Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jakuve píše:
Jedeme a tim nase nastvani na sebe konci. Ja jsem na nej. vetsinou nas.ana jen z principu (i kdyz ve skutecnosti uz davno nejsem) a on na mne nemluvi spis proto, aby mne nevytocil. znovu.
anoooooo, take byvam nas.rana z principu, ne doopravdy
.Ale opravnene, to zase jako zadna
.On nastesti neni detinsky typ, takze pochopi a obejme, rekne ze se na me uz nezlobi(to bych ho nejradeji liskla, proroze vi, ze se zlobim ja a ne on
)…a je dobre, nam oboum.Nebo prijde pred ostatnima s tim, ze jsem jeho megerka, ale nevymenil by me a zas je hracicka. A tak to ma asi byt ve vztahu.Oba se mit radi, vysvetlit, komunikovat, neublizovat si, chapat se, ctit, nepovysovat se ![]()
@Lasotka píše:
Holky zrovna jsme to resili s manzelem. Kdyz se doma pohadate a zrovna mate jet nekam na navstevu, treba k tete, kterou vidite jednou za rok, nebo i jen k mamince na obed. Jedete tam a delate jako by nic? Nebo to zrusite a zustanete doma? Nebo jedete a nebavite se tam spolu?
Samozřejmě, že jedeme. „Teta, kterou vidíme jednou za rok“ opravdu nemůže za to, že my dva jsme se zrovna nepohodli… a nikdo, kdo se na nás těší, za to nemůže.
Jen my dva. A my dva jsme dospělí lidé - nepřenášíme naše problémy na děti, nepřenášíme je ani na okolí. Vyřizujeme si je spolu. Když jsme rozhádaní, třeba se spolu bavíme o něco míň, ale rozhodně tím neutrpí někdo, kdo se na nás těšil - na návštěvě se pokud možno v tu chvíli bavíme více s jinými nebo si najdeme jinou činnost (jeden jde na zahrádku s dětmi, druhý zůstane doma s tetičkou, jeden hraje Člověče, nezlob se, druhý tetičce umyje nádobí, atd. atd.).
Co to je pohádat se?
. Jsme 15 roků a pokaždé jsme se domluvili.
@-Evka- píše:
Co to je pohádat se?. Jsme 15 roků a pokaždé jsme se domluvili.
@Lasotka píše:
Holky zrovna jsme to resili s manzelem. Kdyz se doma pohadate a zrovna mate jet nekam na navstevu, treba k tete, kterou vidite jednou za rok, nebo i jen k mamince na obed. Jedete tam a delate jako by nic? Nebo to zrusite a zustanete doma? Nebo jedete a nebavite se tam spolu?
nehádáme se před návštěvou
![]()
No jedem, nic neodvolavame, to by nam bylo trapny.. vetsinou se ten rozhadany opar na navsteve samovolne rozpadne ![]()
Jedeme. Během cesty se určitě usmíříme a tam jsme jak hrdličky.
@Lasotka píše:
Dekuji za nazory, ja na to mam stejny jako vy, akorat manzel to citi jinak bohuzel…
Třeba mu je trapný jezdit na návštěvu s fialovým monoklem u oka ![]()
Silnější jedinci dokážou dělat jakoby nic a nepřenášet problémy na okolí. Někdy je to dobré i z důvodu, že mnozí příbuzní můžou mít z vašich problémů škodolibou radost. I to je důvod, proč raději nic nedávat najevo.
@jakuve píše:
Jedeme a tim nase nastvani na sebe konci. Ja jsem na nej. vetsinou nas.ana jen z principu (i kdyz ve skutecnosti uz davno nejsem) a on na mne nemluvi spis proto, aby mne nevytocil. znovu.
Jako bych cetla o nas:-D