Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Everyone My máme rozšířenou péči a otec si je vyzvedává v pátek ve škole a já si je v úterý odpo přebírám ze školy, tzn. u nás jde o 4dny.
Edit: 1× za 14dní
@Saulus píše:
Proto je dobre vedet kdo je navrhovatel a kdo obrance. Tady ocividne zakladatelka neni navrhovatelkou. Pokud na sobe bude pracovat, z nejhorsiho by se mela dostat za cca 6-9 měsíců. Pak to bude slabnout. Ale pripravit se na to, ze se to pak jeste ve vlnách vraci. Ale jsou dal a dal od sebe a slabsi a slabsi…
Ale houby. Já jsem byla iniciátor rozvodu a přesto jsem se z toho hrabala řadu let.
@Everyone píše:
@Saulus
Jak funguje předávání dítěte skrz školu? Neumím si to vzhledem k přípravě školní tašky a oblečení na druhý den dost dobře predstavit
Moje děti si ve čtvrtek zabalí učení na pátek i na pondělí. Oblečení si neberou. K tátovi jedou s tím nejnutnější učením a zbytek si nechávají ve škole.
Sice ještě nejsem rozvedená, ale je to 5 měsíců, co mě manžel opustil kvůli jiné. Každý týden od středy do soboty dochazí za dětma starat se o ně, budeme mít střídavou péči. On žije u tý svý nový, naše děti tam byly párkrát na návštěvě, ona má svoje děti. Manžel předělává dům, pak si děti budeme střídat po týdnu. Momentálně se vídáme moc často a musím říct, že mi to nedělá vůbec dobře. Můj zatím ještě manžel je dobrý chlap, i teď se mi snaží pomáhat jak to jde. Já zas jeho pomoc nechci přijímat (z hrdosti nebo tvrdohlavosti), moc mě mrzí, že jsem ho ztratila. Ani jsem si nevšimla, že máme nějaké zásadní potíže, a pak jednou přišel a řek že má jinou. Mě se asi opravdu uleví, až omezíme kontakt, do konce roku chce mít dům opravený, takže mě asi letos ještě lépe nebude. Ještě žijeme v menším městě, tak podkávám i tu jeho a to jsem pak opravdu zas úplně na dně.
@Černá vdova píše:
Ale houby. Já jsem byla iniciátor rozvodu a přesto jsem se z toho hrabala řadu let.
Řadu let. To je dejme tomu 4,5 roku? Víc? Méně? Nemusíš odpovídat, jestli nechceš.
@Misa78 píše:
Sice ještě nejsem rozvedená, ale je to 5 měsíců, co mě manžel opustil kvůli jiné. Každý týden od středy do soboty dochazí za dětma starat se o ně, budeme mít střídavou péči. On žije u tý svý nový, naše děti tam byly párkrát na návštěvě, ona má svoje děti. Manžel předělává dům, pak si děti budeme střídat po týdnu. Momentálně se vídáme moc často a musím říct, že mi to nedělá vůbec dobře. Můj zatím ještě manžel je dobrý chlap, i teď se mi snaží pomáhat jak to jde. Já zas jeho pomoc nechci přijímat (z hrdosti nebo tvrdohlavosti), moc mě mrzí, že jsem ho ztratila. Ani jsem si nevšimla, že máme nějaké zásadní potíže, a pak jednou přišel a řek že má jinou. Mě se asi opravdu uleví, až omezíme kontakt, do konce roku chce mít dům opravený, takže mě asi letos ještě lépe nebude. Ještě žijeme v menším městě, tak podkávám i tu jeho a to jsem pak opravdu zas úplně na dně.
Tak az te prejde to, ze to „je dobry chlap“, tak na tom budes o moc lepe
![]()
@Saulus a proč? Nějak nechapu.
Ten rozvod člověka zase tolik k horšímu nezmění.
@Hofida píše:
@Saulus a proč? Nějak nechapu.
Ten rozvod člověka zase tolik k horšímu nezmění.
Az na to odejit od deti za jinou misto toho se snazit rodinu udrzet? Sama psala, ze to pro ni byl blesk z čistého nebe…
Ale jo. Jde o uhel pohledu. Vlastne se tento spravny chlap zachoval nejlepe jak uměl. Naprosto nesobecky.. ![]()
@Proximus píše: Řadu let. To je dejme tomu 4,5 roku? Víc? Méně? Nemusíš odpovídat, jestli nechceš.
Ano, tak nějak. Proč se ptáš? ![]()
@Černá vdova píše:
Ano, tak nějak. Proč se ptáš?
Ptám se jestli je toto časové období běžné nebo vyjímka. Mně to připadá jako normální standardní čas. Děkuji. ![]()
@Proximus píše:
Ptám se jestli je toto časové období běžné nebo vyjímka. Mně to připadá jako normální standardní čas. Děkuji.
Já jsem četla, že standardní doba na vzpamatování se je 2 roky.
Já až po té své době mohla říct, že je mi fakt ukradený. A rozvedla jsem se s ním já z hodně závažných důvodů (nevěra to nebyla).
@TinaAn
Takže děti s sebou musí mít vlastně veškeré učení.. veškeré učebnice a školní i pracovní sešity.. tělocvik.. @Černá vdova Kde ve skole si učení nechávají?
Naše děti mají tělocviky ve škole, nevím kde. Učebnice, když jdou do školy od táty a vyvedávám já, tak mají sešity všechny, učebnice taky, v aktovce, jsou v první a druhé třídě, moc toho není.
Kromě oblečení nic nestěhují, max semtam předáváme spešl vybvení. rukavice na lyže, lyžařskou výbavu, kola.