Rozhýčkaná doba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13976
20.7.19 17:21
@aiwwa píše:
@Pidulka1991 tak zrovna ta paní, co dělala kuchařku šla do důchodu někdy před 25 lety, v té době těžko mohla tušit, jaký bude mít mizerný důchod a z jejího platu těžko něco ušetřila. Naštěstí bydlí u dětí, takže neplatí nájem, sama by byla v pr…
Aby to nebylo blbě pochopené, nemám nic proti zvýšení rodičáku, ale štve mě, že je spousta seniorů, kteří doslova živoří a pak si tu přečtu, že mají držet ústa a krok. To mě dost nadzvedlo.

Moje babca byla kuchařka ve školní jídelně, do důchodu mohla jít myslím v 55, šla v 65, je jí 77. Ma se více než dobře. Mamka je 67rocnik do důchodu to má ještě 13 let a moc dobře ví, že si musí pořádně šetřit, aby se měla dobře. Stejně tak to víme i my a máme všichni spoření. Prostě s tím musí člověk počítat. Jiná známá je v duchodaku, peněz nemá nazbyt, tak její děti pronajimaji její byt, z toho ona má penize navic. Neříkám, že jsou na tom všichni dobře. Jen to jak se pořád ohání tom, hla ne ať si mladí šetří, ale kolikrát mají tak málo času. Plodnost každým rokem klesá a ono to pak skloubit taky není jednoduché. Jen mladí mají víc možností, to je pravda. (sama chodím při RD na brigádu, abychom si prilepsili)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
20.7.19 17:22
@inkakřivák píše:
@Pidulka1991 a už setris? Tak pak uvidíš, co z těch peněz za 40 let bude.

Přesně, já našla v staré kabelce co jsem vyhazovala 10 let starý paragon z nákupu z Billy a to jsem koukala o kolik se zdražily základní potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:22
@inkakřivák píše:
@Pidulka1991 a už setris? Tak pak uvidíš, co z těch peněz za 40 let bude.

Ano sporim. Uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:23
@inkakřivák píše:
@Pidulka1991 pracovala přes! No tak pracuj při dítěti a
taky budeš mit slušné peníze. Ono taky čemu říkáš slušný důchod? A šlo mi o to spoření! O kterém mluvíš.Příspěvek upraven 20.07.19 v 17:22

Já si na penize nestezuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:24
@jahuhudka píše:
@Pidulka1991 to je nejspis tvuj rok narozeni? To by hodne vysvetlilo

Copak, povídej??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
20.7.19 17:25

Já docela hleděla v makru. Už tam jezdíme hodně málo, a taky už se to moc nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:27
@aiwwa píše:
Přesně, já našla v staré kabelce co jsem vyhazovala 10 let starý paragon z nákupu z Billy a to jsem koukala o kolik se zdražily základní potraviny.

O tomhle, ale nepolemizuju. Platy jdou nahoru podstatně pomaleji, než se zdražuje. Ani neříkám, že se nemaji zvyšovat důchody. Jen říkám, že mi vadí jak se všichni ohání, jak mladí musí šetřit, aby tohle tamhle. Na druhou stranu o důchodci h se to neříká, že si mohli šetřit… Každopádně rodičovský příspěvek, je jen příspěvek nikoli náhrada mzdy. Jestli ho chtějí zvyšovat ok, jestli ne, tak to taky přežije pro prachy si dítě fakt nedělám… V práci bych těch peněz měla podstatně vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
20.7.19 17:28

@Pidulka1991 jenže já jsem psala o lidech, kteří šli do důchodu před 20 nebo 25 lety, i kdyby v té době dávali část výplaty bokem, tak si z toho dneska koupí prd. Já jdu do důchodu v 65, což tvoje babička už deset let presluhovala, chápeš ten rozdíl? Dost pochybuju, že budu makat do 75.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
20.7.19 17:28

@Pidulka1991 tak přej jiným. Nechápu, co tu tak vyskakujes. Osobně znám pouze dva důchodce, kteří mají průměrný důchod. Tedy něco přes asi stovku. A to jsou lidé, kteří celý život pracovali, VŠ, ve státní správě. Na malém městečku a polovinu doby za komousu. To se panečku šetřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:30

@inkakřivák jinak s tím důchodem a jeho výškou, dobrý důchod je dle mě takový, že zaplatíš domácnost a zbyde ti i na dovolené, výlety, zábavu atd. Nebo to chces v %. Vysku jejího důchodu říkat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
20.7.19 17:32
@inkakřivák píše:
@Pidulka1991 tak přej jiným. Nechápu, co tu tak vyskakujes. Osobně znám pouze dva důchodce, kteří mají průměrný důchod. Tedy něco přes asi stovku. A to jsou lidé, kteří celý život pracovali, VŠ, ve státní správě. Na malém městečku a polovinu doby za komousu. To se panečku šetřilo.

Já psala, že někomu něco nepřeji??? Psala jsem, že se nemá zvyšovat??? O tom nevím, tak na mě taky nevyjizdej. Psala jsem co mi na tom vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
20.7.19 17:35

Kuchařka hm. Má maminka byla taky kuchařka v MŠ. Zemřela pred 6 lety už. V důchodu byla cca 35 let. Takže odcházela ještě za komunistů. Co myslíš, jaký asi měla důchod? Kdyby nebydlela u nás, tak se fakt pase. Ty vidíš svou babičku, já vidím i ty druhé. Třeba ty, co vážně nemohli ušetřit a nemohli už kako senioři pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
20.7.19 17:39

@Pidulka1991 ty taky tvrdíš, že tu někdo říká, že vsichni důchodci jsou chudaci. Taky není pravda. Jak říkám přej a bude ti přáno. Asi ti důchodci hodně leží v žaludku, podle tvých příspěvků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
20.7.19 17:41

Jo a říká se, že si mají lidé na důchod šetřit, ne že ne
Ale ne že si šetřit měli
Ona totiž většina lidí chápe, že to byl před 20-30 lety dost problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
20.7.19 17:42

Kolik je vlastně průměrný důchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie