Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chápu, že se maminka bojí ozvat z pozice pacienta, ale jde o její zdraví. Nyní také ležím dlouhodobě v nemocnici, kde si nemohu dovolit žádnou virózu, docent by je hnal s rýmou…
Vždy je vše o lidech, kterým chybí slušnost, úcta.
Omylem jsem zaklikla anonym, ten poslední příspěvek je ode mě…
@Rose-k píše:
@Mikina
Já se na to oddělení nedostanu jelikož naštěstí nejsem pacient a sestry prý na roušky prdí a vesele tam chrmlou. A nevím jestli mamka se jim bojí něco říct a oni aj prý i ostatní pacienti nepoužívají ruku. Já tohle fakt nechápu do malý to cpu pořád, že se kýchá do ruky nebo kapesníku-ten většinou nestačí vytáhnout takže do ruky, ale dospěláci holt na to dlabou..
A jak si pomůže, když kýchne do ruky a vzápětí se dotkne hračky? A teda neznám nikoho kdo by dobrovolně kýchal bez kapesníku ![]()
Spis nechapu, proc se u nas v Cechach uci to hloupe prikryvani ust dlani, kterou pak na vse sahame a kterou podavame pri pozdravu. Ve Svedsku (a i jinde) je bezne kaslat do predlokti, teda do ohybu paze. Tam si ty bacily muzou klidne byt a nemusi se sirit vsude dal.
@lucenka
Tak malá je prostě malá a ten kapesník nestíhá včas vytáhnout, až bude větší tak bude taky kýchat do kapesníku
Ale jen tak do prostoru ji chrmlat prostě nenechám.. ![]()
@lucenka Proč mám pocit, že jakoukoliv diskuzi otevřu, tak vy musíte mít VŽDY opačný názor než 99% ostatních diskutujících a musíte všechny za každou cenu moralizovat?? ![]()
@Rose-k píše:
Ahoj,
musím si ulevit…
Taky vás štve když si nikdo neumí držet ruku před pusou a nejen v tomhle chřipkovým šílenství..???
Mě to vytáčí jak všichni chrchlaj na celý kolo bez ruky, ač se to učí aj děti ve školce jako základ. Já pracuji v obchodě a tam to je vůbec mazec.
Ale mám těžce nemocnou mamku a tu ohrožuje jakákoliv infekce natož tohle chřipkový svinstvo co sviští ted všude kolem..Nedávno už jednu prodělala a bylo to fakt ošklivý myslely jsme, že je to konec. Fakt se bojím, že zase něco dotáhnu. Sice se cpu ovocem, vitamínama, ale…když vidím ty lidi tak se mi vaří krev
Navíc mamka musí dojíždět 3×týdně do nemocnice a tam ty sestry nachřápaný jak blázen nějakou roušku prý taky moc neřeší, na takovým pracovišti to teda tuplem nechápu
![]()
Ufff…tak jsem si ulevila..Ale snad není tak těžký si dát tlapu před pusu ne??
No pokud naši bodří zákonodárci zase nezařídí proplácení prvních třech dnů marodění, tak Ti chrchláci budou pořád lozit do práce nemocní. Všude v civilizovaných státech se normálně hradí první dny nemocenské, jen u nás si nějakej blbeček z ODS teď jeden den pochvaloval v rádiu, jak se snížila nemocnost, když se zavedelo neplacení prvních 3 dnů nemoci. Ale že ti lidi chodí nemocní do práce, to už opomněl dodat. Jinak ai děti to neumí, ve školce i škole (!) to chrchle všechno do prostoru, já za to děcka peskuju a už to umí i 2 letá dcerka, sice po svém, ale ten úkon už chápe. Učím je kašlat do rukávu, když nemají v ruce kapesník.
@Mikina
Tak musím říct, že na tom oddělení chodí s rouškou fakt jen doktor, sestry na to dlabou..
cestování MHD, tak to je opravdu jen pro silné povahy ![]()
Nikdy bych si nesedla na sedadlo, když vidím, jak lidé nosí nečisté oblečení.
Mnohdy dají na sedadlo psa, kabele ![]()
Prskají a pak sáhnou na tyč ![]()
To stejné je nakupování a košíky. Já si košík nikdy neberu, dávám vše do kabele a pak vyndám u pultu. V autě, v kabelce mám vlhčené ubrousky, které používám pořád na čištění rukou. ![]()
@Hofmi92 píše:
@lucenka Proč mám pocit, že jakoukoliv diskuzi otevřu, tak vy musíte mít VŽDY opačný názor než 99% ostatních diskutujících a musíte všechny za každou cenu moralizovat??
Tak nemůžou mít všichni stejný názor. A pokud zakladatelka chtěla slyšet pouze stejné názory jako má ona, tak to měla napsat. A asi ti nejsi moc dlouho, když sis nevšimla i mých souhlasných příspěvků ![]()
@lucenka Nejde o stejný názory… každý má právo na ten svůj ale prostě mě to v každé druhé diskuzi bije do očí
a takový moralizování s rouškou atd. mi opravdu přijde trošku zcestný
no já jsem narazila jenom na ty opačný příspěvky… ![]()
@Hofmi92 píše:
@lucenka Nejde o stejný názory… každý má právo na ten svůj ale prostě mě to v každé druhé diskuzi bije do očía takový moralizování s rouškou atd. mi opravdu přijde trošku zcestný
no já jsem narazila jenom na ty opačný příspěvky…
Na to abych podala do každé 2. Diskuze nemám čas
a ano pokud je na tom někde zdravotně špatně, tak by se měl chránit především on sám. Za tím si stojím.
@lucenka píše:
Na to abych podala do každé 2. Diskuze nemám časa ano pokud je na tom někde zdravotně špatně, tak by se měl chránit především on sám. Za tím si stojím.
Tady s tebou naprosto souhlasim. Imunitu mam v poradku a pri epidemii chripky v MHD rousku pouziji. Clovek, ktery ma imunitu v haji a chyti vse, co kolem nej proleti, by to v exponovanych mistech mel pro sebe delat sam. Ze budu s rouskou za exota? No a?