Rozvod rodičů kvůli psovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
16.7.19 15:44
@Anonymní píše:
Myslím si, že není třeba psát, kdo se o psa stará, samozřejmě jsem to já, uklízím po něm já. Tohle není však podstata problému. Ještě než jsem se stěhovala, probírali jsme to s rodiči a oba souhlasili, kdyby to tak nebylo, tak bych si hledala něco rovnou od bývalého, který psa měl rád si myslím. Tak by to chvíli vydržel. Problém je, že se mi kvůli vztahu s cizincem změnila finančí situace, která teď není moc dobrá. Kdybych si hledala něco na půl roku, tak mě to akorát připraví o peníze, které mohu použít později. Když budu tlačit na to, abych se přestěhovala do ciziny rovnou, tak taky můžeme skončit pěkně bez peněz kvůli jazykovým bariérám. On je ještě furt student a já neumím německy.

Píšeš o penězích, ale to je na tobě, jak si to zařídíš. Rodiče ti nějakou dobu vypomohli. Ale nemůžeš na ně hodit to, že tě půl roku bydlení jinde připraví o peníze. Pokud to nedělá dorotu, tak bych se odstěhovala i za cenu toho, že o něco přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.7.19 16:01
@Anonymní píše:
Ne, je to tím, že je to československý vlčák a má pudy k tomu si zahrabávat oblíbené hračky a jídlo.

Tak psi hrabou, to je normální. V paneláku to holt nepoznáš. Nebydlela bych u rodičů, našla bych si pronájem (ale s tím psem :roll: ). Nemusíš se hned stěhovat do ciziny. Stejně toho chlapa moc neznáš, aby se zas po roce neprojevily nějaké špatné povahové rysy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.7.19 16:03
@Anonymní píše:
Myslím si, že není třeba psát, kdo se o psa stará, samozřejmě jsem to já, uklízím po něm já. Tohle není však podstata problému. Ještě než jsem se stěhovala, probírali jsme to s rodiči a oba souhlasili, kdyby to tak nebylo, tak bych si hledala něco rovnou od bývalého, který psa měl rád si myslím. Tak by to chvíli vydržel. Problém je, že se mi kvůli vztahu s cizincem změnila finančí situace, která teď není moc dobrá. Kdybych si hledala něco na půl roku, tak mě to akorát připraví o peníze, které mohu použít později. Když budu tlačit na to, abych se přestěhovala do ciziny rovnou, tak taky můžeme skončit pěkně bez peněz kvůli jazykovým bariérám. On je ještě furt student a já neumím německy.

Je to podstata problému. Od psa se odvíjí všechno. Napřed vyřeš psa a pak to ostatní. Pes bude překážet všude.

• Citovat
  • Upravit
1351
16.7.19 16:08

Pes je zástupný problém. Ale sorry, když tátovi ničí zahradu, tak se nemůžeš divit, že je nakrkanej. Zkus navrhnout pro začátek, že vezmeš čokla na kurz poslušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 17:12
@7.straka píše:
Pes je zástupný problém. Ale sorry, když tátovi ničí zahradu, tak se nemůžeš divit, že je nakrkanej. Zkus navrhnout pro začátek, že vezmeš čokla na kurz poslušnosti.

Kurz poslušnosti vyřeší hrabání jak přesně? Pes má poslušnost zvládnutou. Nějakou dobu jsem ho dávala do školky, takže na zahradě nedělal nic. Přístup otce se nezměnil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 17:14
@Uslava píše:
Je to podstata problému. Od psa se odvíjí všechno. Napřed vyřeš psa a pak to ostatní. Pes bude překážet všude.

Vyřešit psa? Psa pryč dávat nebudu, je vychovaný. Otec ho nesnese. Očividně je stěhování stejně jediné východisko.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
16.7.19 17:15
@Anonymní píše:
Vyřešit psa? Psa pryč dávat nebudu, je vychovaný. Otec ho nesnese. Očividně je stěhování stejně jediné východisko.

Vezmeš si ho sebou do ciziny?

• Citovat
  • Upravit
80474
16.7.19 17:16

Třeba nepočítali, že se jim míníš nasáčkovat domů na kdovíjak dlouho. Takže bych s rodiči promluvila a bud postavila psovi kotec, kde bude přes den, aby neplundroval zahradu, anebo si nasla podnájem a rodičům dopřála klidu. Svoje děti miluju, ale aby se mi nacpaly domů, tak to už jaksi ne. Už jsem zvyklá na náš klídek. A ted jsme hlídali týden synovy děti a psa a z té čuby mne málem hráblo. Jo a to máme dva naše. Ale taky zahradu, kterou si buduju sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 17:16
@Uslava píše:
Vezmeš si ho sebou do ciziny?

Ano budu ho brát sebou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 17:20
@inkakřivák píše:
Třeba nepočítali, že se jim míníš nasáčkovat domů na kdovíjak dlouho. Takže bych s rodiči promluvila a bud postavila psovi kotec, kde bude přes den, aby neplundroval zahradu, anebo si nasla podnájem a rodičům dopřála klidu. Svoje děti miluju, ale aby se mi nacpaly domů, tak to už jaksi ne. Už jsem zvyklá na náš klídek. A ted jsme hlídali týden synovy děti a psa a z té čuby mne málem hráblo. Jo a to máme dva naše. Ale taky zahradu, kterou si buduju sama.

Nevím no, odstěhovala jsem se v 18, teď přišla prostě krizovka. Najít pronájem se psem je horší než bych čekala. Moje situace se taky změnila. Přijde mi, že místo toho, aby se snažil pochopit mou situaci jen kope kolem sebe. Však já nakonec stejně půjdu bydlet jinam. Ale očividně je hodně lidí na straně spíše mého otce, je to pro mě překvapující, tak asi musím něco přehodnotit.

• Citovat
  • Upravit
2069
16.7.19 17:33
@Anonymní píše:
Nevím no, odstěhovala jsem se v 18, teď přišla prostě krizovka. Najít pronájem se psem je horší než bych čekala. Moje situace se taky změnila. Přijde mi, že místo toho, aby se snažil pochopit mou situaci jen kope kolem sebe. Však já nakonec stejně půjdu bydlet jinam. Ale očividně je hodně lidí na straně spíše mého otce, je to pro mě překvapující, tak asi musím něco přehodnotit.

A ty rodicum nic neplatis? Snad jsi k nim nesla, aby sis nasetrila a ušetřila? Vzdyt tak jako tak musis přispívat. A ja bych i po vlastnich pracujicich dětech chtela cca 4tis(bez jidla),takze ve finale by platili +-totez, co ve spolubydleni. Jestli tam bydlis za minimum, pes navic nici zahradu, rodice nemaji klid, tak se nedivim, ze se to vyhrotilo. Otec je takovy asi uz nejaky patek, ale mama to s nim asi umi nebo dokaze mavnout rukou. Ale ve chvili, kdy he narusen denni rezim a soukromi (ikdyz od dcery, ale naruseni to proste je), tak to ma takovy nasledek. Tata nervni, mama po tobe mozna nic nechce nebo je ji blbe ti rict o penize a s tatou se pak kvuli tomu hadaji.
Te situaci se nedivim. Ja bych se odstěhovala co nejdrive, aby se to mezi rodici uklidnilo nebo at se rozvedou, ale nechtela bych byt pricinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.7.19 17:48
@Anonymní píše:

Každá zkušenost tě poučí. Já bych se chovala jako tvůj otec. Nejsem na to pyšná. :mrgreen: Jestli se brzy odstěhuješ a pak vezmeš psa i do zahraničí, tak to už snad všichni vydrží. To se dá pochopit. Tak ať ti to všechno brzy vyjde. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 17:49
@zrnko píše:
A ty rodicum nic neplatis? Snad jsi k nim nesla, aby sis nasetrila a ušetřila? Vzdyt tak jako tak musis přispívat. A ja bych i po vlastnich pracujicich dětech chtela cca 4tis(bez jidla),takze ve finale by platili +-totez, co ve spolubydleni. Jestli tam bydlis za minimum, pes navic nici zahradu, rodice nemaji klid, tak se nedivim, ze se to vyhrotilo. Otec je takovy asi uz nejaky patek, ale mama to s nim asi umi nebo dokaze mavnout rukou. Ale ve chvili, kdy he narusen denni rezim a soukromi (ikdyz od dcery, ale naruseni to proste je), tak to ma takovy nasledek. Tata nervni, mama po tobe mozna nic nechce nebo je ji blbe ti rict o penize a s tatou se pak kvuli tomu hadaji.
Te situaci se nedivim. Ja bych se odstěhovala co nejdrive, aby se to mezi rodici uklidnilo nebo at se rozvedou, ale nechtela bych byt pricinou.

Platím právě ty 4000, jídlo si kupuju sama. V podstatě jedu dost samostatně, žiju na půdě, kde je můj pokoj a věci, které se nemají kam dám. Jestli se s nimi setkám, tak je to večer v kuchyni. Mamka to s ním neumí a myslím si, že už ani nechce. Jednou jsem se vrátila domů, křičeli na sebe, otec opilý pod obraz, všude krev jak rozrazil sklenici o stěnu.

Jo musím se odstěhovat, to už je mi jasné, stejně jako mi to bylo jasné v 18.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 17:51
@Uslava píše:
Každá zkušenost tě poučí. Já bych se chovala jako tvůj otec. Nejsem na to pyšná. :mrgreen: Jestli se brzy odstěhuješ a pak vezmeš psa i do zahraničí, tak to už snad všichni vydrží. To se dá pochopit. Tak ať ti to všechno brzy vyjde. :mavam:

No tak díky :D, jsem z toho nějaká v depresi, vůbec nechci aby se rozvedli a obzvlášt ne kvuli mě. Myslela jsem si, že se to už do toho půl roka už vydrží, ale mám pocit, že by bylo lepší kdybych se prostě zbalila a šla.

• Citovat
  • Upravit
80474
16.7.19 18:44
@Anonymní píše:

A co se pokusit pochopit rodiče? Tvůj pes ničí zahradu tvému otci a ty se divíš, že se mu to nelíbí. Tak si zkus představit, že otec bude ničit něco tobě. Asi by se ti to nelíbilo taky. Oni se tobě přizpůsobovat nemusí, ty jim ano. Oni pomohli tobě, ty jsi jim zavázána a pokud se ti to nelíbí, odstěhuj se. A do jejich vztahu se nemontuj, bez tebe a psa si to urovnají sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová