Rozdílná výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15113
30.3.14 22:06

@Tynkabinka Já bych ještě pochopila to dojídání. Ale narvat do ní chleba přes to, že tu večeři vlastně snědla, i když s nechutí a pomalu, to mi fakt rozum nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.3.14 22:06

@Trojlístek tak to me nenapadlo mu tak říst jenže už jsem mu několikrat říkala že kdybych todle zjistila že se ve školce děje tak tam na ně naběhnu tak souhlasil no paradox :cert: ale ptam se ve školce učitelek jak ji a pry ji krasně, taky se ptam dětí jestly je někdo ve školce není a nenutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6889
30.3.14 22:07

Mám 3 děti a každé jí jinak. Nejstarší (6let) jí hodně. co mu dám na talíř sní a většinou chce přidat. Prostřední (3r) jí menší porce. dám mu míň než staršímu a někdy sní všechno někdy něco zůstane. Když se v tom vrtá nic až do sváči nedostane a oběd dojí k večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
30.3.14 22:08

@Tynkabinka A co jejich vlastní otec? Jaký na to má názor? Možná by pomohlo, kdyby se do toho vložil i on..A pokud je a funguje, tak by si to přítel ze své pozice neměl ani dovolit, uplatňovat na nevlastních dětech takové výchovné „metody“..
Dovedu si přestavit, že přítel by reakci vlastního otce dětí dlouho rozdýchával..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.3.14 22:10

@Jana206 no pravě todle je jediný otec ktereho maji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
30.3.14 22:11
@Tynkabinka píše:
@Jana206 no pravě todle je jediný otec ktereho maji

Jak to? Co je s bio. otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.3.14 22:11

@Tynkabinka Já myslím, že mu chybí taková ta brzda, co je u vlastních dětí přirozená. Děcko těš štve, chceš aby poslouchalo a ono se na tebe podívá očima tvojí maminky… A ty najednou vidíš, že ti to nedělá naschvál, že fakt nemůže. U nevlastních tohle chybí. Měla bys zasáhnout. Dřív „dojídaly“ všechny děti, to myslím nikomu neublíží. Ale ten extra chleba, to už je fakt týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.3.14 22:14

Nevidame se nevim kde je ani nechci vědět kde je a už vubec nechci aby si kdykoliv zpoměl na děti a měl je třeba jen hodinu. Prominte ale zbytek si domyslete o tom se mi moc povidat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.3.14 22:19

@Tynkabinka promiň, ale tohle není normální. velice důrazně bych mu vysvětlila, že jestli v tomhle týrání hodlá pokračovat, ať si sbalí kufry. jo, u nás jsou taky kolem jídla debaty, a ta „zlejší“ jsem já, ale tohle už je moc. Třeba včera jsme měli maso s bramborem, 4leťák se v tom nimral, měl tam tatarky jen kapáneček, poručil si, že chce přidat tatarku, tak jsem mu přidala, milostpán se minutu porýpal, a že už nechce, no tak to jsem mu velice důrazně vysvětlila, že dokud nesní aspoň 2 třetiny, tak od stolu nejde(kdyby nechtěl tatarku přidat, dojedla bych to já, a nenutila ho. a celá porce bylo asi 7 malých kousků brambor, a pár kousínků masa, možná 40g, žádná megaporce, a předtím 3h nic nejedl). jako nejsem toho názoru, že budu s jídlem skákat jak dítě píská, když si dítě poručí uvařit polívku, já ji v 8 večer uvařím, a mladej pak nechce(nic mezitím nesní, že už by byl plnej), tak to ve mě bouchnou saze, a aspo%n 1 naběračku ho prostě sníst donutím. když si něco sám poručí, tak aspoň malou porci sníst musí, ale ládovat do přecpanýho 5 letýho dítěte ko%nskou porci, to je týrání. jako sekanou, rohlík, a krajíc chleba? 8o můj 4 leťák by snědl max 50g sekaný, a půlku rohlíku, a byl by plnej. k obědu mu stačí taky 50g masa, a 1 malej brambor. to co jsi popisovala, to by měl na celý den, ne na večeři :jazyk:

Příspěvek upraven 30.03.14 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228

@Tynkabinka No ale ono vše se vším souvisí..Pokud půjdete k psychologovi, počítej s tím, že se Tě bude i na toto ptát..
Podle mě je „jádro pudla“ úplně někde jinde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164

Ja už opravdu nevim jak mu dat najevo že je to špatně řvu brečim povidam v klidu říkam mu nasledky jeho chovaní ale on pan kral ma stale pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Tynkabinka píše:
Nevidame se nevim kde je ani nechci vědět kde je a už vubec nechci aby si kdykoliv zpoměl na děti a měl je třeba jen hodinu. Prominte ale zbytek si domyslete o tom se mi moc povidat nechce

Dobrý, fajn, je to asi pěknej… Ale je to jejich otec. Tímk nemyslím, že by se s nimi měl vídat, tím myslím, že tenhle typ otec není a nebude. Měl by ubrat plyn a víc se stylizovat do role kámoše. Protože za chvilku podle mě začnou být ty rozdíly mezi nimi a vlastním dítětem výraznější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.3.14 22:21

@Jana206 a v čem si mysliš podle tebe že je ta chyba?6e mala neni jeho nebo ve mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Tynkabinka píše:
Ja už opravdu nevim jak mu dat najevo že je to špatně řvu brečim povidam v klidu říkam mu nasledky jeho chovaní ale on pan kral ma stale pravdu

neuvažuješ o rozchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228

@slavuska1 Můj syn zase miluje pálivý kečup a dává si ho skoro na vše, i na bramborák, který mu chutná jen studený a jen s kečupem :mrgreen: Kdybych mu to dovolila, tak ho kydne i do polévky, aby byla ostrá :lol:.
To jen poznámka do placu OT :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect