Rozvést se kvůli tchýni?

Anonymní
31.1.21 10:38

Rozvést se kvůli tchýni?

Zajímalo by mě, rozvedl jste se někdo kvůli tchýni? Já už ji nějak nezvládám. S manželem to taky není dokonalé, ale tchyně tomu vždy dodá takovou tu třešničku na dortu. Casto je to jen nedorozumění, ale my se proste ani po 6 letech neumíme sladit a rozumět si. Nevím jestli se chci po zbytek života cítit takhle. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1711
31.1.21 10:44

Ty s tchýní bydlíš? Trošku málo informací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 10:50

@Angry_birds

Nebydlím, často k nám jezdí, nejméně 1× denně telefonuje, píše několik sms denně. Vyžaduje neustálý kontakt a ten mi je nepříjemný, protože si nerozumíme. Nebaví mě neustále se přetvařovat, jsem z toho obrovsky unavená

• Citovat
  • Upravit
1950
31.1.21 10:53

Jestli s manželem nevycházíte, tak do toho nemusíš tahat tchýni. I když některá tchýně může stát za problémy v manželství, vždy je to o tom, zda držíte za jeden provaz. Z tvého textu vyvozuji, že tomu tak není. Takže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
31.1.21 10:53

Tak se snad domluv s manzelem, at to vyrizuje on ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
31.1.21 10:54

Kvůli tchýni se nejde rozvést, pokud za tebou stojí manžel. Pokud je manžel mamánek a nedokáže mamině dát hranice a souhlasí s ní proti tobě, pak se nerozvedete kvůli tchýni, ale kvůli manželovi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.1.21 11:06
@Anonymní píše:
@Angry_birdsNebydlím, často k nám jezdí, nejméně 1× denně telefonuje, píše několik sms denně. Vyžaduje neustálý kontakt a ten mi je nepříjemný, protože si nerozumíme. Nebaví mě neustále se přetvařovat, jsem z toho obrovsky unavená

To bych si radši usměrnila tchýni než přijít o manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.1.21 11:08

Zalezi, co manzel na to. Mobil se da lehce ztisit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
31.1.21 11:13
@Anonymní píše:
@Angry_birdsNebydlím, často k nám jezdí, nejméně 1× denně telefonuje, píše několik sms denně. Vyžaduje neustálý kontakt a ten mi je nepříjemný, protože si nerozumíme. Nebaví mě neustále se přetvařovat, jsem z toho obrovsky unavená

Hod mobil do šuplíku a večer napiš jednu zprávu na dobrou noc. Nejsi povinná na všechno reagovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.21 11:18
@VitaminC píše:
Zalezi, co manzel na to. Mobil se da lehce ztisit.

Tak ono jde o to, že když jí neodepíšu nebo nezvednu telefon, tak potom volá manželovi a brečí a ptá se, co proti ní mám a proč s ní nechci mluvit atd. Manžel je z toho potom špatný a chodí za mnou a nutí mě, abych jí zavolala, promlouvá mi do duše. Někdy volá svagrova (její dcera), proč ji nezvedám telefon, a jestli bych nemohla s ní mluvit víc, že je z toho hrozně nešťastná. Jsem potom u celé jejich rodiny největší vyvrhel, co jim trápí maminku. Chápu je, ale mě to je opravdu nepříjemné a dost mě to vyčerpává. Ona není zlá, ale je opravdu “náročná”… nejsem zvykla na tak casty kontakt a k tomu s někým, s kým si vůbec nerozumím, kdo je takhle manipulativni, kvůli každé blbosti je na zhroucení a nutí mě k takové přetvářce. Přitom ona mě taky nemá ráda.

• Citovat
  • Upravit
12933
31.1.21 11:21

Kvůli tchyni určitě ne, spíš kvůli tomu, že nezvládáš asertivně stanovit hranice chování tvého manžela a jeho rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
31.1.21 11:24

Vyřikej si to s ní sama. Já to udělala a mám klid. Nikdo tě nemůže nutit, abys x krát denně zvedala telefon a psala sms, když je ti to nepříjemné. Ano, bylo kvůli tomu dusno, ale už mě nevolá ani nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.1.21 11:25

Tak si s tchýní promluv, vysvětli jí, že je ti nemáš čas každý den zvedat telefon nebo odepisovat na SMS. Domluv se s ní na jeden den v týdnu, kdy budeš mít čas sis ní v klidu popovídat. Moje tchýně je opačný extrém. Ta nevolá nikdy. Jen když někdo umře. A to je tedy ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.1.21 11:35
@Anonymní píše:
Tak ono jde o to, že když jí neodepíšu nebo nezvednu telefon, tak potom volá manželovi a brečí a ptá se, co proti ní mám a proč s ní nechci mluvit atd. Manžel je z toho potom špatný a chodí za mnou a nutí mě, abych jí zavolala, promlouvá mi do duše. Někdy volá svagrova (její dcera), proč ji nezvedám telefon, a jestli bych nemohla s ní mluvit víc, že je z toho hrozně nešťastná. Jsem potom u celé jejich rodiny největší vyvrhel, co jim trápí maminku. Chápu je, ale mě to je opravdu nepříjemné a dost mě to vyčerpává. Ona není zlá, ale je opravdu “náročná”… nejsem zvykla na tak casty kontakt a k tomu s někým, s kým si vůbec nerozumím, kdo je takhle manipulativni, kvůli každé blbosti je na zhroucení a nutí mě k takové přetvářce. Přitom ona mě taky nemá ráda.

Rekla bych jim svý, tchýni taky a nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
31.1.21 11:49
@divine woman píše:
Tak si s tchýní promluv, vysvětli jí, že je ti nemáš čas každý den zvedat telefon nebo odepisovat na SMS. Domluv se s ní na jeden den v týdnu, kdy budeš mít čas sis ní v klidu popovídat. Moje tchýně je opačný extrém. Ta nevolá nikdy. Jen když někdo umře. A to je tedy ještě horší.

Mám stejnou tchýni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová