Rybilka x Bepanthen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
monca114
27.9.12 08:44

@Zezulína Já používám infadolan, to má stejnou vůni a je to průhledný, jinak bych řekla, že je to totéž

• Citovat
  • Upravit
610
27.9.12 17:11

Infadolan? vzdyt to je jak Framikoin akorat to nejsou antibiotika? a nevoni vubec.nebo jich je vic druhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.9.12 17:28

@Zezulína Je jen jeden a voní stejně jako ondřejovka. S framykoinem to nemá vůbec nic společného. Jak jsi na to prosím tě přišla?

• Citovat
  • Upravit
610
27.9.12 20:11

Pac me Infadolan psala doktorka na vyschlej a popraskanej nos po ryme a vubec jak ondrejovka nevonel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
27.9.12 20:48

@Zezulína To je jedno, ale jak jsi došla na to, že je to jak framykoin?

• Citovat
  • Upravit
734
27.9.12 21:18

@Zezulína Ondřejovku jsem pořídila už u prvního dítka na radu tchýně, že oni ji dříve používali. A je taky dobrá, využívala jsem ji i na potničky nebo když měl „olezlou“ pusinu od slintání atp. Zabrala mi prostě na všechno.. ale teda malej netrpěl na velký opuzeniny, jen výjimečně např. při růstu zubů. Ale na nějakej ten pupínek sem tam, supr :palec:
A jak říkají ženský, nemá cenu mazat zdravej zadek nebo jako prevence, taky neprovádím. Dcerka taky vypadá, že s kůží nebude mít problém, ale Ondřejku mám v záloze pořád :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
27.9.12 21:31
@Zezulína píše:
Ahoj holky, proč uý se skoro nepoužívá stará známá ONDŘEJOVKA? nádherně voní…nebo není tak dobrá jako krémy které popisujete? miminko ještě nemám, ale chtěla jsem jednou používat právě ondřejovku ake o té tu žádná nepíšete. nevíte víc?

Me rikala moje segra-zdravotnik, ze v Ondrejovce je neco (bohuzel nevim presne co :-) ), kvuli cemu se nema pouzivat kazdodenne. Ale na nejake akutni stavy je Ok. Nicmene kdyz u nas byla opruzenina tak se me nejvic osvedcil Infadolan, namazat vrstvicku aby se k postizenemu mistu nedostala moc a do rana to bylo nadherne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
28.9.12 06:22

Vzdyt rikam ze mi ho napsala doktorka. chtela jsem po ni Framykoin ale ten mi nedala ze je to antibiotikum a neni na dlouhe uzivani tak mi dala Infadolan ze je to to same ale bez antibiotik. Dekuji za odpoved:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
28.9.12 09:00

Chápu, že ti ho napsala doktorka, ale až teď jsi mi vysvětlila, že ti to řekla doktorka, že je to stejné jako framykoin, akorát bez ATB.

• Citovat
  • Upravit
monca114
29.9.12 08:58

Navíc teda infadolan není na předpis ;)

• Citovat
  • Upravit
127
30.9.12 12:47

Sudocrem ten se mi osvedcil nejvic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weja1982
1.11.12 08:13

No tak tuna mi chcete tvrdit, ze v sudocreme nie je ropa? A co tam potom robi parafin? 8o je to porovnatelne svinstvo s parabenmi :think:

• Citovat
  • Upravit
oveczk
1.11.12 10:38

Weja1982: klídek, prafín, který se běžně používá k výrobě kosmetiky, je převážně syntetický a jeho škodlivost spočívá pouze v nedokonalém spalování, kdy se uvolňujou karcinogenní látky, třeba benzen nebo toluen. takže sudocrem, aby byl rizikový, bys prckovi nejdřív musela na tom zadku zapálit :pankac:

• Citovat
  • Upravit
291
5.11.12 15:25

Projela jsem celou diskuzi jen tak zběžně, Sudokrém tu už zmíněn byl :) Já jsem jen chtěla toto: Bepanthen je drahá, výborný na bradavky v prvních dnech kojení, na zadečku mi vadí, že je takový lepkavý. Rybilku máme, ale kdykoliv jí začnu používat, udělají se malé takové pupínky na zadečku, asi začínající opruzení, na které normálně vůbec netrpěla a to ani v těch vedrech letos v létě… Sudokrém na druho stranu, je paradoxně nejlevnější, ačkoliv se to nezdá ;) Máme tu největší pikslu, je velká jako dřívější kelímek solviny, kdo pamatujete… Stála přes tři stovky, je jí potřeba strašně málo, myslím, že jí budeme mít minimálně na půl roku, takže si to zpočítejte… Jo a jinak je sudokrém za mě, co se týká účinnosti to nej, co jsme vyzkoušeli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
5.11.12 16:03

Mažu malýho bambuckým máslem od Saloosu, to tady myslím ještě zmíněný nebylo. Kupuju ho za cca 120-130 Kč 50 ml a vydrží mi tak 2 měsíce, možná i dýl. A je to čistě přírodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí