Rozhodování hlavou nebo srdcem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.4.21 07:27
@akavi píše:
Je to těžké. Já bych se s malým dítětem a po třicítce řídila hlavně rozumem, někdo zase furt hledá motýlky a s každou špatnou zkušeností zjišťuje, že to není úplně spolehlivý indikátor k hledání parťáka pro život.
A někdo by zkoušel najít nového spolehlivého muže, se kterým bude mít motýlky v břiše (což je od určitého věku čím dál těžší a je tu riziko, že už nenajde).

To je to no. Někdo hledá, ale já s dítětem už nechci hledat, zkoušet a měnit partnery před očima mého syna. Chci si najít někoho s kým už prostě zůstanu. Je tady ten kamarád, kterého znám, má vše co jsem vždy od partnera chtěla jen nepřišla ta zamilovanost, a tak si říkám někdy jestli nejsem pitomá. Nechám ho čekat dlouho a nakonec si ho nechám utéct a pak narazím na dalšího blbečka.

• Citovat
  • Upravit
36404
6.4.21 07:28

A jak dlouho jsi byla po rozchodu než jsi se začala vidat s tímto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
6.4.21 07:32

Pokud Te fyzicky přitahuje dala bych tomu sanci. U každého vztahu nemusí být ta prvotní zamilovanost, naopak přijde casem ale bude o to lepší.
Přestaň to v hlavě resit a jdi do vztahu naplno at ma šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 07:35
@Magical-eyes píše:
Zakladatelko, nemyslím to nijak zle, ale pro tebe asi hodný kluci nejsou. Vypadá to, že toužíš po těch motylcich v břiše a možná že jsou pro tebe důležitější než ty negativní vlastnosti bývalého. Jenže máš už dítě a tudíž i zodpovědnost za něj. Jestli jediným nedostatkem současného partnera je to, že se ti z něj nepodlamuji kolena, tak s ním zůstaň. Ale budeš muset asi ustát to, že jsi dala přednost synovi, aby on měl spokojený život, před sebou. Na druhou stranu, jestli tě to ubíjí tak, že vidíš jako reálné, že bys toho muže mohla opustit, tak to udělej co nejdřív, ať mu nezkazíš život…

Můj syn je pro mě to nejvíc na světě. Vím, že jsem schopná se kvůli němu vrátit k jeho otci aby měl úplnou rodinu, ale určitě bych tím časem trpěla a syn taky, protože by jsme se hádali.
Hodně ale řeším to, jak mě přijme jeho rodina jako holku s dítětem. Jak se na mě budou dívat, že mám dítě a nerozmyslela jsem se pořádně s kým jsem si ho pořídila. Taky mám neustálý pocit, že se mu prostě pověsím na krk i když vím, že on to tak nebere a říká, že by mě chtěl i kdybych ty deti měla 2.

• Citovat
  • Upravit
1459
6.4.21 07:36

Dala bych šanci tomuto. Ta zamilovanost může přijít a právě do těch vlastností, které Ti dřív u bývalého chyběly. Já myslím, že máte šanci na krásný vztah, kor když má ještě rád syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 07:38
@JancaS84 píše:
A jak dlouho jsi byla po rozchodu než jsi se začala vidat s tímto?

Cca 1 rok, ale začátek byl těžký. I když jsem s bývalém už rok nebyla, stejně jsem měla pocit jako bych ho podváděla a vzala malému šanci, že by jsme jednou zase byli rodina. Teď už je to lepší. Vím, že já jsem nic neprovedla a mám právo najít si nový vztah.

• Citovat
  • Upravit
40536
6.4.21 07:52
@Anonymní píše:
Cca 1 rok, ale začátek byl těžký. I když jsem s bývalém už rok nebyla, stejně jsem měla pocit jako bych ho podváděla a vzala malému šanci, že by jsme jednou zase byli rodina. Teď už je to lepší. Vím, že já jsem nic neprovedla a mám právo najít si nový vztah.

A funguje chemie?

Já bych do tohoto šla jen v případě, že mám chut se ho dotýkat a přitahuje mě.

V opačném případě by to byla cesta do pekla a tak zoufalý nikdo snad není, aby s někým byl jen proto, aby nebyl nějakou dobu sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 07:54

Jestli je ti nový partner fyzicky příjemný, tak bych tomu určitě dala šanci. Pořád máš v hlavě toho předchozího, ale to se časem srovná. Navíc vztah se buduje roky a roky, zraje a mění se. Máte velkou šanci vybudovat si hezký, stabilní vztah. Tedy pokud to nepokazíš tím, že se vrátíš k bývalému (i když sama víš, že by to byla chyba pro tebe i syna).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.21 08:08
@free333 píše:
A funguje chemie?

Já bych do tohoto šla jen v případě, že mám chut se ho dotýkat a přitahuje mě.

V opačném případě by to byla cesta do pekla a tak zoufalý nikdo snad není, aby s někým byl jen proto, aby nebyl nějakou dobu sám…

Takhle vizuálně se mi líbí moc. Bývalý není moc hezký, tam převládaly ty city a nějaké to waau čím mě okouzlil natolik, že mi bylo jedno, že je to nehezký blb :mrgreen: Takže o vzhledu to u mě asi moc nebude. Že bych měla úplně chuť se ho dotýkat pokaždé když ho vidím, to ne, ale přitahuje mě. Na můj v kus je opravdu pohledný.

Určitě s nim netrávím čas a nepokouším se o vztah jen abych nebyla sama. Byla jsem sama rok a vlastně jakoby furt jsem sama a vyhovuje mi ten klid. Ale říkám si, že pokud tady je možnost vztahu s takovým člověkem, tak proč to nezkusit a třeba zamilovanost opravdu přijde.

• Citovat
  • Upravit
7240
6.4.21 08:31

Tohle ja znam taky dobre - laska versus rozum. Vzdycky dam na rozum a i kdyz me to zpetne strasne stve, vim, ze znovu bych jednala stejne. Neumim proste jinak nez se ridit rozumem.
Momentalne jsem se s motylky v brise rozesla, snad definitivne, on me sice miluje a ja jeho, ale neni dobry clovek, nema dobrou povahu, zivot s nim by byl strasny. A casem jeste strasnejsi, az by me zacal brat jako jistotu.
Jsem ted s rozumem - a je to fajn, ale proste tam neco chybi, citim to moc a uprimne uvazuju, jestli bych samotna nebyla stastnejsi. Vykaslat se na kluky, konecne se vyspat bez jejich chrapani, ceky vikend prokrastinovat misto.. No, proste chapu te dobre. :D

Asi bych to nechala uzrat, casem uvidis. Drzim palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
6.4.21 08:42

Za mě spíš srdce… S tím člověkem si musím hlavně rozumět, cítit vzájemné propojení, musí mi vonět, přitahovat mě. Ale na druhou stranu bych se nezamilovala do člověka, co je alkoholik, nezaměstnaný gaučový povaleč nebo podobný typ. I když se ke mně chlap špatně chová, zamilovanost to ve mě zabíjí. Láska a péče musí prostě být vzájemná, jinak to stojí za prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
6.4.21 08:52
@Anonymní píše:
Takhle vizuálně se mi líbí moc. Bývalý není moc hezký, tam převládaly ty city a nějaké to waau čím mě okouzlil natolik, že mi bylo jedno, že je to nehezký blb :mrgreen: Takže o vzhledu to u mě asi moc nebude. Že bych měla úplně chuť se ho dotýkat pokaždé když ho vidím, to ne, ale přitahuje mě. Na můj v kus je opravdu pohledný.Určitě s nim netrávím čas a nepokouším se o vztah jen abych nebyla sama. Byla jsem sama rok a vlastně jakoby furt jsem sama a vyhovuje mi ten klid. Ale říkám si, že pokud tady je možnost vztahu s takovým člověkem, tak proč to nezkusit a třeba zamilovanost opravdu přijde.

Tak to můžeš zkusit a uvidíš, důležité je, aspon tedy pro mě, aby tam byla ta chemie, jinak nemá cenu se do toho nutit.

Nespěchala bych, nestěhovala bych se nikam, je tam to dítě, vždyt zatím se můžete nezávazně vídat.

A myslím, že ho máš i trochu zidealizovaného, on nebude až takový pan dokonalý, víš něco o jeho vztazích, měl delší vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.21 09:38
@free333 píše:
Tak to můžeš zkusit a uvidíš, důležité je, aspon tedy pro mě, aby tam byla ta chemie, jinak nemá cenu se do toho nutit.

Nespěchala bych, nestěhovala bych se nikam, je tam to dítě, vždyt zatím se můžete nezávazně vídat.

A myslím, že ho máš i trochu zidealizovaného, on nebude až takový pan dokonalý, víš něco o jeho vztazích, měl delší vztah?

Žádný vztah ještě neměl :? znám ho cca 10 let. Je hodně takový nesmělý, stydlivý. Vždycky když se mu nějaká holka líbila, nedokázal ji to říct nebo jakkoliv navázat takový kontakt aby ji to alespoň dal najevo. Jako kamarádka jsem se mu vždy smála, že s takovou nikoho nikdy mít nebude, nebo si bude muset hledat typy holek, které to převezmou za nej a budu komunikativní a nějak ho nakopnou. Ale mu se líbí takové ty typy hodných nevinných holek, které toho taky moc nenamluví. Já jsem vlastně úplně to samé, ale bývalý mě naučil komunikovat s lidmi a nestydět se, takže jsem se v tomto trochu změnila. Netuším jaký by mohl ve vztahu být, ale je to hrozně hodný člověk, pomáhal mi už v těhotenství, když viděl že bývalý je neschopný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.21 09:44

Jakoby si psala o mě :) První dítě mám s chlapem, který byl přesně takový, jak si popsala toho svého. Pro život naprosto k ničemu, ale milovala jsem ho, jako ještě nikdy a nikoho. Byla jsem jim doslova posedlá, šíleně mě to k němu táhlo, dlouhé roky jsem na něj nemohla zapomenout. Přitom mě ke konci toho vztahu, když jsem byla těhotná, neměl problém profackovat, když jsem se nechovala tak, jak on chtěl. Ale pak si přede mě klekl, brečel, prosil, omlouval se a já vždycky odpustila.
Pak jsem potkala manžela, který je naprostý opak. Mě i syna na rukou od začátku nosil. Pořád mi nosil dárečky, kytky, syna bral od začátku za vlastního. Hodně brzy mě požádal o ruku. Ta láska přišla časem :srdce: Nikdy to tedy nebylo tak silné, živočišné, ale můžu s čistým svědomím říct, že manžela miluju a jsem s ním šťastná. :kytka: Pak přišlo další dítě, svatba, hypotéka. Žijeme si krásně. A nebyl by den, kdybych manželovi neděkovala, jak je skvělý a jak si ho cením, protože pro nás dělá maximum.

• Citovat
  • Upravit
6180
6.4.21 09:54

Já měla vztah z velké lásky, bylo to super, užila jsem si to, ale pro život jsem si vybrala nejlepšího kamaráda, věděli jsme do čeho jdem, co od života chceme… Motýlci nikdy moc nebyli, občas mi to chybělo, ale taková ta vnitřní opravdová láska tam je. Jsme spolu deset let, překonali jsme krizi, máme dítě a druhé na cestě a jsme spokojení :) za mě rozhodně hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí