Samostatné sezení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7235
7.2.12 13:41

No un ás má problém že máme všude plovoučky, takže mu to klouže, na koberci leze celkem slušně, pár metrů dá, jinak se plazí… S těma lopatičkama je to dobrý… :mrgreen: U nás takhle funguje, když ho dám před koupáním v koupelně na hadr a omylem z něj sleze na dlaždičky, to je na 4 hned… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.2.12 13:45

my mame tiez plavajucu podlahu, na zaciatku sa trochu smykalo, ale rychlo to zvladol :D tie lopticky som tu niekde vycitala, tak skus :D

Leo vedel lozit, len plazenie bolo proste rychlejsie v tej dobe. postupne sa preorientoval na lozenie, ale este aj teraz sa mu niekedy stane, ze sa kusok plazi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
7.2.12 13:58
Teruška píše:
Děkuji, lézt se snaží, plazí se už obstojně…on si u věcí kleká a z toho kleku jde do sedu - nejen na kolínkách, ale i normálního…to už se za sed považuje, teď zrovna sedí u hračky o kteru se posadil, poříád nevím, jestli ho můžu nechat…

Tak to bych ho nechala. Malej si taky sed ne uplně standartním způsobem a fyzioterapeutka na to nic neříkala. Zkus mu teda jenom ukázat jak se to dělá. Když je na čtyrech, vezmaš ho za prdelku a posadíš jakoby do strany a on pak už ty nožky dá jak má. Doufám, že je to pochopitelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.2.12 14:18

Jeden chlapeček se mi posadil v 8,5 měsících, druhý v 9,5 měsících ještě sám nesedí. Neposazuji !!! Teď v posledním měsíci si ho občas beru na klín, ale i tam se snažím ho spíše naklápět, podírám záda, trošku klubíčka do toho - ale potřebuju ho občas na klídně nakrmit. Pololeží v kočárku. To je tak vše. Do 7 měsíců jsem je ani nebrala na klín, od 7 měsíců jsem jim zvedla v kočárku mírně záda, od 9 měsíců beru na klín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
7.2.12 14:40

teruška no podle mě, jestli už se posadí sám, i kdyby třeba do toho sedu spadnul ze stoje, tak si s tím už poradí…kačka „seděla“ nejdřív na patách, pak si sedla normálně na zadek nohy do V a až pak si začala sedat do toho sedu z kleku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
7.2.12 14:49
sovicka1 píše:
Jeden chlapeček se mi posadil v 8,5 měsících, druhý v 9,5 měsících ještě sám nesedí. Neposazuji !!! Teď v posledním měsíci si ho občas beru na klín, ale i tam se snažím ho spíše naklápět, podírám záda, trošku klubíčka do toho - ale potřebuju ho občas na klídně nakrmit. Pololeží v kočárku. To je tak vše. Do 7 měsíců jsem je ani nebrala na klín, od 7 měsíců jsem jim zvedla v kočárku mírně záda, od 9 měsíců beru na klín.

Do sedmi měsíců si je nebrala na klín.. to teda klobouk dolů… to bych já asi nezvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
7.2.12 14:50

Děkuji za názory, ještě ho neposazuju, ale v tomhle ho už sedět nechám.. stejně by si to zas eudělal po svém, kdybych ho pokládala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.2.12 20:54
Teruška píše:
sovicka1 píše:
Jeden chlapeček se mi posadil v 8,5 měsících, druhý v 9,5 měsících ještě sám nesedí. Neposazuji !!! Teď v posledním měsíci si ho občas beru na klín, ale i tam se snažím ho spíše naklápět, podírám záda, trošku klubíčka do toho - ale potřebuju ho občas na klídně nakrmit. Pololeží v kočárku. To je tak vše. Do 7 měsíců jsem je ani nebrala na klín, od 7 měsíců jsem jim zvedla v kočárku mírně záda, od 9 měsíců beru na klín.
Do sedmi měsíců si je nebrala na klín.. to teda klobouk dolů… to bych já asi nezvládla

ale tak jako brala :lol: :lol: ale ne na nohy, ne do sedu, ale do klubíčka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
8.2.12 12:38

my byli zrovna tento týden na rehabilitaci,je nám 7.měs. a sestřička říkala,že Vojtiho nemám nutit sedět nebo sama posazovat,že až na to bude připravenej sedne si sám.nožičku si šteluje správně říkala,tak nezbývá než čekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťula R.
8.3.12 18:48

Neumí si sednout v 11. měsíci, ale leze a chodí...

Naše malá má za sebou již 11. měsíc.. za chvíli ji bude rok. Stále nepřišla na to, že by si mohla na zemi sednout. Dlouho se nám jen plazila, pak vstala u nábytku a začala kolem něj chodit, pak zjistila, že by mohla lézt. Od začátku leze opravdu bravůrně (co stačila za posledních 14 dní vypilovat). Sedat ji dávám do jídelní židličky (cca od 9.m), neb v lehátku už krmená v leže nechtěla být.. už se nám do lehátka ani moc dobře nevešla (a to má nyní jen 8 kg). Posledních 14 dní (11.m) jsem ji už začala i zvedat opěradlo ve sporťáku. Ona se totiž v tom kočárku už z lehu dokáže sednout sama. Máme celkem asi dost silné břišní svaly. Na cvičení udělá s pomocí až 30 leh sedů za sebou (hají-hačačá) :D. Na zemi ji však neposazuji nikdy. Bud´ leze po místnosti a sem tam si hraje v poloze na bříšku (v které v době plazení (3 měsíce) trávila veškerý čas) a nebo spíše postává někde u stolečku, kam si nahází sama hračky a ve stoje si hraje. Sama si umí slézt dolů i z gauče… Ale nikdy se sama neposadila… Vím, že fyzicky na to má, ale ona asi nějak nemá potřebu na hraní sedět… možná až se bude unavovat v té poloze ve stoje… tak že by přišla na to, že si může na zem sednout? Jako než přišla na to, že efektivnější způsob pohybu je lezení místo plazení? Ale trvalo jí to asi 3 měsíce. Ráda bych jí k tomu i nějak motivovala. Za chvíli nám začne chodit, ale sednou si sama neumí, protože asi neví… že se na zemi sedět vůbec dá :(

• Citovat
  • Upravit
5230
8.3.12 18:57
Peťula R. píše:
Naše malá má za sebou již 11. měsíc.. za chvíli ji bude rok. Stále nepřišla na to, že by si mohla na zemi sednout. Dlouho se nám jen plazila, pak vstala u nábytku a začala kolem něj chodit, pak zjistila, že by mohla lézt. Od začátku leze opravdu bravůrně (co stačila za posledních 14 dní vypilovat). Sedat ji dávám do jídelní židličky (cca od 9.m), neb v lehátku už krmená v leže nechtěla být.. už se nám do lehátka ani moc dobře nevešla (a to má nyní jen 8 kg). Posledních 14 dní (11.m) jsem ji už začala i zvedat opěradlo ve sporťáku. Ona se totiž v tom kočárku už z lehu dokáže sednout sama. Máme celkem asi dost silné břišní svaly. Na cvičení udělá s pomocí až 30 leh sedů za sebou (hají-hačačá) :D. Na zemi ji však neposazuji nikdy. Bud´ leze po místnosti a sem tam si hraje v poloze na bříšku (v které v době plazení (3 měsíce) trávila veškerý čas) a nebo spíše postává někde u stolečku, kam si nahází sama hračky a ve stoje si hraje. Sama si umí slézt dolů i z gauče… Ale nikdy se sama neposadila… Vím, že fyzicky na to má, ale ona asi nějak nemá potřebu na hraní sedět… možná až se bude unavovat v té poloze ve stoje… tak že by přišla na to, že si může na zem sednout? Jako než přišla na to, že efektivnější způsob pohybu je lezení místo plazení? Ale trvalo jí to asi 3 měsíce. Ráda bych jí k tomu i nějak motivovala. Za chvíli nám začne chodit, ale sednou si sama neumí, protože asi neví… že se na zemi sedět vůbec dá :(

Zkus jí ukázat jak si má sednout. Když je na čtyřech, tak ji vezmeš za zadeček a šikmo přes nožky naznačíš pohyb, jak si sednout. Doufám, že je popis pochopitelný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťula R.
8.3.12 19:04
Tak to jsem s ní před chvíli zkoušela, ale o na je jak na péru a okamžitě se vrátí do polohy na čtyrech…
Temaho píše:
Peťula R. píše:
Naše malá má za sebou již 11. měsíc.. za chvíli ji bude rok. Stále nepřišla na to, že by si mohla na zemi sednout. Dlouho se nám jen plazila, pak vstala u nábytku a začala kolem něj chodit, pak zjistila, že by mohla lézt. Od začátku leze opravdu bravůrně (co stačila za posledních 14 dní vypilovat). Sedat ji dávám do jídelní židličky (cca od 9.m), neb v lehátku už krmená v leže nechtěla být.. už se nám do lehátka ani moc dobře nevešla (a to má nyní jen 8 kg). Posledních 14 dní (11.m) jsem ji už začala i zvedat opěradlo ve sporťáku. Ona se totiž v tom kočárku už z lehu dokáže sednout sama. Máme celkem asi dost silné břišní svaly. Na cvičení udělá s pomocí až 30 leh sedů za sebou (hají-hačačá) :D. Na zemi ji však neposazuji nikdy. Bud´ leze po místnosti a sem tam si hraje v poloze na bříšku (v které v době plazení (3 měsíce) trávila veškerý čas) a nebo spíše postává někde u stolečku, kam si nahází sama hračky a ve stoje si hraje. Sama si umí slézt dolů i z gauče… Ale nikdy se sama neposadila… Vím, že fyzicky na to má, ale ona asi nějak nemá potřebu na hraní sedět… možná až se bude unavovat v té poloze ve stoje… tak že by přišla na to, že si může na zem sednout? Jako než přišla na to, že efektivnější způsob pohybu je lezení místo plazení? Ale trvalo jí to asi 3 měsíce. Ráda bych jí k tomu i nějak motivovala. Za chvíli nám začne chodit, ale sednou si sama neumí, protože asi neví… že se na zemi sedět vůbec dá :(
Zkus jí ukázat jak si má sednout. Když je na čtyřech, tak ji vezmeš za zadeček a šikmo přes nožky naznačíš pohyb, jak si sednout. Doufám, že je popis pochopitelný :kytka:

Tak to jsem s ní před chvíli zkoušela, ale o na je jak na péru a okamžitě se vrátí do polohy na čtyrech… je to docela boj…

• Citovat
  • Upravit
9
8.3.12 19:40

Moje děti si sedly až v 10. měsíci a každý na to šel jinak.Dcera ze stoje a syn z kleku. Nikdy jsem sama neposazovala. Taky mi přijde, že dítě na to musí přijít sám. Trochu pomoc ano, ale dávat sedět???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2166
8.3.12 21:53

Peťula R. tak to jsme na tom podobně. Verča se 20. prosince začala plazit, teď už po zemi jezdí jak motorová, ale po čtyřech ne. Na kolínkách pruží, to už začla před plazením, ale neleze. A teď v neděli si začla stoupat. Taky nesedí, do teď jsem jí neposazovala, ale krmení v lehátku už bylo neúnosné, visela dolů a nic jsem do ní nedostala, takže teď jí už pár dnů dávám do židličky a konečně zase jí. Taky jsem si říkala, že ji neposadím dokud to neudělá sama, ale vzhledem k tomu, že máme problémy s přibíráním, tak ji raději na tu chvilku posadím, abych do ní něco dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťula R.
8.3.12 23:44
Jase1 píše:
Peťula R. tak to jsme na tom podobně. Verča se 20. prosince začala plazit, teď už po zemi jezdí jak motorová, ale po čtyřech ne. Na kolínkách pruží, to už začla před plazením, ale neleze. A teď v neděli si začla stoupat. Taky nesedí, do teď jsem jí neposazovala, ale krmení v lehátku už bylo neúnosné, visela dolů a nic jsem do ní nedostala, takže teď jí už pár dnů dávám do židličky a konečně zase jí. Taky jsem si říkala, že ji neposadím dokud to neudělá sama, ale vzhledem k tomu, že máme problémy s přibíráním, tak ji raději na tu chvilku posadím, abych do ní něco dostala.

Mno ona sama dokáže sedět velice dobře… On ji přeci sem tam někdo posadí.. ale je to opravdu jen chvíle… samotnou ji dlouhodobě nikdo sedět nenechává… V jídelní židličce jsem jí původně plohovala opěradlo… ale když ona se pak stejně nechtěla opírat a sedí vzpřímeně… a abych jí musela natvrdo připoutat… tak to mi přijde už skoro jako týrání. Také jsme jí již před měsíce již posadili do „velké“ autosedačky.. protože do vajíčka se už na délku nevešla. Má tedy alespoň 9-18.. ač 9 kg stále ještě nemá… Nebude přeci v jednom roce, když už skoro chodí ležet při jídle v lehátku !!! Ona nemá problém, že by si křivila záda… ona jen ještě nepřišla na to, že by mohla na zemi sedět!!! Přijde mi to jako s tím lezením… Proč by měla lézt, když se dokázala rychle odpravit z místa na místo… až když se potřebovala stále často přes klek dostávat do stoje… tak zjistila, že asi není třeba jít pak hned na bříško. Pravda, že jsem jí pak jedno odpoledne trénovala s míčem pod bodíčkem na bříšku… Ona si pak ten pohyb celkem osvojila a míč jí nedovolil spadnout na bříško a pak se plazit. Ona totiž dokázala přelézt překážku po 4, ale dále se plazila… po „terapii“ s míčem už plazení ubývalo a dnes už se neplazí vůbec (během 14 dnů). Potřebovali bychom zkrátka zase nějaký „nakopovák“… Na druhou stranu si říkám ale co… tak na zemi zkrátka nesedí… a proč by taky musela… když jí na hraní vyhovují jiné polohy.. Někdy jí to snad napadne… třeba jako s tím lezením…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML