Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák cim vic vymozenosti, tim vic naroku. Dneska musis byt tip top ty, deti, manzel, mit dokonale naklizeno, zdrave uvareni - s tim je spojeny pravidelny velky nakup, sama musis cvicit, pracovat a vypadat k svetu. A vsechno sdilet na facebooku.
@inkakřivák píše:
@aiwwa Naše holky umývaly děti normálně v umyvadle pod kohoutkem. Stejně měly přebalovák v koupelně, tak to bylo nejjednodušší. Mně se kdysi ty vlhčené ubrousky i líbily, ale když jsem pak zjistila, co všechno to v pohodě vyčistí, tak bych tím děcko neutřela ani za svět.
@PaníBovaryová Aiwa neříká, že je neuznává, jenom říká, že některé halt nejsou tak placené. Konstatuje fakt. Stejně jako já konstatuji fakt, že v současné době existuje spousta vymožeností, které ženám usnadnují práci - a přesto si zase naříkají, jak nestačí.
a ty když jsi byla mladá a měla malé dítě, tak sis nikdy na nic nepostěžovala? ![]()
@lucenka ono je rozdíl postěžovat si jednou, dvakrát a neustále furt na něco ![]()
@PaníBovaryová píše:
@inkakřivák cim vic vymozenosti, tim vic naroku. Dneska musis byt tip top ty, deti, manzel, mit dokonale naklizeno, zdrave uvareni - s tim je spojeny pravidelny velky nakup, sama musis cvicit, pracovat a vypadat k svetu. A vsechno sdilet na facebooku.
@PaníBovaryová píše:
Nemusíš. Jen se tomu musíš umět a chtít vzepřít. A musíš mít tu sílu si za svým pořadím hodnot stát. A jinak to co píšeš, měly ženy vždy - jen bez těc vymožeností. Domácnost, děti, sebe, zaměstnání. Jen se tak nehrotila strava, a je nesmysl tak s tím jídlem vyšilovat. Na druhou stranu zas ty ženy musely třeba víc oblékat děti anebo sebe, protože v obchodech bylo kulový. Takže se to srovnalo. To že ženské blbnou a a vysávají třeba dvakrát denně, je jejich rozhodnutí a jejich hloupost.
Jo a hlavně všechno sdílet, at lidi vidí. Kdo není na FB a nesdílí, jako by nebyl.
Příspěvek upraven 22.07.19 v 10:11
@lucenka píše:
a ty když jsi byla mladá a měla malé dítě, tak sis nikdy na nic nepostěžovala?
Stěžovala, jistěže, na nedostatek času na koníčky. A na ty hnusné plíny. Jenže maximálně na tohle - a mezi kamarádkami, nikdy by mne nenapadlo si na tohle stěžovat třeba rodičům nebo nedejbože prarodičům. Protože jsem věděla, jak dělali oni - a proti nim jsem se měla jako pánbu.
@inkakřivák Vlhčené ubrousky jsou pěkný humus. Navíc je někteří lidé hází do odpadu.
Přitom stačí mimču umýt zadek žínkou a tu vyprat.
@PaníBovaryová píše:
A pak jsou maminky, které mají vše tip top, protože na všechno mají spotřebiče, roboty, nádherné oblečení z druhé ruky za pár kaček, super práci, která má i hodně volna, tudíž ve volném čase nesedí doma na prdeli, ale sportují a proto tak hezky vypadají
. A někdo cpe peníze do blbostí a někdo radši do kvalitních potravin
. A tak je to se vším ![]()
@inkakřivák píše:
Nemusíš. Jen se tomu musíš umět a chtít vzepřít. A musíš mít tu sílu si za svým pořadím hodnot stát. A jinak to co píšeš, měly ženy vždy - jen bez těc vymožeností. Domácnost, děti, sebe, zaměstnání. Jen se tak nehrotila strava, a je nesmysl tak s tím jídlem vyšilovat. Na druhou stranu zas ty ženy musely třeba víc oblékat děti anebo sebe, protože v obchodech bylo kulový. Takže se to srovnalo. To že ženské blbnou a a vysávají třeba dvakrát denně, je jejich rozhodnutí a jejich hloupost.
Jo a hlavně všechno sdílet, at lidi vidí. Kdo není na FB a nesdílí, jako by nebyl.Příspěvek upraven 22.07.19 v 10:11
Jestli chces byt karoerne uspesna, tak se nemuzes vzeprit. Je to… selfpromo? ![]()
@inkakřivák píše:
Stěžovala, jistěže, na nedostatek času na koníčky. A na ty hnusné plíny. Jenže maximálně na tohle - a mezi kamarádkami, nikdy by mne nenapadlo si na tohle stěžovat třeba rodičům nebo nedejbože prarodičům. Protože jsem věděla, jak dělali oni - a proti nim jsem se měla jako pánbu.
no vidíš a mě přijde normální, postěžovat si rodičům třeba právě na ty zmíněné zdravotní problémy v těhotenství.
@inkakřivák píše:
Dostala bys nejakou handerkou, co? ![]()
@Makca87 píše:
A pak jsou maminky, které mají vše tip top, protože na všechno mají spotřebiče, roboty, nádherné oblečení z druhé ruky za pár kaček, super práci, která má i hodně volna, tudíž ve volném čase nesedí doma na prdeli, ale sportují a proto tak hezky vypadají. A někdo cpe peníze do blbostí a někdo radši do kvalitních potravin
. A tak je to se vším
Asi nechapu pointu, ale jo. Nekterym to pekne vychazi - v soucanosti i minulosti.
@PaníBovaryová píše:Člověk si za všechno může sám
Asi nechapu pointu, ale jo. Nekterym to pekne vychazi - v soucanosti i minulosti.
Podle me ma clovek pravo si trochu postezovat. Jak jinak zjistit, co se mu nelibi a co zmenit? Navic nespokojenost je motorem pokroku. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Tak jako nadsazku to chapu. Ale v realu fakt nemusis. Pokud nekdo zije skrz socialni site, jeho problem. Pak si logicky stezuje, ze vsude fotky Tichomori nebo Karibiku, dokonale deti se samyma 1 a dokonale zarizene baraky a on chudak se zmuze jenom na Chorvatsko, panelak a deti maji trojky.
Ja za velky problem povazuju to „vybrat si perspektivni obor“. Doba se meni rychle, obory zanikaji nebo se vyrazne meni a nove o kterych ani nevime teprve vzniknou. Tohle me na dnesni dobe vadi s ohledem na vzdelavani nasich deti. Vsechno ostatni je v pohode, delam si co chci a jak chci.