Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Raději anonym píše:
Když tak nějak sleduji diskuze tady na emiminu, tak mi připadá že si většina matek hraje na strašně dokonalé matky. je mi z toho vcelku smutno , poněvadž jakmile je tu někdo kdo nesouhlasí s většinou tak je hned odsuzován a linčován.
Má otázka tedy zní , co vás k tomu vede? proč se pořád držíte davu? copak nemáte svůj názor za kterým si nedokážete stát? nebo se bojíte? myslím si že bychom se tady měly bavit na úrovni a když už se nám něco nelíbí rozhodně to neříkat nějakou tvrdší formou prostě poradit ale nevnucovat…
Tak nějak přemýšlím kam to tady vede ??? za chvili už se tady člověk bude bát zeptat i na to jestli jméno které vybral svému dítěti je vůbec správné
Naprosto s tebou sohlasím
![]()
Tak je pravda,že v některých kontroverzních tématech,by se některé odpovědi šikanou dali nazvat,je pravdou,že časem si člověk tady na emiminu vyhlídne témata o kterých se raději nebaví,protože ví,že by linčován byl.Mě občas vadí i ta povrchnost Př. maminky,které linčují velice často píší,jak jim vadí,když jim do výchovy někdo mluví a co sami dělají to,ale nevidí.
Boužel chápu některé maminky,které přispívají jako anonym,protože co někdy následuje by odrovnalo i statného vola (omlouvám se,ale …)A stalo se mi i to,že když se některá maminka postaví za svůj názor samozřejmě odlišný od většiny táhne se to s ní delší dobou napříč diskuzemi.
Jediná rada je vybrat si diskuze,kde kontroverze nehrozí a pokud už nastane tak honem z diskuze pryč a moc neprojevovat svůj odlišný názor,samozřejmě nikdo nikoho nenutí,aby sem chodil a někomu to třeba nedá,myslím si,že je na každém jak se k tomuto postaví a jak se „šikana“ na emimi promítne do jeho života.Já osobně říkám,ponaučila jsem se,smířila jsem se a neřeším,je tady spousta super holek,které nehodnotí podle odlišností a se kterýma se dá bavit na úrovni a emimi je hlavně na odreagování,tak proč se ničit ![]()
Pudloslava píše:Raději anonym píše:jojo, to je nklasika- znamy jev. i takovych diskusi, jako zakladas tedka ty, tu uz nekolik bylo… je to tak, mame tu matky, co vedi vsechno a o nicem a hlavne o sobe nepochybuji
Když tak nějak sleduji diskuze tady na emiminu, tak mi připadá že si většina matek hraje na strašně dokonalé matky. je mi z toho vcelku smutno , poněvadž jakmile je tu někdo kdo nesouhlasí s většinou tak je hned odsuzován a linčován.
Má otázka tedy zní , co vás k tomu vede? proč se pořád držíte davu? copak nemáte svůj názor za kterým si nedokážete stát? nebo se bojíte? myslím si že bychom se tady měly bavit na úrovni a když už se nám něco nelíbí rozhodně to neříkat nějakou tvrdší formou prostě poradit ale nevnucovat…
Tak nějak přemýšlím kam to tady vede ??? za chvili už se tady člověk bude bát zeptat i na to jestli jméno které vybral svému dítěti je vůbec správné
Pudli prosdím nezlob se na mě nechci se s tebou nějak dohadovat, ale i ty ze sebe umíš dělat "dokonalost samou "
Mě si kupříkladu dost včera naprdla s tvým příspěvkem o tom kouření, jak jsi řekla že obyčejní lide kouření vidí jinak, proč si jako myslíš že my kuřáci nejsme také obyčejní lidé? myslíš že by se na nás mělo koukat jinak? Víš jak už jsem napsala , to že přeci někdo kouří , ještě neznamená že si není vědom že sobě i okolí škodí ne?
Je mi jasný že se na mě asi naštveš ale prostě já mám tak nějak potřebu ti tohle říct , pokud můžeš tak se na mě opravdu nezlob ![]()
no a votom to jee…že Neloo???? ty si prostě nedáš pokoj a evidentně tě baví někoho neustále stírat a dohadovat se o kravinách. Jasné ano máš pravdu,já zdravotní laborantka, kde vyšetřujeme HCG denně a dalších asi pět holek, které měly stejný názor a zkušenosti nemáme pravdu a ty jediná ji máš. Tady máte holky názornou ukázku.
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale k tématu. Ano, atmosféra na emiminu za ty více než čtyři roky, co sem chodím, určitě zhoustla, ale v porovnání s dvěma dalšími servery o dětech, které (čím dál méně)navštěvuju, je to tady podle mého ještě v normě. Šikanou bych to rozhodně nenazvala.
Diskuze tipy „Jsem těhotná?“ neotvírám, diskuzi o „svíčkové“ jsem otevřela (hlavně proto, že první nemiminkovské Ondrovo jídlo byla právě svíčková v jeho necelém roce), a když jsem zjistila, o co tam ve skutečnosti jde, tak jsem se reagovat nenamáhala (a tak to dělám i u jiných diskuzí).
Já si myslím,že by docela pomohlo smazat ten „level“ nebo co to je pod Nickem.Je sice krásné být Závislačka,ale myslím si,že to je jedna z věcí,která separuje nováčky.Když se na kravinu zeptá stálá uživatelka,většinou se dočká odpovědí s respektem.Když se zeptá Nováček,je setřen..
Teď nemyslím reklamy,spam,odkazy,diskuze typu „jsem těhotná“.Nemyslím ani samostatné diskuze ale třeba i odpovědi už na trošku něco jiného než byl původní dotaz.
Vím,že podobné „kategorizování“ funguje i na BC a tam si Nováček - Pískle nebo co to tam mají,ani neškrtne.Pak občas ještě zavítám na modrého koníka,tam sice nemají názvy,ale počet příspěvků tam jde vidět taky.Taky je tam stálá parta a ty ostatní.Taky tam dochází často k hádkám.
Na méně známých serverech pro maminky toto není a přijde mi tam atmosféra příjemnější,bez zbytečného napadání..
Já třeba vše beru s jistou dávkou nadsázky.Není to o tom,že když mě někdo utře,tak nemůžu 2 dny spát.Ale jak už tu někdo psal.Každý,kdo sem chodí častěji,tráví na emiminu svůj volný čas.Svým způsobem se mu to do života promítne.A třeba já chci čas trávit smysluplně.Proto se nepouštím do žádných hádek.
ten , kdo separuje lidi podle statusu je sám asi trošku, ne úplně sebevědomej, typ, kterého nelze brát vážně
. Sever je složenej z uživatelů různého věku a různého rodinného postavení, je pochopitelné, že tito lidé mají různé zkušenosti / znalosti, o které se chtějí podělit, případně jiné získat, proto se tomu říká DISKUZE, ne?
Oluscha píše:Pudloslava píše:Pudli prosdím nezlob se na mě nechci se s tebou nějak dohadovat, ale i ty ze sebe umíš dělat "dokonalost samou "Raději anonym píše:jojo, to je nklasika- znamy jev. i takovych diskusi, jako zakladas tedka ty, tu uz nekolik bylo… je to tak, mame tu matky, co vedi vsechno a o nicem a hlavne o sobe nepochybuji
Mě si kupříkladu dost včera naprdla s tvým příspěvkem o tom kouření, jak jsi řekla že obyčejní lide kouření vidí jinak, proč si jako myslíš že my kuřáci nejsme také obyčejní lidé? myslíš že by se na nás mělo koukat jinak? Víš jak už jsem napsala , to že přeci někdo kouří , ještě neznamená že si není vědom že sobě i okolí škodí ne?
Je mi jasný že se na mě asi naštveš ale prostě já mám tak nějak potřebu ti tohle říct , pokud můžeš tak se na mě opravdu nezlob
ja se na tebe nezlobim a dobre ze pises, protoze jsi to spatne pochopila, tak ti to alespon muzu vysvetlit - ja psala o tom, ze kuraci tomu nerozumi lepe nez ostatni (protoze nekdo tam psal, ze maminky z kurarny ti to vsechno vysvetli) - nikoliv, ze tomu rozumi mene. Myslela jsem tim to, ze kurak se automaticky nestava odbornikem na otazku skodlivosti koureni - tim je lekar, ktery se tou problematikou zabyva na profesionalni urovni (at uz je to kurak, nebo ne). Vtipne podotkla jedna pani „vejce jsem zadne nesnesla, ale omeletam rozumim lepe nez vsechny slepice z okoli“.
Jana206 píše:
Já si myslím,že by docela pomohlo smazat ten „level“ nebo co to je pod Nickem.Je sice krásné být Závislačka,ale myslím si,že to je jedna z věcí,která separuje nováčky.Když se na kravinu zeptá stálá uživatelka,většinou se dočká odpovědí s respektem.Když se zeptá Nováček,je setřen..Teď nemyslím reklamy,spam,odkazy,diskuze typu „jsem těhotná“.Nemyslím ani samostatné diskuze ale třeba i odpovědi už na trošku něco jiného než byl původní dotaz.
Vím,že podobné „kategorizování“ funguje i na BC a tam si Nováček - Pískle nebo co to tam mají,ani neškrtne.Pak občas ještě zavítám na modrého koníka,tam sice nemají názvy,ale počet příspěvků tam jde vidět taky.Taky je tam stálá parta a ty ostatní.Taky tam dochází často k hádkám.
Na méně známých serverech pro maminky toto není a přijde mi tam atmosféra příjemnější,bez zbytečného napadání..
Já třeba vše beru s jistou dávkou nadsázky.Není to o tom,že když mě někdo utře,tak nemůžu 2 dny spát.Ale jak už tu někdo psal.Každý,kdo sem chodí častěji,tráví na emiminu svůj volný čas.Svým způsobem se mu to do života promítne.A třeba já chci čas trávit smysluplně.Proto se nepouštím do žádných hádek.
Jano, už se opakuješ, je mi jasné, že je to opět narážka na mě, jak jste mi daly do těla kvůli stravě mé dcery. Napsala jsem pak, že jsem kvůli tomu nemohla 2 dny spát. Ale zase je to o tom, jak to myslím já a jak to chápeš třeba ty. To víš, že mi to v žaludku leželo, ale koukám, že tobě taky.
Ono to většinou probíhá takhle:
Diskuze: NEMYJI SI PO ZÁCHODĚ RUCE. MYSLÍTE, ŽE TO VADÍ??
90% na píše že rozhodně vadí a některé příspěvky budou emotivně negativní..
Dalších cca 8% budou přispěvatelky , které pod svým nickem ubožáka podpoří a nenachají ho napospas s tím, že občas také zapomenou a určitě to není nic na co se umírá
No a 2% ( většinou anonymní) podpoří zakladatlku s tím, že ostatní si hrají na svaté dokonalé matky a přitom nejsou o nic lepší a jedná se o šikanu.
Jde o to, že zakladatelka si vybaví nejvíce ty negativní s nádechem odsouzení, přestože na negativních ohlasech nemůže být nic nepochopitelného.
Zatvrdí se a je schopna lidem, kteří jí teoreticky někde " odsoudili" připomínat, že se nezachovali hezky a prudí v každé diskuzi..
Já trvám na tom, že diskuze je diskuze a pokud se to nezvrtne v urážky tak jde pouze o rozdílné názory, které netáhnu sebou jak kouli na noze a jsem schopná se dál bavit jinde se stejným člověkem, s kterým jsem se jinde neshodla.
Dano,já jen používám Tvoje slova.Tak se nezlob ![]()
A nenarážím.Pokud jsi to tak pochopila,je to úskalí netové komunikace.Nemyslela jsem to tak.Na tu diskuzi si vzpomínám.Cokoliv jsem tam napsala,tak to bylo neadresné,ne narážky na Tebe.Protože se mi to navážení se taky nelíbilo..
Nejsi náhodou z těch,co si to všechno berou moc osobně? ![]()
Dano,prostě je neděle,nemám tolik času sedět u počítače,tak jsem si nevymyslela vlastní přirovnání a vyjádření,ale použila jsem to Tvoje..To vadí?
Musím souhlasit, že je to tu občas husté. Myslím, že by mnohdy neškodilo více přemýšlet, než něco napíšu a nažit se svoje příspěvky kultivovat i co se týče jejich vyznění. Aspoň já se o to snažím, i když nevím jak moc úspěně - to musí posoudit ostatní.
Třeba diskuzi o svíčkové jsem viděla, ale raději do ní nepsala. Ano, rozmixovat svíčkovou s knedlíkem a dát ji do flašky mi přišlo dost husté, ale říkala jsem si proč se vůči tomu nějak vyhraněně vymezovat? Možná jsem mohla napsat, jak to dělám já, ale jak to napsat tak, aniž bych se dotkla těch, co to dělají jinak? To je přesně to kontroverzní téma, kde to většinou skončí hádkou, takže tam nepíšu.
Btw, večer jsem dělala palačinky a dala je i synkovi (1,5 roku). Ještě do včerejška by mě to nenapadlo (smažené tak malýmu dítěti?!
), ale když někdo může dávát svíčkovou s knedlíkem ve flašce, proč bych já nemohla dát palačinky? ![]()
Příspěvek upraven 09.05.10 v 13:26
Ty Brusek, diskuze nás dvou nemá fakt ani trochu smysl
Tady v tomto tématu jsem reagovala na tvůj „ublížený“ postoj, vůbec tady nepíšu o nějakém Hcg.
Přečti si můj příspěvek znova.
Markit, na tu diskusi jsem taky narazila.
Obecně nesnáším odpovědi typu:
v diskusi synflorix nebo prevenar odpověď neočkovat vůbec
Anonymně taky nepíšu, vždy pod nickem.