Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nas jsem brala vždy méně, ted beru více.. Nikdy mi to nevadilo. Ve školství zrovna male prachy nemaji. Mate prázdniny. Je to prace tzv. pod penzí.. Nevim na co si stezujes. Penize mate. Je jedno kdo donese většího mamuta.
Pracujeme oba ve školství a neměnila bych. Ty dva měsíce volna a neřešení hlídání dětí jsou super. Pokud chlap není drž grešle, který by ti vyčítal každou korunu, tak bych nic neřešila a brala to tak, že on víc vydělá, já obstarám děti. Má to tak spousta kolegyň, jen my víme, že na každou nemoc dětí si musí vzít OČR, protože u chlapa by je to stálo o dost víc.
S prvnim partnerem jsem brala od zacatku o neco vic a postupne rozdil vzrustal. Nevadilo nam to ani jednomu. Jenze pak prisly deti, ja mela stesti, ze jsem mohla, i pres to, co delam za obor, pracovat castecne z domu hlavne po vecerech kdyz deti spaly. A kdyz jsem se chtela vratit do prace byl problem, nechtel se vystridat, nechtel to resit ze zacatku ani jinak. I kdyz jen ciste z partnerova platu bychom nevyzili. Zkousela jsem ruzne navrhy a moznosti, nakonec tedy na chvilu doslo k vymene (par mesicu on doma) a pak oba do prace. Partner chvili na castecny, pak plny oba.
Ja sla se dvema malyma detma do uplne nove prace za lepsich podminek nez puvodni a s moznosti rustu.
Bohuzel stale to bylo z jeho strany brano jako ze sve navic udelal, kdyz byl chvili doma (jedno dite plne skolkove, druhe castecne), ze to staci a ze od ted maximalne pul na pul doprava z/do ustavu. On to vazne pocital ![]()
No, neustala jsem to. A neslo o ty penize, vzdycky jsem brala hromadku společnou, podporovala ho v jeho dalsich aktivitach a koníčcich. Jenze svoje jsem si musela vydupat. Treba i moznost si jit vecer zacvicit. Bohuzel vyrustal v rodine, kde zenska ma zajistovat teplo krbu-sice do prace chodit, ale vice se venovat domácnosti. Ovsem nevsiml si te druhe stranky, ze v takovem pripade musi chlap obstarat svuj dil (at je to jakykoliv-penize, domaci prace, technické prace..) no, nedala jsem to.
Novy partner ma o neco malo mene. A jedine, proc to bere špatně je, ze kdyby se me neco stalo, tak se boji ze by nemusel vse utahnout sam. Hleda reseni, ale ja nechci, aby to bylo na ukor jeho spokojenosti nejen v zamestnani, takze je to na delsi dobu. Jinak sam rika, ze mu to nevadi a v praci me podporuje.