Samostatné sezení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4989
31.10.10 08:17
faldy píše:
Presne tak, jiny kraj-jiny mrav. Taky zijeme v Anglii a vidim dnes a denne ty kocarky ci napul oblecene deti atd. HRUZA ale jim to nedojde. My malou posazovali i kdyz se to zrejme nema :nevim:

oblikani nebo spis neoblikani deti je vazne nepochopitelny, ale ty deti jsou asi zvykly a zima jim neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
31.10.10 09:44

Tak pročetla jsem celou diskuzi a jelikož znám jak knihu Něžná náruč rodičů tak poradnu pediatra MUDr. Tomáše Honzíka, tak mi nedá napsat svůj názor.
Kniha je opravdu výborná a jenom lituji, že jsem si ji pořídila dřív než ve 2 měsíci života dítěte, jak jsem zjistila, je to jediná kniha o manipulaci s dítětem. Autorka jasně vysvětluje proč neposazovat.
Stránka www.porodnice.cz je opravdu slušná stránka ( žádné maminkovské stránky o ničem tipu Betynka a spol) a v jejich poradnách jsou špičkoví odborníci. Vydali jednu z nejlepších knih o těhotenství. Pediatr Tomáš Honzík je uznávaný odborník. Četla jsem i jeho názor, ale rozhodně nepobízí k posazování, nechává to na mamince i když úplně striktní není. http://www.porodnice.cz/node/55920/
Takže, prostudovala jsem toho dost, vyhodnotila a jako každá maminka jsem se musela rozhodnout jak to budu dělat - tedy neposazuji, vůbec. Čekám až na to dítě přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
31.10.10 11:15
Mišela1 píše:
Tak pročetla jsem celou diskuzi a jelikož znám jak knihu Něžná náruč rodičů tak poradnu pediatra MUDr. Tomáše Honzíka, tak mi nedá napsat svůj názor.
Kniha je opravdu výborná a jenom lituji, že jsem si ji pořídila dřív než ve 2 měsíci života dítěte, jak jsem zjistila, je to jediná kniha o manipulaci s dítětem. Autorka jasně vysvětluje proč neposazovat.
Stránka www.porodnice.cz je opravdu slušná stránka ( žádné maminkovské stránky o ničem tipu Betynka a spol) a v jejich poradnách jsou špičkoví odborníci. Vydali jednu z nejlepších knih o těhotenství. Pediatr Tomáš Honzík je uznávaný odborník. Četla jsem i jeho názor, ale rozhodně nepobízí k posazování, nechává to na mamince i když úplně striktní není. http://www.porodnice.cz/node/55920/
Takže, prostudovala jsem toho dost, vyhodnotila a jako každá maminka jsem se musela rozhodnout jak to budu dělat - tedy neposazuji, vůbec. Čekám až na to dítě přijde samo.

Také nejsem pro to, aby dítě sedělo celý den. Je jasné, že ji neposadím do devadesátistupňového úhlu a nenechám ji tak x hodin sedět. Malá sedí v takovém tom pololehu přesně jak píše pan doktor Honzík max 1-2 hodiny denně a na chvilku ji občas posadím na hraní, což jsou opravdu v řádu minuty. Přestože sedět bez opory zvládne, tak ji v této poloze nenecháváme, s výjimkou těch několika málo minut hraní. Zkrátka se ztotožňuji s názorem MUDr. Honzíka („Dítě je schopno samo se posadit po 9M věku. V sedu se ale udrží již po 6M věku a v 7M věku dokonce dokáže již pivotovat (již vyrovnávat) a pracovat s paravertebrálním (axiálním) svalstvem. Je velmi obtížné dítě po 6M věku udržet striktně v horizontální poloze (v kočárku, doma v postýlce), chce již objevovat a rozhlížet se. Proto si myslím, že nechávat 6-7M dítě ve "vajíčku“ není zakázané(1-2 hodiny denně) a krátce třeba při hře posadit také ne (v řádu minut). Ale samozřejmě chcete-li být striktní můžete, držte dítě v horizontální poloze další 3-4M.")

Příspěvek upraven 31.10.10 v 11:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
31.10.10 11:32
Mišela1 píše:Stránka www.porodnice.cz je opravdu slušná stránka ( žádné maminkovské stránky o ničem tipu Betynka a spol) a v jejich poradnách jsou špičkoví odborníci.

Zpochybňovala jsem jiné odkazy - ty americké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
31.10.10 12:02

Cappy tak to se omlouvám, asi jsem četla moc rychle:-), no jo laktační demence:-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
31.10.10 12:28

Souhlasim s Mysinou, taky jsem to takhle delala.Takze samozrejme ze me decko hodiny nesedelo, jen vyjimecne chvilicku na kline, jinak jsme volili ten polosed, ale i takhle tomu rikam, ze jsem ji posazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
31.10.10 12:38

Lucie.t :Jo a s tim pocasi, kdyz byly jeste mimca, tak krome place se k chladu vyjadrit jinak nemohly a jak dorostly tak uz byly zvykle. Nekdy vidim miminka s uplne fialovima nozickama a nejradsi bych zastavila jeji slavnou maminku a neco ji rekla, ale pak se radsi otocim na spicce a jdu pryc. Co se jim musi nechat, tak jsou anglici neuveritelne otuzili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
31.10.10 19:04

Mě teda Matěj taky neležel v 5,6,7měsících.Houpal se na kolínkách.Klečel nebo pásl koně.Když jsme ho vzali jednou na návštěvu a paní domu ho posadila na gauč a podložila polštářem a mě se to nelíbilo,tak to vyřešil za mě-začal ječet jak protržnej tak ho paní hned položila na bříško a zas byl spoky :lol: tak jsem byla ráda,takže ani sám nechtěl sedět dokud to sám neuměl.Pak v 8 měs.začal sedět mezi kolínkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
31.10.10 20:14
Mišela1 píše:
Takže, prostudovala jsem toho dost, vyhodnotila a jako každá maminka jsem se musela rozhodnout jak to budu dělat - tedy neposazuji, vůbec. Čekám až na to dítě přijde samo.

Já jsem tuhle knížku měla půjčenou od švagrové-cca od 3.měsíce našeho malého.A moc mě mrzí,že jsem jí nečetla dřív.Nedávno autorka byla v pořadu Sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.10 22:33

Cappy, souhlasím s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kacaaaaa
5.7.11 10:50
Pipet píše:
Mysina píše:
Chápu dobře, že jste třeba až do deseti měsíců nenechaly dítě nikdy ani chvíli sedět ani s podepřenými zády, ani na klíně? To mi připadá až nemožný.
Ne, nenechala. Na klíně jsem ji měla v klubíčku, jako v autosedačce - stejná poloha. Ani jsem ji nenosila „posazenou“ na boku… Bylo to na hlavu občas, ale připadalo mi důležitější, abych jí nezadělala na problémy se zády, než že si občas pořvala… A protože neznala sezení, nechtěla, abych ji posadila…

Tak to mi přijde opravdu divný. já teda od nějakých 5-ti měsíců mám dítě na klíně a třeba čteme knížky a při tom sedí. Nevim jak jinak bych to měla dělat. V klubíčku jaksi nemá moc prostoru a držet ho takhle zmáčklý je pěkně naprd…A jak jsi to řekla kamarádům, babičkám, manželovi? tos je hned seřvala, když malou posadili? jáí nechápu, proč se to tak řeší, dyť to neni nic hroznýho občas posadit v kočárku nebo na klíně!

• Citovat
  • Upravit
7235
7.2.12 13:08

Mám dotaz, všude se píše neposazovat dokud si nesedne - jak si má sednout taky vyčtu, ale jen to , že si sedají přes bříško,na 4 a pak do sedu. jenže co když se mi posadí ze stoje? Na kolínka, nebo i na zadek? To ho mám pokládat, když to ze 4 ještě neudělal? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.2.12 13:18

Sed na kolenách (na patách) se nepovažuje za sed. Ale hodně dětí si sedne teprve až ze stoje. Je důležitý podporovat v lezení, klidně mu můžeš podšoupnout nožky pod tělo, aby věděl jak na to a až bude lézt, tak mu zase můžeš ukázat jak si ze čtyrech sednout. Dítě by mělo dřív lézt, než chodit, takže pokud se staví, ale neleze, snažit se motivovat hlavně k lezení a nedávat podněty ke stoupání (zajímavé věci na stole apod.) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
7.2.12 13:21

Děkuji, lézt se snaží, plazí se už obstojně…on si u věcí kleká a z toho kleku jde do sedu - nejen na kolínkách, ale i normálního…to už se za sed považuje, teď zrovna sedí u hračky o kteru se posadil, poříád nevím, jestli ho můžu nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.2.12 13:29
Teruška píše:
Děkuji, lézt se snaží, plazí se už obstojně…on si u věcí kleká a z toho kleku jde do sedu - nejen na kolínkách, ale i normálního…to už se za sed považuje, teď zrovna sedí u hračky o kteru se posadil, poříád nevím, jestli ho můžu nechat…

ahoj, tiez som to riesila.maly sa zacal stavat,ked nemal este ani 8 mesiacov. ale nelozil, len sa plazil. ked sa posadil zo stoja, tak som ho nechala- vsak to dokazal sam, nikto ho do tej polohy nedal :D

ale ked uz to robil cez dva tyzdne a stale kaslal na lozenie, tak som mu pod bodynko vsunula par plastovych lopticiek. asi na 5 minut. pochopil a odvtedy lozi aj si sada zo styroch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí