Ruka před pusou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
4.2.15 10:11

@Rose-k

chápu, že se maminka bojí ozvat z pozice pacienta, ale jde o její zdraví. Nyní také ležím dlouhodobě v nemocnici, kde si nemohu dovolit žádnou virózu, docent by je hnal s rýmou…
Vždy je vše o lidech, kterým chybí slušnost, úcta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832

Omylem jsem zaklikla anonym, ten poslední příspěvek je ode mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Rose-k píše:
@Mikina
Já se na to oddělení nedostanu jelikož naštěstí nejsem pacient a sestry prý na roušky prdí a vesele tam chrmlou. A nevím jestli mamka se jim bojí něco říct a oni aj prý i ostatní pacienti nepoužívají ruku. Já tohle fakt nechápu do malý to cpu pořád, že se kýchá do ruky nebo kapesníku-ten většinou nestačí vytáhnout takže do ruky, ale dospěláci holt na to dlabou..

A jak si pomůže, když kýchne do ruky a vzápětí se dotkne hračky? A teda neznám nikoho kdo by dobrovolně kýchal bez kapesníku :think:

• Citovat
  • Upravit
4691

Spis nechapu, proc se u nas v Cechach uci to hloupe prikryvani ust dlani, kterou pak na vse sahame a kterou podavame pri pozdravu. Ve Svedsku (a i jinde) je bezne kaslat do predlokti, teda do ohybu paze. Tam si ty bacily muzou klidne byt a nemusi se sirit vsude dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
4.2.15 10:15

@lucenka
Tak malá je prostě malá a ten kapesník nestíhá včas vytáhnout, až bude větší tak bude taky kýchat do kapesníku :nevim: Ale jen tak do prostoru ji chrmlat prostě nenechám.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
365
4.2.15 10:15

@lucenka Proč mám pocit, že jakoukoliv diskuzi otevřu, tak vy musíte mít VŽDY opačný názor než 99% ostatních diskutujících a musíte všechny za každou cenu moralizovat?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
4.2.15 10:16
@Rose-k píše:
Ahoj,
musím si ulevit… :D
Taky vás štve když si nikdo neumí držet ruku před pusou a nejen v tomhle chřipkovým šílenství..???
Mě to vytáčí jak všichni chrchlaj na celý kolo bez ruky, ač se to učí aj děti ve školce jako základ. Já pracuji v obchodě a tam to je vůbec mazec.
Ale mám těžce nemocnou mamku a tu ohrožuje jakákoliv infekce natož tohle chřipkový svinstvo co sviští ted všude kolem..Nedávno už jednu prodělala a bylo to fakt ošklivý myslely jsme, že je to konec :(. Fakt se bojím, že zase něco dotáhnu. Sice se cpu ovocem, vitamínama, ale…když vidím ty lidi tak se mi vaří krev :cert: Navíc mamka musí dojíždět 3×týdně do nemocnice a tam ty sestry nachřápaný jak blázen nějakou roušku prý taky moc neřeší, na takovým pracovišti to teda tuplem nechápu :nevim: :twisted:
Ufff…tak jsem si ulevila.. :) Ale snad není tak těžký si dát tlapu před pusu ne?? :)

No pokud naši bodří zákonodárci zase nezařídí proplácení prvních třech dnů marodění, tak Ti chrchláci budou pořád lozit do práce nemocní. Všude v civilizovaných státech se normálně hradí první dny nemocenské, jen u nás si nějakej blbeček z ODS teď jeden den pochvaloval v rádiu, jak se snížila nemocnost, když se zavedelo neplacení prvních 3 dnů nemoci. Ale že ti lidi chodí nemocní do práce, to už opomněl dodat. Jinak ai děti to neumí, ve školce i škole (!) to chrchle všechno do prostoru, já za to děcka peskuju a už to umí i 2 letá dcerka, sice po svém, ale ten úkon už chápe. Učím je kašlat do rukávu, když nemají v ruce kapesník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
4.2.15 10:16

@Mikina
Tak musím říct, že na tom oddělení chodí s rouškou fakt jen doktor, sestry na to dlabou..

• Citovat
  • Upravit
1461
4.2.15 10:18

@levandule23

cestování MHD, tak to je opravdu jen pro silné povahy :)
Nikdy bych si nesedla na sedadlo, když vidím, jak lidé nosí nečisté oblečení.
Mnohdy dají na sedadlo psa, kabele :(
Prskají a pak sáhnou na tyč :,(

To stejné je nakupování a košíky. Já si košík nikdy neberu, dávám vše do kabele a pak vyndám u pultu. V autě, v kabelce mám vlhčené ubrousky, které používám pořád na čištění rukou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.2.15 10:28
@Hofmi92 píše:
@lucenka Proč mám pocit, že jakoukoliv diskuzi otevřu, tak vy musíte mít VŽDY opačný názor než 99% ostatních diskutujících a musíte všechny za každou cenu moralizovat?? :nevim:

Tak nemůžou mít všichni stejný názor. A pokud zakladatelka chtěla slyšet pouze stejné názory jako má ona, tak to měla napsat. A asi ti nejsi moc dlouho, když sis nevšimla i mých souhlasných příspěvků ;)

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
4.2.15 10:30

@lucenka
Já jsem, ale nepsala, že chci slyšet jen stejné názory… ;) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
365
4.2.15 10:32

@lucenka Nejde o stejný názory… každý má právo na ten svůj ale prostě mě to v každé druhé diskuzi bije do očí :nevim: a takový moralizování s rouškou atd. mi opravdu přijde trošku zcestný :nevim: no já jsem narazila jenom na ty opačný příspěvky… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.2.15 10:59
@Hofmi92 píše:
@lucenka Nejde o stejný názory… každý má právo na ten svůj ale prostě mě to v každé druhé diskuzi bije do očí :nevim: a takový moralizování s rouškou atd. mi opravdu přijde trošku zcestný :nevim: no já jsem narazila jenom na ty opačný příspěvky… 8o

Na to abych podala do každé 2. Diskuze nemám čas ;) a ano pokud je na tom někde zdravotně špatně, tak by se měl chránit především on sám. Za tím si stojím.

• Citovat
  • Upravit
365
4.2.15 11:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
4.2.15 11:41
@lucenka píše:
Na to abych podala do každé 2. Diskuze nemám čas ;) a ano pokud je na tom někde zdravotně špatně, tak by se měl chránit především on sám. Za tím si stojím.

Tady s tebou naprosto souhlasim. Imunitu mam v poradku a pri epidemii chripky v MHD rousku pouziji. Clovek, ktery ma imunitu v haji a chyti vse, co kolem nej proleti, by to v exponovanych mistech mel pro sebe delat sam. Ze budu s rouskou za exota? No a?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová