byla prekazka.
Jenže členství ve straně je dost podstatné, je nositelem jejich názorů navenek. Nemůžeš tu řešit přítele a neříct nám, z jaké strany je.
@Anonymní píše:
@Silverine247 Nechci tady řešit jeho stranu. Rodiče ho chtěli štrašne poznat a já doufála že se trochu uklidní, když ho poznají. Netušila jsem že se k němu budou takhle chovat. Představují si to tak že s nimi prostě ukončím veškerý kontakt. Ale rozhodnuta ještě nejsem.
A pokud ti to s přítelem nevyjde, budeš škemrat, aby tě přijali zpět. Sama se za jeho stranu stydíš.
No, pokud je pirát nebo topka nebo tak něco, tak bych se snažila přítele a rodinu víc družit, aby se lépe navzájem poznali. Pokud je komunista nebo nácek, tak bych se družila spíš s nějakým psychiatrem ![]()
Mě řekla jednou psycholožka zajímavou věc..
Zeptala se mě: kdo je Vaše rodina?
A já říkala: máma, táta, sestra…
Ona: Jakože ještě bydlíte s rodiči a sestrou?
Já: ne, nežiju, žiju s přítelem
Ona: já se ptala na Vaši nynější rodinu.. Nynější rodina je ta, s kým ted žijete.. Takže Váš partner… A máte zvířata?
Já: ano, kočku a morče.
Ona: takže toto jsou další členové rodiny… Nebavme se o Vaší bývalé rodině.. ale o té nynější. Rodiče už do toho netahejte…
Chce to useknout pupeční šnůru..
Tak ho k rodičům nevod a pokud ještě spolu nebydlíte a neberete se, tak bych to nechala být.. Rodiče se snažila v jejich názorech brát s rezervou a až se budete brát, tak bych s nima řešila, zda se tedy chtějí vůbec ještě s Vámi vídat.. protože už nejsi jen ty, ale jste Vy (on a ty)
@Anonymní píše:
@Silverine247 Nechci tady řešit jeho stranu. Rodiče ho chtěli štrašne poznat a já doufála že se trochu uklidní, když ho poznají. Netušila jsem že se k němu budou takhle chovat. Představují si to tak že s nimi prostě ukončím veškerý kontakt. Ale rozhodnuta ještě nejsem.
@Rosebery píše:
Jenže členství ve straně je dost podstatné, je nositelem jejich názorů navenek. Nemůžeš tu řešit přítele a neříct nám, z jaké strany je.
Je to dost podstatné, souhlasím. Jestli je Pirát, tak beztak huli a jestli komunista, tak se bojí aby jim na návštěvě ještě něco neukrad, žejo. ![]()
@Anonymní píše:
Rodiče si můžou predstavovat, co chtějí, ale ty jsi snad dospělá, nebo nejsi ještě?
@Silverine247 píše:
Je to dost podstatné, souhlasím. Jestli je Pirát, tak beztak huli a jestli komunista, tak se bojí aby jim na návštěvě ještě něco neukrad, žejo.
Chtěla jsem tím říct, že zakladatelka sama se nejspíš za tu stranu sama stydí, jinak by tak nemlžila.
Ahoj maminky i nemaminky. Chodím s moc fajn mužem, rozumíme si spolu a klape nám to. Problém je že je poslanec z jedné nejmenované strany. Rodina mě před ním varuje a to jen z toho důvodu že je poslanec a že tím pádem musí být podvodník atd. Nepomohlo ani to, že ho trochu lépe poznali. Já se na ně moc zlobím a jejich chování mě mrzí, kdyby si o něm jenom něco mysleli, tak to překousnu. Ale oni před přítelem dost dávali najevo, jaký na něho mají názor a pokoušely se ho ztrapnit. Přemýšlím že s rodinou skončím, dokud se nezačnou chovat k příteli šlušne. Na druhou stranu, nikde není psáno že nám to s přítelem vydrží a ja si nechci poštvat rodinu. Co byste dělali v mé situaci?