Tchýně nevidí, neslyší...

Anonymní
18.7.19 13:30

Tchýně nevidí, neslyší...

Ahoj, potřebovala bych poradit, jak jednat s tchýní, která si jede jen podle svého, nerespektuje, co uděláte, řeknete, chcete…Ještě před svatbou byla docela vlezlá, pořád mluvila, dokázala člověku vymluvit díru do hlavy, když se někoho na něco zeptala, člověk začal mluvit, ale skočila mu do řeči a jela si svou…prostě dáreček.
Od doby, co máme s mužem malého, je to ještě horší (to potvrdil i tchýnin druhý syn, který u tchánovců do nedávna bydlel, odstěhoval se právě kvůli své matky, bo se k němu chovala, jako by mu bylo 5 let). Absolutně nesnáším, když mimino ještě nesedí a rodiče (nebo jiní) jej posazují. Malý neměl ještě ani 3 měsíce a tchýně ho právě nesla v sedící poloze, malý řval, tak jsem přiběhla z jiné místnosti a řekla tchýni, že malý ještě sám nesedí a nesmí tak být, tchýně na to, že ho jen nese, tak jsem jí malého vzala z ruky…toto se opakovalo ještě 4krát (pokaždé jsem jí řekla, že prostě nesmí být v sedící poloze, když sám nesedí) a právě počtvrté už jsem zvýšila hlas, načež zase měla výmluvy, tak na ní začali křičet muž a tchán, že tak to prostě dělat nebude. U kočárkování, upozornuji že při každé vycházce jí musíme říkat, ať jde na chodník a ne po cestě, kde jezdí auta - výmluvy typu, no vždyť už tam odbočuji…(ulice je neblokovaná zaparkovanými auty, prostě v klidu člověk vyjde z baráku a může jít hned na chodník, tchýně jde 20metrů po cestě - jsme jí tak jednou nechali jít, jestli si to uvědomí, a pak jsme jí řekli, ať jde na chodník) - prostě bez pudu sebezáchovy. Další příklad - měla jsem přes kamarádku domluvené půjčení dětského kola (na dlouhou dobu, než by malý z toho vyrostl), pak přijeli tchánovci i s katalogem, že by nějaké kolo koupili, říkala jsem jim, že mám domluvené půjčení, tchýně na to neslyšela a mluvila dál svou, že se ji líbí to a to a to…tak znova opakuju, že mám domluvené půjčení, ať nic nekupují, tchýně zase mluvila svou, prostě ignorace, tchán to pochopil a řekl, že teda nic kupovat nebudou. Po nějaké době přijel jeden příbuzný s mega velkou krabicí a v ní to kolo, co se tchýni líbilo (koupili to tchánovci a nechali to po něm poslat, když k nám jel)…no ale musel si bednu zase odvézt, protože tam byla výrobní vada. Když jsme pak měli hovor s tchánovci, tak jsem se jich ptala, proč to kupovali, když máme půjčené (a v té době už jsme měli kolo doma), najednou ticho a nic, žádné výmluvy…ještě jsem dodala, že když už teda koupit, tak to mohli nechat u sebe, abysme se při návštěvě u nich nemuseli s kolem tahat (bydlí asi 200km od nás) chápu, že chtěli udělat radost, ale když tchánům řeknete, nekupujte to, potvrdí vám to a stejně si udělají po svém, je to na palici.
Gól byl, když tchýně sama řekla, že moc lidi neposlouchá - typ jedním uchem tam, druhým ven - že když dělala učitelku ve škole a puberťáci měli třeba nějaké kecy a průpovídky, tak to vypouštěla. Prostě jak jednat s takovým člověkem, co si jede jen po svém, druhé neposlouchá, ignoruje nebo vypouští, co kdo poví? Jako taky vypouštět a dělat si po svém? Máte někdo stejnou, podobnou zlušenost? Jak jste to vyřešili?

Příspěvek upraven 22.07.19 v 13:58

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
18.7.19 13:41

Bydlí 200km od vás tak buď v klidu :mrgreen:
Ne vážně, to s tím posazováním a ježděním po silnici chápu - ale hold bych to tchyni stále opakovala dokola, co ti zbývá :nevim: To že koupili kolo „zbytečně“. To prostě mysleli dobře, chtěli udělat radost. Takže to bych asi uplně nehrotila a třeba jen prohodila něco ve smyslu „Jste hodní, ale přístě by bylo fajn se s námi poradit. Bývala by se nám teď pro malého spíš hodila nová autosedačka, zmní boty…prostě cokoliv, tak jste nám mohli přispět na to“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
18.7.19 13:46

Resis blbosti a ano, odpovedela sis sama, jednim uchem dovnitr, druhym ven. Jestli chteji koupit kolo, tak at ho koupi, ty nejsi povinna ho prijmout pokud si jim rikala predem ze mate pujcene. Takze bych jim tam to kolo nechala a smitec. Naprosto v klidu a asertivne ;) Tchyne je ucitelka ze stare skoly evidentne, ale bydli daleko, takze to urcite par dni v mesici prezijes a nebo je zvete k vam, kde se citis silnejsi a muzes to korigovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
18.7.19 13:46

Chce to jet si taky asi po svém, co jiného dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
18.7.19 13:52

Mám to obdobně, moc tě nepotěším, prostě je to typ člověka a nezměníš to. U mě zase tchyně třeba nechápe, že pro batole není vhodné běžně solené jídlo. Navíc ona dost přesoluje… Tuhle měla malého na hlídání, že nemám vozit jídlo, bude péct kuře. Kousek jsme dostali domů a bylo to slané tak, že to nejedl ani manžel. Beru to tak, že jednou za čas ho to nezabije. Stejné to bylo s posazováním. Když mu chtějí něco koupit, tak to kdyžtak nechám u nich. Hlavně mu pořád kupují plyšáky :roll: když mu měli koupit auto k narozeninám, tak vybrali auto pro o dva roky starší děti, že se na něj bude zatím aspoň koukat a dýl mu vydrží :lol: Jo, jinak je to to samé - lidi neposlouchá, sama to přizná, že jí ostatní nezajímají. Pokud to tedy nejsou drby :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.19 13:53

Děkuji, a to jsme taky říkali, že sedačka by se nám hodila víc (přece jen stojí to dost peněz) než druhé kolo…jj, vzdálenost 200km, ale když vám někdo volá 3krát za týden a furk kefrá o ničem, tak to člověka taky trochu nadzvedne.

• Citovat
  • Upravit
4047
18.7.19 13:57
@Anonymní píše:
Děkuji, a to jsme taky říkali, že sedačka by se nám hodila víc (přece jen stojí to dost peněz) než druhé kolo…jj, vzdálenost 200km, ale když vám někdo volá 3krát za týden a furk kefrá o ničem, tak to člověka taky trochu nadzvedne.

Buď ráda, že jen 3× týdně a ne denně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
18.7.19 14:03
@Sashie píše:
Mám to obdobně, moc tě nepotěším, prostě je to typ člověka a nezměníš to. U mě zase tchyně třeba nechápe, že pro batole není vhodné běžně solené jídlo. Navíc ona dost přesoluje… Tuhle měla malého na hlídání, že nemám vozit jídlo, bude péct kuře. Kousek jsme dostali domů a bylo to slané tak, že to nejedl ani manžel. Beru to tak, že jednou za čas ho to nezabije. Stejné to bylo s posazováním. Když mu chtějí něco koupit, tak to kdyžtak nechám u nich. Hlavně mu pořád kupují plyšáky :roll: když mu měli koupit auto k narozeninám, tak vybrali auto pro o dva roky starší děti, že se na něj bude zatím aspoň koukat a dýl mu vydrží :lol: Jo, jinak je to to samé - lidi neposlouchá, sama to přizná, že jí ostatní nezajímají. Pokud to tedy nejsou drby :jazyk:

U nas se soli to same - nesolene jidlo znamena, ze “do toho zrnko upadlo” a prece to nemuze jist bez soli, dyt se to neda. Neslazene piti znamena ochucena mineralka - sak to neni slazene, to je mineralka :zed: atd atd pro me byl zatim vrchol v roce a trictvrte gothaj a chipsy

• Citovat
  • Upravit
11923
18.7.19 14:04

Řešíš blbosti. Ve třech měsících ho nesla na ruce ve vzpřímené poloze, ježiši kriste, bylo potřeba na ni řvát. Chtěla vnukovi koupit vlastní kolo, ježiši kriste, šílenost, má přeci staré půjčené, nedovolím babičce koupit vnukovi kolo ani za nic, ani kdyby trakaře padali. Ona je úplně neschopná kráva, div, že se její dva synové dožili dospělosti, že minimálně jednoho vychovala tak, že sis ho vzala. Ona musí poslouchat, i kde pojede s kočárem, protože jede po cestě a číhá na první auto, pod které špoupne kočár, jednak je úplně neschopná debilka a druhak tak může vytáčet snachu, která je supermanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
18.7.19 14:06
@Popokatepetla píše:
Bydlí 200km od vás tak buď v klidu :mrgreen:
Ne vážně, to s tím posazováním a ježděním po silnici chápu - ale hold bych to tchyni stále opakovala dokola, co ti zbývá :nevim: To že koupili kolo „zbytečně“. To prostě mysleli dobře, chtěli udělat radost. Takže to bych asi uplně nehrotila a třeba jen prohodila něco ve smyslu „Jste hodní, ale přístě by bylo fajn se s námi poradit. Bývala by se nám teď pro malého spíš hodila nová autosedačka, zmní boty…prostě cokoliv, tak jste nám mohli přispět na to“.

ona ho neposazovala, ona ho nesla v sedící poloze, takže si dala ruce pod jeho zadek a nesla ho. Ve třech měsících. Je potřeba z toho udělat hysterickou scénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
18.7.19 14:08

@luccifera přesně :lol: beru to tak, že tak jídlo 2× za měsíc ho nezabije a snažím se to co nejvíc eliminovat. Tuhle už měla i švagrová blbé kecy, když jsem poprosila, že by malý místo bramborového knedlíků mohl mít bramboru. Tak prý proč ho nemůže.. Když jsem jí říkala, že v roce a půl sní dva kousky knedlíku (ne plátky, ale kousky knedlíků), ale celou bramboru a je to pro něj lehčí na trávení, tak protáčela oči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
18.7.19 14:13

@Sashie už jsem taky za debila, jenže malá je atopik a teď vystartovala manželova teta s tim, ze proc by jako tohle a tamto nemohla, jestli to mam potvrzene od doktora :roll: vrelo to ve mne, ale drzela jsem si poker face a rekla, at to ona neresi, ze to neni jeji starost. Tam ny neradej gothaj zajedli polarkovym dortem a zaleli gulasem 8o

• Citovat
  • Upravit
1240
18.7.19 14:16

Proc se nesmi dite nosit v sedici poloze? I v nositkach a satkach jsou mimina v sedici poloze, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.19 14:17

Jestli chce někdo děcku ničit páteř, ani ne od 3. měsíce věku, klidně, ale ne našemu malému, dělám fyzioterapii a vidím, kolik dětí nám chodí…kolo by se nám hodilo, kdybysme žádné neměli, fakt se nám víc hodil příspěvek na autosedačku, ale to jsem měli smůlu :-( tchýně není neschopná kráva, ale je dost neopatrná, když ji její syn spadl z přebalováku a ještě se tím chubit??? (tech pádů bylo víc) To moc důvěry nepřidá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.19 14:17

Mám to podobně, akorát že u tchánů bydlíme. Tchán je v poho, ale jeho žena si taky pořád jede to svoje. Pokud nemusím se s ní nebavím. Její nelogické chování nechápe asi nikdo v rodině. No k tomu kolu můžu napsat jen to: buď ráda, i když to bylo proti tvé vůli. Můj syn má 2 roky a ani se nezeptá, co bych pro něj chtěla. Na svátek dostal 2 úplně obyčejné osušky, na narozky a vánoce stavebnici typu merkur od 8 let a na obleceni kalhoty na 5-6 let. Takže asi tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová