Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@salinda6 píše:
Ahoj. Ja bych ti doporucila weledu na opruzeniny je fakt uzasna a nebo jsem tez pouzivala babylove a oboji maji v Dm.Bepanthen byl v nasem oripade spis na opruzeni nez k jeho zamezeni a rybilka mi tedy moc nevoni.
U nás taky jednoznačně vede Weleda, po všem jiném byl syn opruzený. Bepanthen je celý opravdu asi jen o reklamě. Přišel mi ze všech krémů nejhorší.
Taky mi přišel Bepanthen nejhorší
mi měli z DM jejich krém asi za 40K a vydržel celou mazací dobu.
Pozor, někdo tu psal Pytiol, ten se nesmí mazat, nebo jen minimálně a hlavně ne klukům na pytlík ![]()
Já mazala jen při problému, nejdřív Bepanthenem, i čistým lanolinem (dost lepidlo, ale zabírá dobře i na bradavky). Jednou při déletrvajícím osypání změna na Sudocrem, zabral do druhýho dne a od té doby ho používám. Ale preventivně jsem nemazala, i v porodnici to radili.
@MarieOVMUC nojo bohužel, většina maminek nečtě složení, on by většině dětí neměl nic udělat ale z dlouhodobýho užívání jsou parabeny i karcinogení, jsou to vlastně ropné látky ![]()
My jedeme na noc slabě bepanthen a přes den rybilku. Sudokrém ani nic jiného nám na opruzení nezabral. Tu rybilku mám už tak půl roku a bepanthen cca 3-4 měsíce (to velké balení) a ještě chvíli vydrží. Pro nás značka ideaál
… co se poměru funkčnost - cena týká.
Příspěvek upraven 27.08.12 v 14:35
@Saroya píše:
Nejlepší je nemazat a větrat. je to dost levné
Tak na noc nebo procházky ji mazat musím, ikdybych nechtěla
jinak větráme často:)
Mému synkovi nepohla žádná jiná mastička než Bepanthen, ale mazala jsem opravdu jen malinkou tenkou vrstvou. Jedna tuba nám na měsíc určitě stačila
Já bych radila mazat opravdu jen maličkým hráškem ![]()
Tak u nás na běžné mazání Bepanthen a střídavě s Rybilkou, ale na noc jí dávám Sudocrem, ten je snad nejlepší a samozřejmě před koupáním pravidelné větrání alespoň na 15 min
My teda mažeme taky tenkou vrstvu, ten bepanthen je hodne husty krem tak si ani neumím představit kdybych jí tam mela dát vrstvu ![]()
Mě v porodnici radili Bepanten a kosmetiku Johnson. Bepanthen jsem používala na bradavky, v těch prvních měsících byl super, teď už stačí jen občas namazat krémem z DM. Vzorky kosmetiky Johnson letěly do koše ihned. Zkoušela jsem na prdelku rybilku, a krém z DM (ten v bílém obalu) není špatný. Ale asi nejlépe nám sdí sudocrem. zabírá i na potničky pokud se objeví. Jinak samo že větráme prdelku co to jde. ![]()
On má asi každý různé zkušenosti podle reakce dítěte, já tedy za sebe Bepanthen hrůza, Rybilka to jediná zachránila ![]()
@sarojan píše:
A co tedy pityol vs. rybilka? Co je lepsi (a cenove priznivejsi)?
pythiol se dnes už pro malé děti nedoporučuje, mám ho jen kdyby byl problém, ale preventivně nemazat, to nadělá víc škody než užitku… Když se objeví začervenání, třebas jak malému teď rostou zuby, je perfektní pudr, kam se mastičky hrabou. takže já nemažu vůbec ničím, když je třeba, sypu pudrem.
Jinak ještě dodám, že rybilka je děs, ten strašnej smrad, dostali jsme vzorek v porodnici a ten letěl do koše ![]()
Mám doma Rybilku, Sudocrem i Bepanthen a když nastaly opruzeniny tak byly na 2 věci všechny. Pomohl až Imazol.
@Moni123 píše:
Mě v porodnici radili Bepanten a kosmetiku Johnson. Bepanthen jsem používala na bradavky, v těch prvních měsících byl super, teď už stačí jen občas namazat krémem z DM. Vzorky kosmetiky Johnson letěly do koše ihned. Zkoušela jsem na prdelku rybilku, a krém z DM (ten v bílém obalu) není špatný. Ale asi nejlépe nám sdí sudocrem. zabírá i na potničky pokud se objeví. Jinak samo že větráme prdelku co to jde.
Mě zas radili v porodnici, že Johnson není dobrá kosmetika:-)