Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liberalissima píše:
Tvoje žena má svatozář, jsi k matce absolutně nekritický. Tohle někomu říct není roztomilost k zasmání, to je dost síla. K tomu tvoje máma nadržuje dvojčatům v dětských sporech a vaši dceru u sebe nechce ani samotnou, ani s dětmi, zatímco jiné děti tam můžou.Tvoje žena je svatá, že se o tvojí rodinu ještě stará. Se mnou bys měl mnohem větší bugr na krku mnohem dřív (nejpozději v momentě, kdy by se tvoje matka starala do toho, kolik já mám mít dětí).
Vnímám to stejně. @JardaR Jinak malichernost to není a tebe se to týká taky, když jde o tvojí dceru.
Manželka má pravdu v tom, že babička o vaši dceru, jako jediný vnouče, zájem prostě nemá, možná ji nemá ani ráda, kdo ví. V tomhle bys měl dát zapravdu ženě. A až jednou babička nebude moct, tak pokud tenhle stav odstrkování vaší dcery bude trvat, chápala bych, že by se starání o vyvdané synovce a neteře mohlo ženě zprotivit.
@Magical-eyes píše:
No tak to nemůžu souhlasit. Naopak obdivuju jeho matku, která byla nevlastním vnukům prima babičkou, ostatním vnoučatům se snaží nahradit matku a zakladatelova žena akorát fňuká a očkuje vlastní dceru proti babičce. Jako v sedmdesáti mít takový závazek, to teda klobouk dolů. A být zakladatelem, tak bych z nesoudné a lítostivé manželky byla patřičně otrávená.
Závazek, který nabička nechce ani “půjčovat” a chce ho (všechny děti) mít u sebe doma. Ten kdo pořád nabízí pomoc je právě manželka. Ale jo, máš recht, nesoudný to je, když manželka pomáhá s vyvdanými dětmi při (2) pracích. Možná ažzačne být soudná a starat se jen o svoje (děti), tak to ostatním docvakne.
Je to prostě smutný. Cizí děti- kamarádi vnuků k babičce můžou, vaše dcera ne. Sám říkáš, že tvá matka vždy protěžuje děti dcery, tak, že to plně pociťuje tvoje 9-ti leté dótě.
Z iniciativy tvé ženy, děti od tvé sestry mají nejrůznější program. Babička odmítá výměnu, byť jen na chvíli, svých 4 vnoučat, za vaší dceru.
Ty to nazýváš jako malicherný spor a chceš mít prioritně klid. Z toho co jsi psal, se přikláníš na stranu své matky.
Vaše matka kolikrát nechce vnoučata “půjčovat”, naopak je chce mít u sebe a vyráží s nimi na celodenní výlety, vaši dceru ale sebou nechce vzít. A to, že vám řekne, že spolu nemáte mít dítě, byla fakt pecka.
Ptáš se tu na názory. Můj názor je, dát ženě za pravdu, protože pravdu má. A ty sám bys měl promluvit se svou matkou, proč nechce vaši dceru ani pustit do baráku, kór když bydlíte blízko sebe a cizí děcka tam můžou.
@Sexynohy je to smutné a ta dcera to bude vidět čím dál víc. pk se všichni budou strašně divit až holka o babičku bude mít nulový zájem a o sestřenice taky. babička má skvělý přístup který ani vlastní otec nevidí ![]()
@Markéta80 píše:
@Sexynohy je to smutné a ta dcera to bude vidět čím dál víc. pk se všichni budou strašně divit až holka o babičku bude mít nulový zájem a o sestřenice taky. babička má skvělý přístup který ani vlastní otec nevidí
Vystihla jsi to.
@Markéta80 píše:
@Sexynohy je to smutné a ta dcera to bude vidět čím dál víc. pk se všichni budou strašně divit až holka o babičku bude mít nulový zájem a o sestřenice taky. babička má skvělý přístup který ani vlastní otec nevidí
Nemyslím si, že by to zakladatel neviděl, ale co s tím nadělá? Zájem a láska se nedá přikázat ani vynutit. Jaký vztah bude mít dcera k babičce, to už je babičky boj. Souhlas, že možná dcera nebude mít o babičku zájem, ale to nemá zakladatel ani jeho paní šanci změnit. I kdyby babču donutili, že holku vezme občas na výlet, tak se nic nezmění. To mi naopak přijde pro tu dceru mnohem horší. Cpát dceru někomu, kdo o její společnost zřejmě nestojí, to je vážně zvláštní. To si mají jako dupnout, jsi babička, tak se starej? I kdyby na to babča přistoupila, myslím, že by to vztahu vnučka -babička naopak neprospělo, pokud by to bylo z povinnosti.
@Ja-rekk má to uznat. přiznat si to, ale to právě nikdo nechce si přiznat že zrovna jeho rodič dělá rozdíly. kdyby to manželce řekl že to tak bohužel je nic s tím neudělají. Ten klid co on chce stejně mít nebude. Možná kdyby řekl že to taky vidí, ale řešení prostě není tak by manželka alespoň viděla že to vidí stejně. jasně že to řešení nemá, když někdo o vlastní vnouče nestojí nemá cenu se vnucovat. Tohle dítě prostě vycítí a potáhne se to roky. Prostě bych to uznala a i řekla jestli má řešení, že já ho tam nevidím. čím víc zakl píše tím víc jde poznat že je tam víc věcí špatně. A jestli se vždy postaví na stranu matky nebo řekne že nic řešit nechce tak jednou se stane že mu to samé řekne žena ![]()
@Ja-rekk Přiznat si pravdu a pak promluvit se svojí matkou, bez ostatních, bez humbuku, pravý důvod totiž nikdo neví a vždycky je šance, že skutečnost může být lepší, než domněnky. Takto na mě působí jako maman, co chce mít hlavně klid. Manželská ani otcovská důvěra se neudržuje přehlížením/zlehčováním potíží.
@Markéta80 píše:
@Ja-rekk má to uznat. přiznat si to, ale to právě nikdo nechce si přiznat že zrovna jeho rodič dělá rozdíly. kdyby to manželce řekl že to tak bohužel je nic s tím neudělají. Ten klid co on chce stejně mít nebude. Možná kdyby řekl že to taky vidí, ale řešení prostě není tak by manželka alespoň viděla že to vidí stejně. jasně že to řešení nemá, když někdo o vlastní vnouče nestojí nemá cenu se vnucovat. Tohle dítě prostě vycítí a potáhne se to roky. Prostě bych to uznala a i řekla jestli má řešení, že já ho tam nevidím. čím víc zakl píše tím víc jde poznat že je tam víc věcí špatně. A jestli se vždy postaví na stranu matky nebo řekne že nic řešit nechce tak jednou se stane že mu to samé řekne žena
Jako že manželce bude stačit, když ji to zakladatel odkejve? Nemyslím si a ani nevím v čem by to polepšilo vztah mezi babičkou a vnučkou.
@Ja-rekk píše:
Nemyslím si, že by to zakladatel neviděl, ale co s tím nadělá? Zájem a láska se nedá přikázat ani vynutit. Jaký vztah bude mít dcera k babičce, to už je babičky boj. Souhlas, že možná dcera nebude mít o babičku zájem, ale to nemá zakladatel ani jeho paní šanci změnit. I kdyby babču donutili, že holku vezme občas na výlet, tak se nic nezmění. To mi naopak přijde pro tu dceru mnohem horší. Cpát dceru někomu, kdo o její společnost zřejmě nestojí, to je vážně zvláštní. To si mají jako dupnout, jsi babička, tak se starej? I kdyby na to babča přistoupila, myslím, že by to vztahu vnučka -babička naopak neprospělo, pokud by to bylo z povinnosti.
A zakladatel snad chce resit babicku? Ne, on chce resit svou zenu, a to nejlepe tak, aby byla potichu, protoze on kritiku na svou mati nechce poslouchat ![]()
@Magical-eyes minimálně by viděla že to vidí oba dva. babička o vztah nestojí tak tam žádný nebude a až bude o pár let později řešit že na ní vnučka kašle tak by jí vlastní syn mohl říct at se nediví
Kdo ví co zakl doma manželce řekne. Možná ted o to víc to ona řeší když už je taky babičkou a o to víc je jí to líto. Ale manžel chce mít klid tak nic řešit ani nechce. Ono kolikrát stačí když ten druhý ho podpoří a řekne že to taky tak vidí. Pokud by mne manžel řekl že ho to nezajímá a chce mít klid
Já bych tam teda ani své dítě necpala když vím jak to tam bude vypadat ![]()
@Sexynohy píše:
On by mohl i z pohledu té babičky fungovat pocit jako “ proč já nedokázala svou dceru vychovat, aby se starala o svoje děti, když ta přivdaná to umí”- může jí to štvát a žrát. Ale je to jen má spekulace.
Docela dobře to může být důvod averze babičky vůči téhle vnučce. Že ona má funkční rodinu a ty dvě další ne. Proto ji nemůže “ani vidět”.
@PaníBovaryová píše:
A zakladatel snad chce resit babicku? Ne, on chce resit svou zenu, a to nejlepe tak, aby byla potichu, protoze on kritiku na svou mati nechce poslouchat
Nedivím se mu, také by se mi nechtělo neustále poslouchat něco, co nemá řešení. Rozebírat a řešit společně rodinné záležitosti je určitě žádoucí, ale tohle už je točení v bludném kruhu. Manželka zakladatele má určitě právo vyjádřit svůj názor, nesouhlas, vyjádřit lítost apod. Zakladatel by ji měl vyslechnout a vyjádřit pochopení, ale ne, aby se z toho stalo hlavní téma a mezi manželi se řešilo stálé jen toto. Navíc něco, co nemá řešení. Taky by mi to už lezlo krkem a nebavilo mě to dokola řešit a poslouchat. Přijde mi to velmi detinské a otravné, navíc to vůbec ničemu a nikomu nepomáhá, spíše naopak. Navíc zakladatel několikrát zmínil, že si děcka berou a starají se o ně zcela dobrovolně a že to paní takto chce. Jiná situace by byla, kdyby se to od ní chtělo a automaticky očekávalo, v tom případě bych dal za pravdu manželce. Pomáhat s péčí o děti není její povinnost. Je to samozřejmě od ní hezké a toto ji šlechtí, přesto by se dle mého názoru neměla takto intenzivně soustředit na něco co nezmění, protože na povel babička přístup k vnučce nezmění. Kdyby se s tím paní smířila, tak v neposlední řadě tím udělá velkou službu své dceři.
@Ja-rekk leda medvedi sluzbu, protoze ji ukaze smer do vztahu, ze muze hrat druhe housle a je to v pohode. Nechtela bych v tomto vychovavat dceru, ale to je jeho vec.
Jak ty muzes vedet, ze se u nich resi stale jen toto? Ja pochopila, ze se dohadjai, kdyz zakl. zacne matku obhajovat, ze ma toho moc, tak vlastne nemit vnucku rada muze. Mozna, kdyby tohle nedelal, mel by ten vytouzeny klid. Ale asi to delat chce ![]()
@JardaR píše: … a je z toho hádka a já je mám rozsoudit. .
Ty je nemas co soudit.
Ty mas stat nejdriv pri zene a pripadne problemy ( at uz subjektivni nebo objektivni) si s zenou potom vyresit mezi ctyrma ocima. Uprimne ale musim rict, ze tva zena mne v tomto vlakne jako problem opravdu nepripadne.