Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Gábi 1 píše:
Khatulíku,tak už tomu rozumím
.No tak to je blbý,to takhle vlastně nevíš který měsíc to IVF vubec bude?
A dělají ti ultrazvuky zdarma,nebo musíš něco platit?Teda,tak to držím moc palce at se ovulka upraví a mužete to podstoupit co nejdříve.
Mažu do postele,tak dobrou noc
To nevím neříkal nic o placení..Tak nevím…Já myslím,že se bude snažit odstranit ten problém…Říkal že po prvním dítěti už by to mělo být v pohodě…Zatím žádný ivf asi nebude…Protože říkal že jsem mladá tak se nemusím ničeho bát…Spíš se bude snažit aby sme nastartovali normální cyklus…
A když bude normální cyklus tak to třeba pujde samo…No uvidíme…Co nám řekne po prvním utz…
Ahojky Kamčo
,musím využít že mi to tady zatím funguje
,tak snad to dnes bude dobré.
Představ si ve Lhotě jak se do nás strašně pustili ohledně Kristýnčinyho odkladu.Že já fakt budu muset zajít ještě nejspíš do školy a zeptat se jestli bych to nemohla změnit aby do školy teda chodila.Nebo tohle poslouchat stále a stále dvou hodinové přednášky,jak jsme udělali špatně,že to je jen o naší pohodlnosti…
Já nechápu,že prostě nerespetkujou naše rozhodnutí,všichni akorát hučej ![]()
Uplně mě to zkazilo náladu,když si představím že tohle budu slyšet pokaždé co se s nima uvidím tak je mi z toho zle ![]()
Snad aspon ty jsi měla pěkný den?U nás svítilo chvílema sluníčko,ale zase ten studenej fičák
.
Zapoměla jsem si vyndat kuřecí prsa,tak je naložím jen na pár hodin holt dopoledne.Naštěstí to je jen kuřecí tak to neva.A i v receptu bylo naložit je na pul hodky,ale já většinou vše nakládám přes noc.
Co že budeš vařit zítra ty?
Ahojky Gábi
,já se za ráno omlouvám ale musela jsem jít na zahradu a odpoledne manžel řezal a já zase vozila dřevo.
To byl dneska zase studený vítr,chvíli my bylo teplo a za chvilku zase zima fakt je to aprílové počasí ten duben. ![]()
Nevím,co ti mám napsat ohledně toho odkladu ale myslím že vy jste její rodiče a ty sama musíš vědět jestli to Kristýnka zvládne a nebo pro ní bude lepší ten odklad a měli by jste jsi zatím stát jak jste se rozhodli a ne jsi do toho nechat mluvit.
Zítra budu vařit vepřové maso na paprice a k tomu brambory a budu to mít i na pondělí ale nemám udělanou žádnou polévku .
Tak já sama nevěděla jak se rozhodnout,ale nakonec jsem se rozhodla takhle.Já bych ji ve škole taky ráda letos viděla.Tak nevím sama
.Ale nechci se nervovat ještě kvuli tomuhle celé těhotenství i pak,neznáš švagrovou…
Taky nemám polévku,ani ještě nevím jakou budu vařit.Dala bych si gulášovou,ale ta je pracnější,nevím jestli se mi bude chtít ji zítra udělat.Možná udělám vývar s kapáním
.Uvidím taky v kolik zítra vstanem
.
Dneska měla tchýně moc dobrě naložený vepřový plátky
,byly výborný a polévku s játrovýma knedlíčkama
,vím vím ty je nemáš ráda ![]()
Gábi,a už jsi odevzdala ten papír do školy a můžeš to rozhodnutí ještě vzít zpátky a dát Kristýnku do školy?Budu držet palečky,ať se rozhodnete dobře! ![]()
Dneska jsem taky nemusela vařit,a byla jsem ráda že jsem měla udělané ještě to rizoto kdybych nic neměla tak by musela být nějaká rychlovka.
No ,já právě nevím jak budu zítra stíhat když půjdu do kos..la tak možná že bude polévka ze sáčku.
Už jsem u předposlední kapitoly HP,tak to možná už dneska dočtu,a když ne tak už určitě zítra.
A ty čteš nějakou knížku?
Teda ty jsi dobrá čtenářka
,ikdyž to já už vím
.Já nečtu
.
Jojo ten papír jsem už do školy odevzdala a v pátek jsem si tam byla pro papír od nich jako že bude mít odklad.Ta má kamarádka tam prodává svačiny,tak jsem s ní mluvila a že se mi dojde zeptat ředitelky v pondělí ráno.Nevím jestli to jde ještě změnit,uvidím co řekne.I ve školce je to nahlášený,ikdyž tam si myslím že by to problém neměl být.Ikdyž určitě by mi řekli něco v tom smyslu jako že před tím mé rozhodnutí bylo správné…
Přemýšlela jsem že bych řekla normálně pravdu že to je na velkej nátlak manželovi rodiny… ![]()
Včera jsem šla dost dlouho spát a ráno se vzbudila už před pul sedmou,tak bych byla ráda kdybych zítra spinkala déle
Člověk se těšil že si o víkendu přispí a pak vstává brzy ![]()
Já ráda čtu ,a doufám že Mareček taky bude takový čtenář jako já ale manžel taky nečte.
Tak však uvidíš,co ti ta kamarádka řekne a nějak to vyřešíte snad jste se rozhodli dobře.
My jsme už dneska vstávali v šest hodin, a šli jsme na půl sedmou do kos… měl strejda druhou výroční mši a pak jsme šli k tetě na snídani.Tak já budu muset stavát kolem osmé,ať to všechno stihnu.
Budu se už loučit a půjdu spinkat,už jsi číst nebudu.
Tak se hezky vyspi a přeji dobrou noc!!Pa.
![]()
Uplně ti závidím v dobrém slova smyslu,že nemusíš řešit tenhle nátlak rodiny.Já to taky nechápu,samozřejmě mužou si říct k tomu svuj názor,ale ne dvou hodinovou přednášku o tom jak jí ublížím…
.Víš jak mě tohle trápí pak.
Já pro ni taky chci samozřejmě to nejlepší,ale nevím přesně jestli je to škola letos nebo odklad… ![]()
Ach jo,moje rodina vubec tohle neřeší.Respektujou naše rozhodnutí at by bylo to nebo to.
Taky si pujdu za chvilku lehnout,jsem unavená
.
Přeju zrovna tak krásné sny a dobrou noc
![]()
Dobré dopoledne Kamčo
,
vím že máš fofr,já že mám ted chvilku,tak píšu
.
Masíčko na polévku se mi vaří v papináku a udělám to kapání k tomu.
Plátky mám v tatarce naložený,jsem moc zvědavá jaký budou
.No a brambory na kaši mám oloupaný,ale ještě je nevařím.
Přemýšlím že bych udělala mrkvový salát,k tomuhle jídlu by se i hodil,tak asi jo.Ted mám čas ![]()
Jak jsi se vyspala?Já dnes trošku líp jak včera.Vzbudila jsem se o pul sedmý,i Kristýnka si tou dobou pouštěla telku jsem slyšela.
Ještě jsem nebyla na zahrádce,ale vypadá to na pěkný den.Sluníčko svítí,ikdyž takhle to stejně vypadalo i včera a bylo to nic moc ![]()
No nic,tak kdyby jsme se tady nesešly,přeju předem dobrou chut a krásný nedělní den
![]()
Kamčo ted to po sobě čtu
.Kecám kecám,vzbudila jsem se o pul osmý
.Jsem to ale matla co to tam píšu ![]()
Ahojky Gábi
nezlob se ale já jsem se tu ráno nedostala vůbec jsem nestíhala když jsem neměla uvařený oběd.
Ještě včera jak jsem šla spát,tak jsem jsi namočila čočku a ráno udělala polévku a taky vepřové maso jsem jsi dala vařit.A až jsem přišla ,tak jsem to dodělávala a ještě škrábala brambory.
Spala jsem dobře,dokonce jsem i hned usnula a nakonec jsem vstávala o půl osmý.
Tak jak ses dneska měla?
A jaké byli ty plátky naložené v tatarce?Určitě to byla velká mňamka. ![]()
Ahojky Kamčo
,
vubec se neomlouvej.Já si to myslela a ani jsem s odpovědí nepočítala
.Já že měla chvilku mezi vařením tak jsem písla
.
Plátky byly vynikající
,doporučuju.Ten česnek jsem v tom krásně cítila,no fakt výborný,zas taková jiná chut.Nakonec jsem i ten salátek k tomu udělala,takže rodinka spokojená ![]()
Dneska jsem si docela mákla,doufám že mě nebudou moc bolet záda,protože trochu je cítím.Pomáhala jsem uklízet dřevo,docela dost koleček jsem poklidila,ale to ohýbání k tomu
.Nejdřív mě to podávala Kristýnka,ale pak už si chtěla hrát,tak to jsem ji samozřejmě nenutila mi pomáhat.Chvilku jsem si ho i sama házela do kolečka abych si ho převazla,ale pak mě viděl manžel a nakládal mi ho radši sám,pak říkal že to nemám dělat jestli se na to necítím,ale chtěla jsem mu pomoc.Máme na celé zahradě pomalu hromady dřeva.Je toho na něj taky moc.
Pak polovina jeho rodiny rýpe,jak máme bordel na zahradě ![]()
Na jedné naštípaný na uklizení,na druhé nenařezaný,na další tu nevysušenou břízu…no všude dřevo.
Doma jsem ještě stihla zamést a vytřít a umýt vanu a umyvadlo.Víc už teda nic.
K večeři jsem dnes dělala zapečené tousty,tak to jsme si moc pochutnali
Tak to je dobře že vám to moc chutnalo,a díky za recept určitě to taky musím vyzkoušet.
Teda Gábi,ty jsi fakt šikulka ale doufám že jsi v pořádku že jsi to moc nepřehnala.
Vždyť je dneska neděle,tak se má spíš odpočívat a ne pracovat.
My jsme odpoledne dostali návštěvu,tak Mareček dostal ještě nějaké dárečky a jak pak odešli tak jsem poklidila a dala Marka spát a ještě pověsila prádlo na sušák.
Tak jak přišli nečekaně,tak jsem neměla proně aňi dort z narozenin ale měla jsem takovou tu kupovanou roládu a udělala jsem chlebíčky a na večeři jsem jim dala párky.Nevím jestli to nebylo blbé,ale nic jiného jsem doma neměla.
Taky byl u vás takový studený vítr?
Taky byl u nás zas fučák.Když dýl svítilo sluníčko,tak to šlo,ale jinak mě ten vichr už taky štve.
Od uterka má zas pršet a víkend na nic co počáska se týče,tak to bude stát asi za prd.
Vubec si nedělej hlavu že nebyl dort,když si s návštěvou nepočítala.To jsi ještě dobrá že si měla veku na chlebíčky,protože tu já zas třeba nemívám.
No musím říct,že mě ty záda docela bolej.Ale třeba pomuže koupel
.Pujdu se naložit ![]()
Tak přemýšlím co zítra uvařím,polévky zbylo dost ale druhý nemám,jen zbytek kaše a to stačit manželovi nebude
.
Co ty vaříš zítra?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.