Rozhodnutí po 40

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3707
2.5.24 11:41

Kdybych dítě nechtěla, tak se chráním před početím. Pokud bych otěhotněla, neměla bych to srdce jít na potrat. Vím, že bych si to vyčítala celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
2.5.24 11:45
@Ahep píše: Více

Od kdy jsou všechny pubertální děti šílené? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16298
2.5.24 11:47

A proč hned přemýšlet až tak negativně?
Vždyť nikdy nevíš jaké dítě se ti narodí. :think:
Ano, ta rizika ve vyšším věku stoupají, ale není nikde psáno ani dáno, že bude mít postižené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.5.24 11:48
@boball píše: Více

Hodne je jich dnes silenych, cim dal tim vic vse svadi na deprese, ataky, je to dnes banda blaznu :jazyk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
2.5.24 11:50

No taky se ti může stát, že ta práce nebude tak skvělá jak si představuješ a v muži se po tomhle tvém rozhodnutí něco zlomí a kopne tě do zadku.
A ty si časem taky můzes říkat teď by se narodilo, teď by mělo rok, teď by šlo do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
2.5.24 11:51

Nevím, k nám to asi ještě nedorazilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
2.5.24 11:53

@Lesuom jsem na tom úplně stejně jako ty. I s prací, ale já už kývla a začla. Ale nestuduji.
Děti máme velké a taky mi bude 41. Já se rozhodla po dlouhých debatách s mužem to nechat na přírodě… Prostě se nám to stalo (neplodné dny) a po tydennim zpoždění jsem znejistela a test pozitivní. Teď jsem 8 týden a čekám na 1. kontrolu. Dávám si i čas na přemýšlení. To vše co tu zaznělo od ostatních mi v hlavě jelo tisíckrát, ale stejně rozhodnutí je to nejtěžší. Každý začátek těhotenství je 50/50 a upřímně mě zatím děsí to, že to ukončím jenom sama já z důvodů osobní svobody. Jak tu někdo psal, jsme za zenitem, jenže jsme neplánovaně otěhotněly z jednoho styku, tak asi to tak mělo být. Já lehce špiním a nechávám to být nikam nejdu, prostě se ukáže jak to má být. To jsou moje pocity a taky se to ve mě stále pere, nemyslím skoro na nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
2.5.24 11:58

Dítě po 40 mám i novou práci a je to často hodně těžké. I když tedy hlavně nevyspáním. Kdyby mé děti spali, tak je to v pohodě. Nezaujatý názor je, že dej hlavně na sebe. Když cítíš, že ho nechceš, tak ho neporoď. Nechtěné dítě, vyhořelá uřvaná máma a zničená rodina není nic pěkného. Na druhou stranu, když cítíš, že ho chceš, tak do toho na 100% jdi. Práca jde dělat i s malým miminkem, i když ne v českém modelu. Prostě bude dřív přes den s někým jiným - chůva, jesle… záleží taky na práci, možnost HO, flexibilita pracovních hodin… Udělat jde vše, ale musíš chtít. Každopádně vysněné práce bych se nevzdávala v žádné variantě. A další věc, nechci být hnusná - ale je hodně žen po 40 co těhotní, ale neudrží se to. To nikdy nevíš, takže já bych prostě žila svůj život.

• Citovat
  • Upravit
16298
2.5.24 12:04
@Petram123 píše: Více

Přesně tak.
Stát se může cokoli. Já bych do toho určitě šla, když bych tedy už otěhotněla.
Práce bude vždycky dost a studovat může taky, když se na to bude cítit. Ale, víc příležitostí k mateřství už mít nikdy nebude.
Ale, ona po tom zřejmě asi už ani netouží. Je to její život, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.24 12:14

Ja se rozhodla pro dite ve 43. Taky jsem mela novou pracovni nabidku, taky jsem vse zvazovala, ale nakonec jsem nemohla jinak. Nelituju. Pracovni nabidky prisly jine, ale ta krasna holcicka by uz neprisla. ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.5.24 12:18

Já na tomhle nechápu jednu věc. Dospělá ženská, zkušená, si pořídí dítě a pak neví.
Kdyby to byla nevyzrálá 20 tak to pochopím. Ale takhle. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.5.24 12:19

hodně nejsou všichni :kytka:

Navíc zakladatelka bude řešit pubertu a věk o kterém píšeme tak za 16 let. :kytka:

Příspěvek upraven 02.05.24 v 12:20

• Citovat
  • Upravit
15113
2.5.24 12:19
@kocourGarfield píše: Více
Člověk není nikdy dost chytrej ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
2.5.24 12:28

Když jsi rozhodnutá, tak nechápu proč to tu vůbec řešíš. A proč se teda nechráníte, když víš, že dítě už ne e?
Tady ti to vůbec nepomůže, bude to tak půl na půl cca tipuju.

Já bych do dítěte šla. zázemí máte, chlap chce. Moje kolegyně to udělala, taky s novým chlapem, tak teď v 55 má puberťáka a zároveň se stala babičkou. A všichni jsou v pohodě.
Tak přeju ať nelituješ žádného svého rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15934
2.5.24 12:38

Být ve 40 rodičkou je imho fakt hodně za… ale už bych si asi dítě nechal, úplně vynechám, že v tomto věku se stále nachází hromada lidí, kteří neví nic o antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová