Samostatné sezení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
29.10.10 14:09

Kecačka- já to pochopila tak, že dítě dokáže samo SEDĚT, ale ne POSADIT SE. Nebo se pletu, musela bych to číst znova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.10.10 14:29

Kecačko, věř tomu nebo ne, ale přestože se malá ještě sama z lehu neposadí, tak sedí sama i bez podepřených zad, nikam se nehroutí, ani nepadá ke straně. Nikde jsem nenapsala, že sama ještě nesedí, jen že se sama ještě neposadí, a to je rozdíl. S nikým se tu nedohaduju, píšu jen svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.10.10 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.10.10 21:24
Pipet píše:
Víš, já trochu nechápu smysl téhle diskuse. Napíšeš, jak to děláš, ostatní napíšou, že to dělají jinak, tak vyštracháš dvě věty od nějakého internetového doktora a stejně si to budeš dělat dál po svém… Tak jsi tu diskusi nemusela zakládat, když stejně prcka budeš dál posazovat :nevim:
Jestli dojde řada na chodítko, tak raději nepiš :wink:
Cappy píše:
Mysino, taky nechápu smysl této diskuze.
Nikdo z tebe hlupáka nedělá, děláš ho ze sebe ty sama.

Když jsi přesvědčená, že to děláš správně, tak si to tak dělej.

Ale upřímně, zas až tak jistá si tím nejsi, když kvůli tomu zakládáš diskuzi :jazyk:

me je tedy smysl diskuse jasny. Zakladatelka chtela vedet co si myslime o posazovani. Nikdy nenapsala, ze posazovat nebude, kdyz nekdo bude proti. Jen chtela znat nazory ostatnich.

Ja nejsem „super matka“, nedelam vse podle chytrych knizek a nikdy delat nebudu (pristi rok stejne vyjde jina jeste chytrejsi) a moje dite je presto zdrave a spokojene. A ze se problemy objevi pozdeji :think: to vite tak jiste? Ja zadne nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.10.10 21:46

Probírala jsem to i s několika kamarádkami, které jsou z USA, Británie nebo třeba Kanady a mají děti, a hrozně se divily, že by se děti posazovat neměly, pokud se samy nedokážou posadit. Jejich doktoři jim to nikdy nezakazovali, naopak jim posazování s oporou doporučili jako způsob posílení šíjových a zádových svalů. Ani pohled odborníků na tuto záležitost není očividně jednotný. Znovu zdůrazňuji, že to tu píšu pro informaci, jak k tomu třeba přistupují v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.10.10 21:49

Lucie.t, dívala jsem se, že máš jako bydliště uvedený Stroud v UK. Jak tam k tomu přistupují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.10.10 21:56
Mysina píše:
Probírala jsem to i s několika kamarádkami, které jsou z USA, Británie nebo třeba Kanady a mají děti, a hrozně se divily, že by se děti posazovat neměly, pokud se samy nedokážou posadit. Jejich doktoři jim to nikdy nezakazovali, naopak jim posazování s oporou doporučili jako způsob posílení šíjových a zádových svalů. Ani pohled odborníků na tuto záležitost není očividně jednotný. Znovu zdůrazňuji, že to tu píšu pro informaci, jak k tomu třeba přistupují v zahraničí.

ja ziji v Anglii a je pravda, ze ke vsemu se pristupuje uplne jinak, ale na tohle tema jsem zatim nikde nenarazila. Samotnou me to zajima - ne pro to, abych mohla nekoho poucovat, ale jsem presvedcena, ze nedelam nic cim bych svemu diteti ublizila

Příspěvek upraven 29.10.10 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.10.10 22:02

V Anglii jsem byla několikrát a znám odtud spoustu lidí a přesně jak píšeš, přistupují ke spoustě věcí prostě jinak. Mám pocit, že věci prostě tolik nehrotí a neřeší. Když na tohle téma u vás něco zjistíš, budu moc ráda, když se o ty informace podělíš. Jinak závidím Stroud, Cotswolds je nádherný kus Anglie. Loni jsme to tam projížděli a je to zkrátka jiný svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.10.10 23:03
Mysina píše:
http://www.justmommies.com/…ing-up.shtml
http://www.brighthub.com/…s/36534.aspx
http://pregnancyandbaby.sheknows.com/…p-your-baby/

Tak jsem se těšila, že si počtu nějaké zahraniční studie a ono prd - obyčejné články z nějakého portálu pro maminky.
Jak moc si myslíš, že jsou tyto informace věrohodné?
Právě kvůli takovým blábolům nekupuji nesmyslné časopisy typu Betynka, Maminka a spol :roll:
Chceš-li se ohánět fakty, hledej v odborných publikacích
Někdo ti tady už doporučil, ať si přečteš knihu Něžná náruč, rozhodně je to přínosnější než tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
30.10.10 07:22

Tak mi příjde,že to už není diskuze,ale předhánění o tom,kdo má pravdu a pravdu chtějí mít všichni.To se tady asi budete předhánět do nekonečna,protže jak jste psali,názory jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
30.10.10 09:14
Cappy píše:
Mysina píše:
http://www.justmommies.com/…ing-up.shtml
http://www.brighthub.com/…s/36534.aspx
http://pregnancyandbaby.sheknows.com/…p-your-baby/
Tak jsem se těšila, že si počtu nějaké zahraniční studie a ono prd - obyčejné články z nějakého portálu pro maminky.
Jak moc si myslíš, že jsou tyto informace věrohodné?
Právě kvůli takovým blábolům nekupuji nesmyslné časopisy typu Betynka, Maminka a spol :roll:
Chceš-li se ohánět fakty, hledej v odborných publikacích
Někdo ti tady už doporučil, ať si přečteš knihu Něžná náruč, rozhodně je to přínosnější než tohle.

a jak moc si myslis, ze jsou verohodne tve informace. Neznou naruc neznam, ale co ti dava jistotu, ze to je to jedine spravne.
Ja proti neposazovani nic nemam, ale jsem presvedcena, ze posadit mimco na chvili do klina neni spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.10.10 09:23
Leeena píše:
Tak mi příjde,že to už není diskuze,ale předhánění o tom,kdo má pravdu a pravdu chtějí mít všichni.To se tady asi budete předhánět do nekonečna,protže jak jste psali,názory jsou různé.

Ano, každý má svou pravdu.
Já ji nikomu neberu, mně je to upřímně fuk, kdo svoje dítě posazuje, můj boj to není.
Nelíbí se mi poznámky o dokonalých matkách a poznámky, co všechno by taková matka měla splňovat (viz bio stravování a hysterie kolem všeho) :roll:

Když už si někdo tu svou pravdu chce něčím podložit a hodím sem pár chabých odkazů z nějakého pochybného mateřského serveru (i u nás jsem na podobných místech našla kolikrát nehorázné žvásty, proto se těmito zdroji informací v žádném případě neřídím), upozorním ho na to.
Já už jsem viděla spoustu „chytrých“ návodů a vynálezů z Ameriky a taky spoustu rodičů, kteří se tím řídí, protože je to přece z USA :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.10.10 09:30
lucie.t píše:
a jak moc si myslis, ze jsou verohodne tve informace. Neznou naruc neznam, ale co ti dava jistotu, ze to je to jedine spravne.
Ja proti neposazovani nic nemam, ale jsem presvedcena, ze posadit mimco na chvili do klina neni spatne.

Netvrdila jsem, že je to to jediné správné, tos napsala ty.
Pokud na mě má něco udělat dojem, tak tak to bude spíše kniha než nějaký výkřik do tmy na mateřských stránkách.
Zkus si ten titul „Něžná náruč“ zadat do vyhledávače, co já ti tady mám vysvětlovat, od toho tady nejsem. Když něco neznám, absolutně nevím, o co jde, tak si to napřed zjistím, když o tom chci diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
30.10.10 09:37
Cappy píše:Já už jsem viděla spoustu „chytrých“ návodů a vynálezů z Ameriky a taky spoustu rodičů, kteří se tím řídí, protože je to přece z USA :-?

z jake zeme rady nebo navody pochazeji neni podstatne, v jinych zemich je pece o deti a jejich vychova jina, ani lepsi ani horsi, jen proste jina. V Anglii ziji teprev 2 mesice,ale co se tyce deti kroutim tu hlavou nad vsim, v Cechach jseme zvykli delat vse jinak, to neznamena lip - jinak. Jak se rika: jiny kraj, jiny mrav - jine zvyky, jine nazory odborniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.10.10 23:26

Presne tak, jiny kraj-jiny mrav. Taky zijeme v Anglii a vidim dnes a denne ty kocarky ci napul oblecene deti atd. HRUZA ale jim to nedojde. My malou posazovali i kdyz se to zrejme nema :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí