Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá trpí šíelě na opruzeniny, takže mažeme a mažeme, na radu lékařky mám dávat silnou vrstnu krému, takže mastím. A jelikož přebalujeme tak 8× denně aspoň, tak to ubývá a ubývá a mě se vážně nelíbí utrácet tolik za bepanthen, když jsou i jiné mastičky. ne že by člověk tomu prťáku nedal vše, ale proč radši nekoupit víc hraček za ušetřený penízky, kdyby byli lepší mastičky.
Ahoj, také používám bepanthen, syn má citlivou pokožku a krémy s obsahem zinku nesnáší. Také bych chtěla používat něco jiného a levnějšího, ale nemůžu. Když byl syn malý, vypotřebovala jsem 2 až 3 velké balení, teď (10m) mi vystačí 1 velké balení na celý měsíc, Přebaluji opravdu často a myji jen vodou.
k cemu bepanthen? ten jsem pouzivala jen na prsa na kojeni, pak ten bepanthen plus ten mam na male oderky pro malou uz asi pul roku … u nas alverde krem na opruzeniny, niveu, obcas babynol ale ten mi smrdel a kdyz se oprudi nivea s.o.s. a imazol
Příspěvek upraven 07.01.11 v 12:22
Ahoj Luci,
od narození používám rybilku a jsem s ní spokojená. Dokonce jsem ještě nevyužila celou
, ale já nemažu ppři každém přebalování. Pokud má zadeček hezký, tak ho jen otřu ubrouskem. MAžu pokaždé před spaním a když se mi zdá, že je trochu červený, tak ho namažu bepanthenem. Ten mám taky od narození a jenom ten malý.
Co jí prosím tě všechno mažeš
![]()
pokud trpite na opruzeniny tak v dobe co jste bez tak nemaz.
A delaji se i masticky ktere jsou na predpis a opruzenin zbavi po 2dnecha ted nevim nazev.
mimochodem staci mala vrstva.
JO Luci a dobrý je prý i sudocream (nevím přesně jak se to píše)
v pripade opruzenin se delaji masticky primo v lekarne, tzn. rybi mast a je potreba hodne myt pod tekouci vodou a nechavat vetrat na podlozce
Nečetla jsem vše, ale já zpočátku kupovala rybilku, 80 Kč za celkem malou tubu, mazala jsem při každém přebalování. Taky to lezlo do peněz.
Pak jsem přišla na to, že v lékárně mají velké balení Sudocremu, pikslu 250g za cca 250 Kč a už mi jedna drží tři měsíce - toho sudocremu totiž opravdu stačí maličko.
Doporučuju ![]()
Ja jsem zkusila vic kremu, rybilka je jedna z nejlepsich, ale hrozne smrdi tak ji nepouzivam a zustala jsem u kalciovky, kdyz ma mala cervenejsi prdelku tak pouziju imazol a hned je to pryc. Teda 800kc za kremy na zadek mi prjde vazne moc, kvalita je sice kvalita ale ne vzdycky musi bejt to nejdrazsi. Me ta velka tuba kalciovky vydrzi skoro dva mesice.
Luci a nemá ty opruzeniny z toho krému??? Jak jí tam dáš velkou vrstvu a kůže nemůže dýchat? Já teda používám též Rybilku, teď jí rostou zuby takže kadila i 8× denně a to byly taky pěkný opruzeninky, ale po dvou dnech je klid. Často jsme větrali zadek ![]()
Bepanten jsem měla nárazově na bradavky a občas na opruzeniny.. Stokrát lepší byla a je rybilka..Nemám pocit, že smrdí…Ale odpuzuje vlhkost dokonale..
Stačí jen vyzkoušet co radí ostatní a uvidíš..A na opruzeniny je nejlepší větrat prdelku.. ![]()
když bych si měla vybrat mezi betantenem a rybilkou tak za mě rybilka
mně bepanten nepomohl ani na bradavky
luciashek píše:
Malá trpí šíelě na opruzeniny, takže mažeme a mažeme, na radu lékařky mám dávat silnou vrstnu krému, takže mastím. A jelikož přebalujeme tak 8× denně aspoň, tak to ubývá a ubývá a mě se vážně nelíbí utrácet tolik za bepanthen, když jsou i jiné mastičky. ne že by člověk tomu prťáku nedal vše, ale proč radši nekoupit víc hraček za ušetřený penízky, kdyby byli lepší mastičky.
tak lepsi masticky nez bepathen urcite jsou, staci je vyzkouset a uvidis. Nejlepsi ale asi je nechavat co nejcasteji bez plinky na podlozce a prdelku vetrat a neplacat porad masticku, treba ten bepathen neni tak dobrej pro vas, proto ma tolik ty opruzeniny.