Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 aha, že je nej přirozená „vůně“ těla maminky jsem věděla, prý bradavky voní podobně jako plodová voda
, ale myslela jsem že pot už by právě vadil ![]()
@vulpes myslím, že to mělo být „já to říkala“ protože paní byla proti vození dětí ven pod stan
nemyslím, že by tady kdokoliv příl miminku smrt ![]()
@Shana píše:
@ospalámyš děkuji moc, slyšela jsem, že teď se miminkům dá pomoct espumisanem, doporučovali mi ho taky do lékárničky, to by když tak taky mohlo snad trochu pomoct třeba od toho bříška
ono samozřejmě, že to bude hodně záležet na právě stavu mě a prcka, to hold uvidím až potom, ale pro jistotu se chci připravit na možnost, když bychom mohli jet
Když jsou koliky, tak na ně většinou nezabírá nic, nebo jen hodně omezeně. Ale s tím si teď hlavu nedělej, to je coby kdyby.To prostě všechno uvidíš po porodu.
A jak si psala, že vodu v případě, že by kojení nešlo, tak to si ale opravu představuješ jako Hurvínek válku-pokud bys bojovala s kojením, tak ti ručím za to, že nebudeš chtít vůbec nikam jezdit ![]()
@Shana píše:@vulpes myslím, že to mělo být „já to říkala“ protože paní byla proti vození dětí ven pod stannemyslím, že by tady kdokoliv příl miminku smrt
aha…no tak když někdo cituje zmínku o úmrtí dítěte a dá pod to fandího pankáče, tak nevím, jak jinak si ten postoj vysvětlit.
Fakt hodně nevhodný způsob vyjadřování ![]()
@Lutonka a tak já si myslím, že by to šlo i kdyby nekojila… voda se dá ohřát velmi lehce, je to otázka pár minut… vzpomínám si, jak jsme chystali vodu na sunar prtěti na benzince v Albánii… neměli tam lavičky, tak jsme zaparkovali auto vedle volného travnatého plácku, roztáhli celtu, plynový vařič jsem si postavila na zadní nárazník, ohřála vodu a udělali jsme si piknik… kupodivu se nikdo ani nedivil, co tam děláme… ona ta příprava UM taky není žádná věda…
@j.a.n.i1 jo, mimo civilizaci taky vaříme kafe a většinou jsem to vzala naráz, nejdřív odlít ohřátou na sunar a zbytek nechat do bublinek na kafe… ale tam na Balkáně jsem si to kafe nejraději dávala někde u místních… protože bylo nesrovnatelně lepší než kterékoliv kafe u nás v Česku…
@Lutonka no kdybych kojit nemohla tak to jinak nepůjde ne? Kojenecká voda, ohřát a UM :/
vím, že se dá i voda předehřát a dát do termosky, mléko do dávkovače a lahvičky sterilizovat kapsličkama
logicky co vím, je zatím jen teorie ![]()
@vulpes no, netvrdím, že mi to přijde vhodné :/ i na můj dotaz reagovala pani pouze smiliky -
- takže je to asi prostě takový „styl“ :/
@Regina Hero Tak já neměla s kojením sebemenší problém, takže u nás to bylo jen to kafe ![]()
@Regina Hero píše:
@Lutonka a tak já si myslím, že by to šlo i kdyby nekojila… voda se dá ohřát velmi lehce, je to otázka pár minut… vzpomínám si, jak jsme chystali vodu na sunar prtěti na benzince v Albánii… neměli tam lavičky, tak jsme zaparkovali auto vedle volného travnatého plácku, roztáhli celtu, plynový vařič jsem si postavila na zadní nárazník, ohřála vodu a udělali jsme si piknik… kupodivu se nikdo ani nedivil, co tam děláme… ona ta příprava UM taky není žádná věda…
A teď už nikdo nenapíše, protože většina maminek dostala infarkt
![]()
@j.a.n.i1 já musela kvůli operaci malou přestat kojit v půl roce…
@LennaZS píše:
A teď už nikdo nenapíše, protože většina maminek dostala infarkt![]()
A to jsem raději ani nenapsala, že někdy jsem předtím musela smetáčkem oprášit nános prachu z těch místních šotolin… ![]()
@Shana Pokud chceš jet a nevadí Ti polní podmínky a tahání celého ansáblu kvůli jedné noci, tak prostě počítej s tím, že mimino musí mít vyřešené bezpečné spaní a odkládání přes noc a přes den, musíš pro něj mít dostatek dobře kombinovatelného oblečení, musí mít zajištěné jídlo, musíš ho mít do čeho přebalit (dostatek nepropustných podložek). Koupání na jednu noc není nutné, ale zauvažovat, co budeš dělat v situaci, když se Ti prokadí až na záda. Vzít s sebou základní lékárnu (minimálně teploměr, alespoń manuální odsavačku na nudle, nějakou vincentku nebo mořskou vodu, kapky na prdy). Pro případ nouze zjistit, kde je nejbližší dětská pohotovost a mít na ně telefon.
U holky byl dlouho nejdůležitější součástí proviantu telefon s nahrávkou bílého šumu, a vážně jsme uvažovali o převážení gymnastického balonu.
A pokud budeš kojit, tak si zajistit jídlo (já bych třeba na nějakých těch klasických „stanovacích“ jídlech typu polévkách z pytlíku nebo jídlo z konzervy prostě nepřežila, protože jsem měla furt šílenej hlad).
@Regina Hero Ale fuj ty
i když mi to připomíná dopis mého tou dobou cca 9 letého bratra (čuník přímo ukázkový) z tábora, kde psal, že se bojí sám v chatičce, jelikož jeho 3 spolubydlící odvezli do špitálu s úplavicí…
@Regina Hero no já vás úplně vidím
já naštěstí kojim tak do těch třech let v průměru, takže tato starost nám odpadá. Přirozený výběr…AU, to bude bolet
![]()
Ne, já to myslela jinak, kdyby byl prcek na UM, tak je to totální pohoda, skoro jako kojení. Ale v 8mi týdnech (i méně) člověk co kojit chce a třeba s tím bojuje, tak ještě nevzdává a třeba kojí a dokrmuje..A to si moc nedovedu představit v těch polních podmínkách..Nehledě na nějaký klid v pelíšku, odsávání a jiné techniky na zvyšování laktace ![]()