Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Brusek
Opradvu tvůj postoj k věci nechápu. V tématu Hcg u netěhotných, jsem sice napsala, že ty píšeš úplnou kravinu (týkalo se to pouze té jedné konkrétní věci, né celého tvého příspěvku!), ale zrovna jsem se jsem se za výraz omlouvala, ale považovala jsem ho v té situaci za vhodný.
Dále jsem se tam do tebe „navážela“ (přijde mi to zrovna tak jako tobě moje „kravina“ ostřejší výraz) jenom já, jedna holčina tam napsala jen, že se mnou souhlasí, víc ani ň.
Ostatní tam souhlasili s tebou.
Tudíž nechápu tvoji zmínku o naší diskuzy v tématu šikana na emiminu.
To už bych se mohla cítit spíš já ublížená, ale považuji diskuzní fórum za diskuzní, takže mě nepřekvapí, když se mnou někdo nebo nikdo nebude souhlasit. Přeci to, že děláš v oboru a že s tebou souhlasí několik dalších holek neznamená, že máš/máte pravdu.
madi píše:
Dobré ráno,taky jsem toho názoru co zakladatelka.Poslední dobou je tady napadání lidí v diskusích čím dál častěji.
Co říkáte třeba na diskusi, která tu proběhla nedávno (bohužel nemůžu najít odkaz)? Paní měla problém se svojí sousedkou, které vadil křik její dcery. Tahle diskuse skončila dost ostrým napadáním a vyhrožováním sousedce na jiném foru (ale příspěvky byly přepisovány na emimčo). To už mi přišlo opravdu moc, proti tomuhle jsou diskuse o svíčkové půlročnímu dítěti slabý odvar.
Jo jo, na tuhle diskuzi si vzpomínám velmi dobře. Davová psychóza do slova a do písmene.
radúna píše:madi píše:
Dobré ráno,taky jsem toho názoru co zakladatelka.Poslední dobou je tady napadání lidí v diskusích čím dál častěji.
Co říkáte třeba na diskusi, která tu proběhla nedávno (bohužel nemůžu najít odkaz)? Paní měla problém se svojí sousedkou, které vadil křik její dcery. Tahle diskuse skončila dost ostrým napadáním a vyhrožováním sousedce na jiném foru (ale příspěvky byly přepisovány na emimčo). To už mi přišlo opravdu moc, proti tomuhle jsou diskuse o svíčkové půlročnímu dítěti slabý odvar.Jo jo, na tuhle diskuzi si vzpomínám velmi dobře. Davová psychóza do slova a do písmene.
https://www.emimino.cz/…cerou-40587/
Díky za odkaz, nemohla jsem to najít. Celkem mě překvapilo, že tady admini nezasáhli (alespon tedy myslím).
Mě osobně nevadí diskuse, kde se dohaduje k tématu, někdy ostřejš, ale diskuse tohoto rázu mi fakt vadí, protože tohle podle mě už hraničí se zákonem.
Zatim jsem na strane 4
dalsi moje postrehy - kdyz jsem zakladala svou vlastni diskusi o sikane, tak jsem se pobavila, kdyz tam nalezly nejvetsi sikanovatelky a psaly "jo, je to hrozne, jak jsou tady lidi netolerantni " - hold ve svych ocih se kazdy chova spravne, jinak by se tak asi nechoval, ze…
nekdo psal „je to desne, jak nekdo nezvladne slyset pravdu a hned se cili“ …tak to povazu za stupidni blabol, po ulici taky nechodim a neoslovuji lidi „pani, vy jste hnusna, zhubnete“, „pane, mel byste se umejt“......proc maji loidi dojem, ze na internetu se tohle muze?
ad prebalovak - reakce byla peioratiovni, mel byt napsana o neco malo lepe, ale na samonasrani to podle me taky nejni - neco mezi nevymachanou hubou na strane jedne a precitlivelosti na strane druhe - pisatelka mozna nechtela uzazit tazatelku, ale jen pohanet nekvalitni vyrobek.
ze se v diskusich neodpovida presne na dotaz povazuji za normalni a doporucuji, aby ti, kterym to vadi, to napsali hned do uvoidniho prispevku (prosim odpovidejte pouze striktne na dotaz a sve dalsi uvahy si nechte pro sebe)
Asi tady trochu šikany bude, když půlka přizpěvovatelek píše anonymně.
Já si pamatuju diskuzi o krupicový kaši ( mamina měla velmi hladovou holčičku- asi 2 měsíce a jelikož malá stále plakala hlady, tak jí jednou šoupla řídkou krupicovou kaši) - rozjel se takový linč, že zakladatelka měla štěstí, že nikdo neznal její jméno a adresu, bo supermatky by na ní jistě poštvaly sociálku a ziniciovaly odebrání dítěte.
Tak a teď do mě!!!
Ani jsem nečetla všechny příspěvky, asi tak půlku.. Ale holky myslím, že se do sebe zbytečně pouštíte. Těhotenství i mateřství je krásná věc a nemá cenu se v tomto období stresovat tím, že budu mít výčitky z toho co dávám malé k jídlu nebo že jsem si dovolila zeptat se na přebalovací pult IKEA. Měly bychom si předávat zkušenosti a čerpat nové poznatky a ne se ne sebe utrhovat a osočovat se s vědomím, že jedna matka je lepší než druhá, protože ona zemlbábu nedává. Vždyť je to hloupost..
Přeju všem maminkám vše nejlepší k dnešnímu svátku, a těm nastávajícím (i mě
) klidné a krásné těhotenství ![]()
Hele ja tady zazila taky dojemne sceny -treba mamina, co nezvladla tezke mozkove postizeni chlapecka a nechala ho v porodnici - silenej virval a nakonec se jedna podle me jinak veklmi rozumna pisatelka rozhodla, ze alespon chlapeckovi posleč nejake hracky po svych detech, kdyz uz nema maminku - po komentarich typu „i dite bez mozku matku vnima“ to pusobilo vazne komicky…
co me stve - rozvracecky rodin. Skoro na jakykoliv problem ve vztahu vyrazne dominuji odpovedi „okamzite toho svinaka opust“ a druhy den se jiz objevuji dotazy „tak co, uz jsi pryc?“…
potom jsem alergicka na myslenky typu „vubec se z toho nepoucila“, nebo „nechce nic pochopit“ … proc by se nekdo mel z mkych nazoru nejak poucovat - nemela bych se teda stejne tak poucit ja z tech jeho?
Přiznám se, že jsem nepročetla vše. ![]()
Za sebe napíšu , že jsem byla na straně toho, do kterého se někdo opřel i na straně většiny, která nesouhlasila s něčím..
Ani v jednom případě mi to nepřišlo jako šikana. ![]()
Když se do mě někdo pustí je to nepříjemné , ale jsem dospělá a uvědomuju si , že to je prostě jen názor, navíc někoho koho neznám, nikdy ho neuvidím a když budu chtít nemusím na něj už reagovat a nicku se vyhýbat.. ![]()
Pokud mám názor proti názoru zakladatelky nebo oponenta, nebudu ho upravovat jen proto aby se necítil špatně. Napíšu prostě co si myslím. Ale né proto abych mu dala za vyučenou, ale proto, že prostě chci vyjádřit myšlenku, nic víc.
Naprosto vůbec se neřídím nějakými „letitými uznávanými“ maminkami s emimina, kterým bych přitakávala.
Souhlasím, když mi to někdo „vezme z huby“ a je to trefné.
Pro mě je situace vyhrocená až tehdy, když se lidé napadají sprostými urážkami , poznámkami o inteligenci a zesměšnováním - to je podle mě známka šikany či diskuze o ničem.
Pokud je to jen pře s argumenty ( i když emotivními) o daném tématu, pořád je to pro mě jen výměna názorů a žádná šikana, at už je někdo osamocen se svým názorem či v přešile..
Každý vnímáme text jinak a pak dochází k nedorozumění - někdy to ani smajlíci nezachrání
![]()
Pudloslava píše: …
ze se v diskusich neodpovida presne na dotaz povazuji za normalni a doporucuji, aby ti, kterym to vadi, to napsali hned do uvoidniho prispevku (prosim odpovidejte pouze striktne na dotaz a sve dalsi uvahy si nechte pro sebe)
Tak tohle přesně jsem taky radši začala používat
Zatím jen teda v jedné diskuzi o nosítkách, kde jsem nechtěla žádné příspěvky o tom jak jsou šátky výborné…
Jinak - nemohl by mi někdo říct jména těch letitých a uznávaných mamin na emimi?
Já osobně vnímám snad jen Lesinu a to proto že to tu vlastně vede…
Hanule píše:Pudloslava píše: …
ze se v diskusich neodpovida presne na dotaz povazuji za normalni a doporucuji, aby ti, kterym to vadi, to napsali hned do uvoidniho prispevku (prosim odpovidejte pouze striktne na dotaz a sve dalsi uvahy si nechte pro sebe)Tak tohle přesně jsem taky radši začala používat
Jinak - nemohl by mi někdo říct jména těch letitých a uznávaných mamin na emimi?Zatím jen teda v jedné diskuzi o nosítkách, kde jsem nechtěla žádné příspěvky o tom jak jsou šátky výborné…
Já osobně vnímám snad jen Lesinu a to proto že to tu vlastně vede…
hanule ja zase v diskusi „katolicka na IVF“, kde me nezajimaly uvahy nevericich o tom, jak je zakazovani OVF neopodstatnene a vubec cirkev deformuje mysleni lidi
DuantNefret píše:
Berte to opravdu jen s nadsázkou…A není to jedno?
Vždyť takovej je život a lidi jsou různí. A protože tohle je veřejně přístupnej portál, tak se tu sejdou všechny druhy:
Chytří, hloupí, tolerantní, xenofobní, netolerantní, závislí, bohémové, vůdčí typy, submisivní typy, atd., atd.
No a dav, to je známej fenomén, tak se to pak většinou zvrtne tak, že převládne jeden názor, ale tedy těžkou hlavu bych si z toho nedělala.
Příspěvek upraven 09.05.10 v 09:00
Přesně, jako bychom i v běžném životě nanarazili na nikoho , kdo nás vytočí..
Mě to nepřijde tak hrozné. Taková je realita.
Mate pravdu - ja mam takhle chytrou svagrovku - kombinace KK a RaR plati na vsechny deti a nikdy jinak......
Taky jsme tu narazila na diskuze, kdy se holčina potřebovala vykecat a) tížil hříšek minulosti a b) nespokojená v manželství, miminko a nová láska.
Potřebovala to s někým probírat, popovídat si a ne aby ji většina mamin začala napadat, že bere milujícímu otci dítě a jaká je to s prominutím „ku*va“ a a že její nová láska určitě nebude posladní a v podstatě na ni vyřvávaly tu největší špínu.
Já sama žiju ve 3 vztahu (je mi 32). Dokázala jsem holčinu pochopit, chtěla jsem to s ní probrat ze všech stran a trochu jsem se jí zastala a podpořila a popřála hodně štěstí v novém vztahu… no to byl neskutečný průser, protože jsem si dovolila odporovat davu, tak se pustily holky i do mě. Prostě dokonalé maminy s dokonalou minulostí, dokonalými vztahy, bezchybné!!!! ![]()
někdy je opravdu jednodušší reagovat anonymně… ono pak má člověk více klidu v dalších diskuzích. Já na to ale tak nějak nemám, anonymně jsem psala právě ze strachu asi 2×. Jinak vše pod nickem.
Dobré ráno,
taky jsem toho názoru co zakladatelka.Poslední dobou je tady napadání lidí v diskusích čím dál častěji.
Co říkáte třeba na diskusi, která tu proběhla nedávno (bohužel nemůžu najít odkaz)? Paní měla problém se svojí sousedkou, které vadil křik její dcery. Tahle diskuse skončila dost ostrým napadáním a vyhrožováním sousedce na jiném foru (ale příspěvky byly přepisovány na emimčo). To už mi přišlo opravdu moc, proti tomuhle jsou diskuse o svíčkové půlročnímu dítěti slabý odvar.