Rozhýčkaná doba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2226
20.7.19 16:32
@aiwwa píše:
Co máš proti důchodcům? Taky budeš jednou stará. Vidíš, já bych místo rodičáku přidala důchodcům. Mladí rodiče si můžou přivydělat, našetřit, i to bydlení du seženou na úvěr. Ale senior má smůlu, celý život makal a těžko si může vzít půjčku nebo jít na brigádu. Znám důchodce co nemají ani deset tisíc důchod a makali celý život.

A co dělali za práci, že nemají ani desítku? Já se tedy dostanu k dost velkému počtu důchodových výměrů, kolem té desítky jich není moc a to jsou většinou lidi, co toho zase až tak moc nenapracovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 16:34
@aiwwa píše:
Co máš proti důchodcům? Taky budeš jednou stará. Vidíš, já bych místo rodičáku přidala důchodcům. Mladí rodiče si můžou přivydělat, našetřit, i to bydlení du seženou na úvěr. Ale senior má smůlu, celý život makal a těžko si může vzít půjčku nebo jít na brigádu. Znám důchodce co nemají ani deset tisíc důchod a makali celý život.

Tohle taky není úplně pravda, když si může někdo nasetrit na dítě během 10let (pořídí si ho ve 30) a tak proč by si nemohl nasetrit někdo na důchod během 40let?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
20.7.19 16:34

@kacaba379 Ti, co měli hůře placenou práci nebo jsou v důchodu hodně dlouho. Uklízečky, dojičky, kuchařky, kopáči a já nevím kdo ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116181
20.7.19 16:37
@kacaba379 píše:
A co dělali za práci, že nemají ani desítku? Já se tedy dostanu k dost velkému počtu důchodových výměrů, kolem té desítky jich není moc a to jsou většinou lidi, co toho zase až tak moc nenapracovali…

Jedna paní dělala kuchařku ve škole, druhá někde v kanclu, třetí zdravotní sestru, ale teda ta šla do předčasného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116181
20.7.19 16:38
@Pidulka1991 píše:
Tohle taky není úplně pravda, když si může někdo nasetrit na dítě během 10let (pořídí si ho ve 30) a tak proč by si nemohl nasetrit někdo na důchod během 40let?? :think:

V tom případě ať se zruší odvody sociálního pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
20.7.19 16:48
@aiwwa píše:
Jedna paní dělala kuchařku ve škole, druhá někde v kanclu, třetí zdravotní sestru, ale teda ta šla do předčasného.

Kuchařka ve škole asi není dobře placené místo ani dneska - takovým lidem se pak blbě šetří na založení rodiny, tam zvýšení rodičáku třeba hodně pomůže. Jen tak pro zajímavost - můj mu před 10 lety nastoupil do práce, do značkového autoservisu a nástupní plat měl cca 10.000 :lol: Pak se to trochu zvedlo, ale když jsem pak byla na rodičáku, tak to byl mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.19 17:00
@aiwwa píše:

Geniální nápad… Současní důchodci se budou moct jít pást, protože od státu nedostanou ani korunu :palec:

• Citovat
  • Upravit
80119
20.7.19 17:07
@Pidulka1991 píše:
Tohle taky není úplně pravda, když si může někdo nasetrit na dítě během 10let (pořídí si ho ve 30) a tak proč by si nemohl nasetrit někdo na důchod během 40let?? :think:

A co myslíš, jak se asi dalo za komunistů z platu třeba 1800 hrubého šetřit na důchod? A to byl treba nástupní plat VŠ. Protože před 40 lety tu ještě ti Komanči byli. A připojištění důchodové funguje kolik? 20 let? Mavic hodnota peněz hodně klesá. Stovka před 30 lety a teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:09
@aiwwa píše:

Ale důchod dostanou, hele všichni se na Rodicak ohání, že je to příspěvek a mají si mladí nasetrit. Ok, nemám nic proti tomu. Na druhou stranu když jdu do důchodu, tak vím, že tam za cca 40let půjdu, tak si budu šetřit na prilepsenou. Nemůžu furt čekat, jak se o mě celkové někdo postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:12
@inkakřivák píše:
A co myslíš, jak se asi dalo za komunistů z platu třeba 1800 hrubého šetřit na důchod? A to byl treba nástupní plat VŠ. Protože před 40 lety tu ještě ti Komanči byli. A připojištění důchodové funguje kolik? 20 let? Mavic hodnota peněz hodně klesá. Stovka před 30 lety a teď?

Hmm všichni důchodci jsou na tom blbě??? Ti co znám a jsou na tom blbě, šli do důchodu hned jak to šlo nebo do předcasneho. Babca pracovala přes a má opravdu slušný důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116181
20.7.19 17:15

@Pidulka1991 tak zrovna ta paní, co dělala kuchařku šla do důchodu někdy před 25 lety, v té době těžko mohla tušit, jaký bude mít mizerný důchod a z jejího platu těžko něco ušetřila. Naštěstí bydlí u dětí, takže neplatí nájem, sama by byla v pr…
Aby to nebylo blbě pochopené, nemám nic proti zvýšení rodičáku, ale štve mě, že je spousta seniorů, kteří doslova živoří a pak si tu přečtu, že mají držet ústa a krok. To mě dost nadzvedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
20.7.19 17:17

@Pidulka1991 pracovala přes! No tak pracuj při dítěti a
taky budeš mit slušné peníze. Ono taky čemu říkáš slušný důchod? A šlo mi o to spoření! O kterém mluvíš.

Příspěvek upraven 20.07.19 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
20.7.19 17:19

@Pidulka1991 a už setris? Tak pak uvidíš, co z těch peněz za 40 let bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116181
@Pidulka1991 píše:
Hmm všichni důchodci jsou na tom blbě??? Ti co znám a jsou na tom blbě, šli do důchodu hned jak to šlo nebo do předcasneho. Babca pracovala přes a má opravdu slušný důchod.

Ale každý nemůže pracovat při důchodu, spousta lidí to zdravotně nezvládne. Nebo třeba pár let před odchodem do důchodu onemocní, pracují na zkrácený a jsou v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka

@Pidulka1991 to je nejspis tvuj rok narozeni? To by hodne vysvetlilo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat