Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová Možná jde o to, že jednoduše nechápeme ty nářky na to, jak to mají dnešní matky těžké. Protože si říkáme ksakru co mají těžké? Jo mají to těžké třeba skloubit zaměstnání a rodinu, ale to bylo vždycky. Teď je tam složitější jenom to, že si nikdo nedovolí treba se postavit těm neplaceným přesčasům. Ale zase jde o vlastní volbu. Mohu si říci ze první je rodina,? A jdu podle toho. I třeba za cenu tu, že nemáme dvě auta, ba ani jedno, nemáme dům, ale jenom treba podkroví u rodičů. A pak si můžu najít něco sice blbě placeneho, ale klidného. Nikdo nikoho nenutí. Prostě nechápu taky ty stížnosti na dřinu v domácnosti - a je tim míněno nacpat automatku a vyložit myčku a ohřát decku skleničku.
Ale je fakt, že krom diskuzí zde neznám holky které by takto fnukaly. Vsechny si v pohodě třeba tu rodičovskou užívají. A povětšinou mají i přivýdělek a dost času na sebe s své zájmy. Achlapa celý den v práci a jde to
@inkakřivák píše:
Ale je fakt, že krom diskuzí zde neznám holky které by takto fnukaly. Vsechny si v pohodě třeba tu rodičovskou užívají. A povětšinou mají i přivýdělek a dost času na sebe s své zájmy. Achlapa celý den v práci a jde to
A dve babicky za zadkem
Vyvracet starsi generaci, ze pdokrovi u rodicu nema kazdy - vicemene mensina. A ze i blbe placena prace nerovna se klidna, je asi uplne zbytecne. Oni pochopit proste nechteji.
Ja zas nechapu narky duchodcu, jak se mame strasne dobre a oni ne. Myslim, ze spousta mladych by ted bralo odchod do duchodu kratce po 60 nebo statni jesle.
@PaníBovaryová píše:
A dve babicky za zadkem
ty jsi tedy na tu starsi generaci nabrousena ![]()
@Venetia píše:
ty jsi tedy na tu starsi generaci nabrousena
Max.na zevseobecnujici narky, jak jsou vsichni mladi strasni/lini/neschopni dopln si podle nalady.
@PaníBovaryová píše:
Max.na zevseobecnujici narky, jak jsou vsichni mladi strasni/lini/neschopni dopln si podle nalady.
Prosím tě, lidi jsou různí, každý má nějakou povahu, každý nějak jinak reaguje na různé situace. Osobně mám zkušenost, že z mladých, nesnášenlivých štěken jsou staré nesnášenlivé štěkny. Jinými slovy - v mém okolí holky, které v době, kdy jsme byly mladé a byly na mateřské, nejvíc prudily kvůli tchyním, záviděly ostatním a urážely se za každou pitomost, jsou dneska herdek tchyně, které závidí všem okolo urážejí se pro všechno. To je prostě povaha. Stejně tak, jako si všechny mladé maminky dnes nestěžují a nehroutí se z péče o dítě a domácnost, nejsou všichni ze starší generace nesnášenliví starci a stařeny, jejichž jedinou životní radostí je prudit mladé. A jde to s tou povahou (nebo výchovou) už od dětství, jen připomenu ten autobus, kdy jsi psala, že ti mladí za to nemůžou, že prostě tu stařenku nevidí, že přece stačí říct. Není to tak totiž vždycky. Jsou puboši, kteří vystřelí hned a pustí sednout, pak jsou ti, kteří na požádání se zastydí a zvednou se a pak je ještě jedna sorta, která si na stařenku klidně otevře ústa. Zažila jsem v MHD všechny tři. A věř mi, že ta babička, na kterou si puboš tu nevymáchanou papulu otevřel dost nevybíravě, si podruhé už radši neřekne. Tak to prostě v mezilidských vztazích chodí, narazíš na prima člověka i na blbce.
@Denisa56 píše: … Osobně mám zkušenost, že z mladých, nesnášenlivých štěken jsou staré nesnášenlivé štěkny. …
@renduli píše:Výstižně řečeno.
Jinak tvé příspěvky v tomto tématu se mi krásně čtou a je v nich hodně nadhledu.
Děkuju ![]()
@PaníBovaryová pokud říkáš vzdalenosti 150 a 250 km za zadkem, tak ano.
@PaníBovaryová píše:
Vyvracet starsi generaci, ze pdokrovi u rodicu nema kazdy - vicemene mensina. A ze i blbe placena prace nerovna se klidna, je asi uplne zbytecne. Oni pochopit proste nechteji.
Ja zas nechapu narky duchodcu, jak se mame strasne dobre a oni ne. Myslim, ze spousta mladych by ted bralo odchod do duchodu kratce po 60 nebo statni jesle.
A co ti brání hledat lepší práci?? Nebo jiné bydlení? Nebo se přestěhovat jinam, kde je bydlení levnější. Vzdycky je to jen otázka priorit. A pak si nestezovat na to, co jsem si vybrala. Je to prosté. Za svuj zivot neseme odpovednost sami. Nemuzou za nej ani duchodci ani mladi, jenom my.
@inkakřivák píše:
A co ti brání hledat lepší práci?? Nebo jiné bydlení? Nebo se přestěhovat jinam, kde je bydlení levnější. Vzdycky je to jen otázka priorit. A pak si nestezovat na to, co jsem si vybrala. Je to prosté. Za svuj zivot neseme odpovednost sami. Nemuzou za nej ani duchodci ani mladi, jenom my.
tohle se dá ale říct i o důchodcích. Nemusí si stěžovat na drahé bydlení a mohou se přestěhovat do menšího, do levnějšího menšího města,…
@PaníBovaryová píše:
když půjdou dnešní mladí do důchodu krátce po 60, tak se celý systém důchodů zhroutí. já mám jít v 65, tak holt se na to připravím, kdybych musela třeba ze zdravotních důvodů dřív, čas na to je. A průměrná délka života se prodlužuje, to prostě jinak nejde udělat. Jako šlo by to udělat jinak, ale to by se zase sáhlo na peníze někomu jinému.
@lucenka píše:
tohle se dá ale říct i o důchodcích. Nemusí si stěžovat na drahé bydlení a mohou se přestěhovat do menšího, do levnějšího menšího města,…
tak spousta z nich to tak dělá. a já teda nemám v okolí ani jednoho důchodce, který by si stěžoval ani jedna z těch třech důchodkyň, co mají opravdu velmi malý důchod. Jako jo, jedna z nich říkala, že kdyby věděla co ví dnes, dávno by pustila byt, odstěhovala se k mladým a tím ušetřila.
@inkakřivák píše:
Co brani tobe? Co branilo zaklad. matce?