Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Niky2 píše: Více
Někdo to naopak může vnímat třeba tak, že je toho ve chvíli umrti na rodinu hodně a vyjádří soustrast tou SMS nebo osobně až se uvidí.
Mně vždy když umřel někdo hodně blízký, tak poslední co jsem chtěla, bylo, aby mi kdokoliv telefonoval nebo za mnou chodil něco vyjadřovat. Protože jsem nebyla schopná vůbec mluvit nebo o tom co se stalo mluvit. Nechápu, že někdo v tu chvíli má sílu, stěžovat si na jiné příbuzné. ![]()
@Tamara310 píše: Více
Takže pokud budeš mít rodinu o 150 členech, tak si vážně budeš brát dovolenou na pohřeb strýce z levého kolene, protože je to přeci rodina? A pokud to bude dál, tak třeba i dva dny? A nebo nepracuješ a pak to vážně není problém.. ale u lidí zapojených do procesu to problém je věř nebo ne.
Jsi děsně umanutá a nechápu proč se tu vlastne ptáš, když přeci sama víš, že máš jediná ty pravdu.
@j.a.n.i1 píše: Více
Pokud vam vnucka neprijde jako blizka osoba, tak je u vas neco hodne spatne, to se na me nezlobte..
@smajlik345 píše: Více
Ja teda nevim, odkud tady vznikla babicka svagra, o tom nikde nepisu, ale ok..uz je to tady trochu jako ticha posta a kazdy si to pribarvuje podle sebe.
@Okta píše: Více
přesně, telefony jsem nebyla schopná brát, protože bych se okamžitě´rozbrečela a kdo a jak mi kondoloval nebo ne jsem vůbec nepobírala. natož abych to nějak vyhodnocovala. půl roku mám úplně v mlze.
@Adull píše: Více
Panejo, stryc z leveho kolene versus babicka…ja jsem mozna umanuta a vy desne nechapava.
Nemam cas procitat diskuzi. Je mi lito, ze ti umrela babicka
![]()
Kdyz umrela mne, nedostala jsem ani sms, ale je fakt, ze jsem ji necekala. Vztahy nejsou nejlepsi. Kdyz jsme se videli, tak urcite uprimnou soustrast vyjadrili.
Beru to tak, ze lidi v tomhle neumi komunikovat. Vyjadrit soustrast mi pripada hezky, dulezity, a ja sama bych ji teda urcite vitala. Od blizkych lidi, kondolence ve schrance od sousedu z jineho patra me teda uplne neberou.
@Tamara310 56984894
Babička to je tvoje, ne jejich. Nebo ty jsi s manželem pokrevni příbuzná? ![]()
No, opravdu neni bližší, nez partner ci deti a jestli mas problem to pochopit, tak je neco hodně špatně u tebe.
Fakt jsi divná ty, se s tím smiř. Ostatní se chovají standardně.
@Zmatka píše: Více
Když mně umřela babi (nebo děda), tak mi to táta zavolal. Já jsem jela na pohřeb. Konec. Fakt jsem nečekala, že mi tchýně a její rodina bude něco psát. Přišlo by mi to mega otravný.
Snažím se ti vysvětlit, že tvá babička, není jejich rodina.
Tedy max. tvoje tchýně a tchán mohou a nemusí vyjádřit upřímnou soustrast tvému otci nebo matce (nevím kdo z nich je dítětem babičky)
Ale určitě nemusí kondolovat tobě. Byla jsem na x pohřbech a nikdy jsem nekondolovala vnoučatům, nejsou to úplně přímý příbuzný k zemřelému. To je partner a děti.
Babička švagra. Bylo mé vysvětlení pro tebe, že např. sourozenec od tvého manžela (tedy tvůj švagr, švagrová) nemá s tvoji babičkou nic společného. Proto nemusí chodit cizímu člověkovi na pohřeb.
Ty se prostě divíš, že oni - rodina tvého manžela - tedy jeho rodiče, sourozenci, švagři, strejdové, bratranci atd.. Nevyjádřili tobě soustrast a nepřišli na pohřeb. Ale oni nemusí, pro ně je to cizí člověk a vypadalo by to divně…
@Všechnoznám píše: Více
Nevim, jestli bych cekala, ze mi bude nekdo neco psat, ale urcite bych cekala, ze mi treba pri osobnim setkani vyjadri soustrast.