Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vyřeš si noční kojení. Aby jsi ho pracně nevytahovala ze všech těch peřinek. Může být chladno, to nevíš. Já měla (teda větší mimino) ve fusaku (klasický beránek) a v noci vzala i s tím a dala k prsu.
A nějaké noční svícení, ale to je jasný ![]()
Já to dočítám a nestačím se divit
Jako je jasný, že bych nejela s děckem, co mi 24 hodin denně řve, ale třeba naše druhá byla hodně náročná a byli jsme v jejich 6 týdnech na velice skromné chatě a byla to paráda. Skoro lepší, jak s tou starší. Tu jsme museli hlídat, aby nespadla, neutekla. Miminko spalo v kočárku nebo šátku.
A s hygienou bych taky problém neviděla.
Ti, co píšou, že zakladatelka není schopná ustoupit ze svých zájmů, spíš neumí ustoupit z přehnané hygieny a komfortu, co je dneska kolem miminek.
@Svistice tak to já jsem připravená, že to prostě zkusíme a uvidíme, jak to prcek bude snášet ![]()
@Lutonka
jj já většinu letošní sezony budu těhotná a to bude větší problém než s miminkem
přeci jen někam s obřím bříškem, nateklýma nohama a s tím, že nevím, jestli „to“ nepřijde třeba dřív mi to přijde jako horší nápad než pak s miminkem samotným
takže proto bych moc ráda, na tuhle poslední bitvu abych ukázala miminko přátelům, vzala ho na čerstvý vzduch, sama se trochu protáhla atd
třeba se někde potkáme
Libušín ještě stihnu, to nebude tak hrozné ale Bitvu pěti armád a Pod Točníkem letos ani omylem XD a ostatní železárny taky ne XD XD to až pak na závěr ten Rogar ![]()
a pokud by bylo vše úplně OK tak jsem přemýšlela o Gothicu ale jak je až na začátku řijna tak se bojím, že to bude už pro mimi moc zima, takže to leda kdyby byla hoooodne příznivá předpověď ![]()
na larpy jezdím jen na tyhle tři no ![]()
@Aries6 ten fusak zní rozhodně jako velice dobrý nápad, v tom bych mohla prcka vyzvednout celého. Super ![]()
noční svícení asi nějakou jen slaboučkou lampičkou, taková ta bludička, aby to mimi úplně nenabudilo, prý je dobré hned ze začátku je učit zvykat na rozdíl mezi dnem a nocí a proto jim až tolik nesvítit ![]()
tak mi přijde, že nejhůře na tom byla známá, které prcek loni začínal na bitvě chodit a ona byla úplně na nervy kde je, jestli něco nejí co nemá, aby nespadl do ohniště atd atd
jelikož je nás tam hodně tak po dětech koukáme tak nějak kolektivně ale stejně byla hodně nervózní ![]()
@Kamikadze to zní dobře, na chalupu budu jezdit pak za našima
ale tam je poněkud větší komfort
ale když budu moct mimo prahu, rozhodně to pro mimi bude lepší ![]()
@Shana Praktická k nočnímu světlu : že prý červené světlo nenarušuje tvorbu melatoninu, který se tvoří ve spánku, tudíž si člověk nenaruší spánek.
Jen pozor, aby si to červené světlo pánové nevykládali po svém! ![]()
@Shana jedete na bitku, takže sluchátka. Dají se sehnat už pro novoše - my je využíváme na festivalech.
@Inaris píše:
No, to je hezký. To jako museli?Já jsem před 25 lety neviděla tolik mimin na antibiotikách, nebo že by měli vůbec do roka rýmu, jako dnes.
Někteří rodiče jsou opravdu na pár facek.
jestli ono to nebude tim, že tehdy se hygiena fakt neřešila, od narození jsme se váleli ve všem možném atd.. a dnešní, co proto, že se rodiče bojí, jdou ven 1× za týden, tak chytnou každé prsknutí
![]()
@Aries6 píše:
Já to dočítám a nestačím se divitJako je jasný, že bych nejela s děckem, co mi 24 hodin denně řve, ale třeba naše druhá byla hodně náročná a byli jsme v jejich 6 týdnech na velice skromné chatě a byla to paráda. Skoro lepší, jak s tou starší. Tu jsme museli hlídat, aby nespadla, neutekla. Miminko spalo v kočárku nebo šátku.
A s hygienou bych taky problém neviděla.
Ti, co píšou, že zakladatelka není schopná ustoupit ze svých zájmů, spíš neumí ustoupit z přehnané hygieny a komfortu, co je dneska kolem miminek.
@mgdln teda, aby si pak nemysleli, že je zvu na swingers party ![]()
ale je to dobrá rada, to se hodí ![]()
@martina.se
tak to mě nepřijde, že by byl až takový hluk, po pravdě, hodně lidí má televizi mnohdy nahlas více než jsou kluci na bitvě ![]()
@Shana píše:
@mgdln teda, aby si pak nemysleli, že je zvu na swingers party
ale je to dobrá rada, to se hodí@martina.se
tak to mě nepřijde, že by byl až takový hluk, po pravdě, hodně lidí má televizi mnohdy nahlas více než jsou kluci na bitvě
asi je otázkou, co za bitvu to je.. my se pár x zúčastnili, ale většinou střelné zbraně atd.. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Nevím kolik střelných zbraní měli v 9. století
nečetla jsem celou diskuzi
![]()
@martina.se v pohodě, ono projíždět celou diskusi je občas strašné ![]()
jj jedná se o raně středověkou bitvu, vikingové a Slované takže tam jsou střelné zbraně naštěstí eliminované
navíc tábor je od bitvy lehce oddělený remízkem takže i kdyby vadil i cinkot zbraní (což si nemyslím) dá se odejít ![]()
@Shana píše:
@martina.se v pohodě, ono projíždět celou diskusi je občas strašné
jj jedná se o raně středověkou bitvu, vikingové a Slované takže tam jsou střelné zbraně naštěstí eliminovanénavíc tábor je od bitvy lehce oddělený remízkem takže i kdyby vadil i cinkot zbraní (což si nemyslím) dá se odejít
v tom případě bych jela naprosto v klidu - pokud nebude 30 ve stínu ![]()
Tak sice pod stan ne, ale chalupa byla pres leto a podzim naprosto super a to ji bylo 4-7 mesicu