Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já koupila po narození bepanthen a malá se mi oprudila totálně je na nějakou složku alergická tak jsem mazala na doporučení DR. rybilkou otírala zadeček v černém čaji a ok,od té doby používám jen rybilku stojí 57,–kč a mažu pokaždém přebalení a mám jí přes měsíc. Jinak používám jen namočený perlan ve vodě,když se zřídí pořádně tak jde samozdřejmě pod sprchu ![]()
Ahoj tak my používáme rybilku a vydrží nám hoodně dlouho a když má opruzeniny tak mám z porodnice Pytiol a je hned po problému
Bepanthen mi ani v porodce nedoporučovali, max na bradavky
a nevyplatilo by se ti spíš nechat si vždycky nechat anmíchat třeba krém na opruzeniny přímo v lékárně? Mě to teda kelímkovali, a vyšlo to nejlevněji, hlavně to bylo vždycky čerstvý, a když došlo, stačilo tam jen zavolat předem a pak vyzvednout, vyšlo to dokonce levněji než rybilka a složení je prakticky stejné
, opruzeniny jsme nikdy díky tomu neměli. Ten bepanten mi teda podle složení na dlouhodobé používání moc nesedí, ale to jen podle složení.
Bepanthen jsme ani nepoužívali.
Rybilku jsme používali, ale moc nezabrala
pak jsem koupila seba med a perfektní velké balení zhruba sice za 200,–, ale půlroku jsme to měli
malá od té doby ani nebývá opruzená!! A když už se raz za čas stane - sáhnu po starém dobrém pytiolu, který je snad na všechno
a do rána nic nemá. ![]()
Bepanthen má pouze výborné promo, to je tak jeho jediné plus. Jinak je to neprodyšný sajrajt s trochou dexpanthenolu. Třeba máš malou alergickou na lanolin a proto se pořád tak opruzuje.
Naprosto bezkonkurenční (bez lanolinu) byl původní bubchen kulatý na opruzeniny. Obsahoval nejvíc zinku ze všech mastí na trhu. Teď, hajzlové, změnili složení a ten zinek se posunul na 4. místo ve složení.
Sudokrem též skvělý, my používali rybilku.
Pokud mohu radit, na celý zlatý bepanthen se vykašli.
no právě, že mě taky ten lanolin napdl v tom složení, málokterý člověk to dlouhodobě snáší a nakrásně si může vypěstovat alergii jak bič ![]()
Myslíš Bübchen? tak ten taky není špatný to je fakt, ještě jsme mívali Penathan, ten měl zinku až až, ale nevím jestli se dá tady sehnat ![]()
Ahoj. Ja bych ti doporucila weledu na opruzeniny je fakt uzasna a nebo jsem tez pouzivala babylove a oboji maji v Dm.
Bepanthen byl v nasem oripade spis na opruzeni nez k jeho zamezeni a rybilka mi tedy moc nevoni.
Myslíš do plenek? Tak to jsem nemazala ničím, protože zdravou kůži netřeba mazat.
Tolik utratíš za Bephanten????To tu tubu musíš mít tak max.na týden ne?Já jsem si Bepanthen koupila,když jsem jela z porodnice,ale malej žádný opruzeniny neměl,takže já jí používala na rozpraskané bradavky,to byla super hojivá…mám jí ještě doma,potom když se jako větší začal opruzovat z častého kakání a když mu rostl v danou dobu zub,tak jsem koupila kulatý krém Nivea Baby Sensitive SOS na opruzeniny a používáme ho stále,je super.
Ja bych koupila vic veci, Rybilku, Sudocream a tak a vyzkousela, co bude vyhovovat, kazde mimco to ma jinak a jinak citlivou pokozku.
Ja treba mazu kluky od narozeni Bepanthenem a nikdy zadne opruzeniny nemeli, Domca je jeste ke vsemu alergik a mel AE.
Z porodnice jsem mela taky asi dve male pixlicky Sudocreamu a ten mi i vonel, kamoska v Kanade ho pouziva porad, Rybilka mi smrdi, ale hodne kamosek ji pouziva, takze zkouset.. ![]()
Treba zrovna dneska na cviceni tam zase kamoska vytahla ten Bubchen, ze pry ji ho zname vychvalovaly, tak koupila a je blby a nevyhovuje ![]()
A rozhodne mi velka tuba vydrzi hooodne dlouho, i kdyz jsem u malych miminek taky prebalovala pres den casto, staci fakt toho kremu malicko ![]()
Po rybilce měl malej opruzeniny, kterých jsme se bepanthenem zbavili. Mažu při každém přebalení tenkou vrstvu a střídám s ondřejovou mastí (stejné množství v kelímku cca 70kč). Rybilka mi i navíc smrděla (takže pro mě žádáná škoda, že jsme se jí zbavili). Ondřejovka pěkně voní, ale podle někoho se nemá moc používat, nám ji ale doporučila dr.
tak já jsem mazala rybilkou i bepanmthenem a rybilka je pro nás daleko lepší
tak mi používáme jedině rybilku a to ji máznu vždy při každém přebalování. Mám ji už přes měsíc a pořád není prázdná
. Bepanthen je zbytečně drahý, je tahaj z mamin peníze
. Co by přeci maminy neudělali pro pohodlí svého miminka ne? Nevěřim reklamám…
Nám tedy nejvíc vyhovovala Rybilka, Bepanthen mi přišel nic moc a ,že Rybilka nevoní mi teda nevadí, když to člověk maže dítku na zadeček. ![]()
Jo a mazat na opruzeninu silnou vrstvu krému je blbost, kůže pak nedýchá.Stačí tenká vrstva a mazat častěji.
Příspěvek upraven 07.01.11 v 16:31