Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Kamčo
,tak zase jsme si včera psali skoro stejně
,máte na to kliku poslední dobou ![]()
Tak prdochové a bolení je snad zažehnaný
,od večerního krmení byl zas klid a malej je zlatánek
.
Začínám mít obavy jestli to takhle pujde dál,že se ztratím,další kg dole během pár dní,nechci pak vypadat jak anorektička jestli se to nezastaví ![]()
Copak vaříš dobrého?Já karbanátky z mletýho masa se sýrem a brambory a polévku jsem si včera uvařila bramboračku
,ted máme brambor tak budou bramborový hody asi
![]()
Za chvilku jdu pro Krisry do školy,jsem zvědavá s jakýma dojmama dnes přijde
.Jsem ráda že je nakonec z té školy tak unešená,ono se jí tam dvakrát moc nechtělo
.
Zdá se mi,no uvidím zítra na převážení,jestli se nezačíná Danielek i trošku přejídat,protože už se mi 3× poblindil po krmení
.Zítra mi drž pěstičky at nám váha ukáže krásnou váhu
![]()
Tak dobrou chut k obídku a hezký den,my možnmá zajdem dnes na dětské hřiště,uvidím.Tak papa ![]()
Ahoj Gábi
určitě se koukáš na Četnické humoresky,tak tu možná koukneš až později.
Ta cena těch brambor fakt byla dobrá , a máš pravdu nekup to protože v obchodě by jsi zaplatila mnohem víc a určitě to byli brambory na uskladnění. ![]()
Taky jsme prodávali brambory,ale nevím za kolik jsi řekla tchýně za kilo .
Dneska mi řekla paní učitelka ve školce,že Mareček je jakoby prvnáček že by už ve školce neměl spát že už je velký a stejnak ve školce už spát nebude a pak že ruší ty ostatní děti ve spaní.Že to záleží na rodičích jestli jim výjdou vstříc a nebo tam ty děti budou nechávat ,tak zatím jsem doma tak bude chodit Marek po o ale ptala jsem se kdyby začala chodit do práce jestli bych tam mohla nechat syna na celý den tak mi řekla že potom to stačí jen říc a může tam pak zůstat tak jsem ráda že mi pak také vyhový.
Byli jste odpoledne na tom dětském hřišti?
Je mi Danielka mo líto když ho trápí to bříško,vím sama jak Mareček trpěl a byl mrzutý a pořád plakal.Tak to je dobře že bylo dneska všechno v pořádku,a že byl zlatíčko tak držím palečky ať je takový pořád.
![]()
Gábi,tak jen hezky papej ať něco zase přibereš to máš určitě s toho stresu a té diety kterou jsi musela držet . ![]()
Dneska jsem nemusela vařit jen ohřívat,měli jsme ještě ty kuřecí rolky ale uvařila jsem dneska k tomu brambory.Karbenátky dobrý nápad,že bych je udělala já zítra ještě nevím totiž co budu vůbec vařit.
![]()
Tak jak Kristýnka ve škole,byla dneska nadšená?
Tak se měj zítra moc hezky,a přeji ti dobrou noc !Pa.
![]()
PS:Pršelo uvás večer?
U nás byla teda pěkná bouřka,mám okna celá mokrá ale prádlo jsem stihla s balkonu vytáhnout.Pa.
![]()
Zítra budu určitě držet palečky ,jak půjdeš s Danielkem do poradny!!
![]()
Ahojky Kamčo
,
tak jsem se strachovala aby si Danielek vytáhl dost mlíčka aby to nebylo jak s Kristýnkou a
máme ještě o 120g více než by měl ted mít
.Že prý mají za těch 14dnu nabrat zpět porodní váhu a nám se podařilo celkem 320g
.Sestřička i doktor Danielka chválil,že to je pořádnej mužskej
a že je vše v pořádku
,tak ti se mě tak ulevilo ![]()
Samozřejmě že jim to tam pokřtil
,on jak je bez plenky tak počurá kdeco
Ani nevím jestli jsem ti psala jak se mu podařilo počurat si obličej
síla co?Kristy u toho zrovna byla,tak ta záchvat smíchu a malej teda bučel,jak se asi lekl co to je
![]()
Jinak mě prádlo včera tak decentně promoklo
,ale mamka mi ho pak sebrala a ted už to je myslím suchý všechno.
Už mi přišel rodný list malého,tak budu muset oběhnout uřady,to mám radost,to nesnáším
.
Zas už si tady přemýšlím co zítra uvařím,já nevím
.Kristy že by měla chut na bramboráky nebo kaši.No bramboráky jsem dělala v neděli,tak se mi znova dělat nechtěj a kaši bych mohla,ale co k ní???Jestli kuřátko třeba ![]()
Na hřiště jdem až dnes,včera se to počásko pokazilo,ale dnes je nádherně,tak tam zajdem.Měla jít s nám Yvetka,tak se Kristy těšila,ale nakonec nejdou,tak my pujdeme i tak,když už jí to dva dny slibuju.
Tak ti přeju krásný sluníčkový den
![]()
Ahoj Gábi
tak jsem na vás ráno myslela a jsem ráda,že je Danielek v pořádku a že hezky příbírá to je moc dobře.
Dneska bylo u nás moc hezky,ale rána jsou už chladná a oblékáme jsi už na cestu svetřík nebo mikynu ale potom je zase pěkně na krátky rukáv tak hlavně ať to ještě vydrží ten měsíc. ![]()
Byla jsem dneska odpoledne za babičkou v nemocnici,tak zatím tam ještě zůstane možná koncem týdne by jí mohli pustit domů tak uvidíme.
Tak jak bylo dneska na hřišti,určitě jste si to užily?
Nakonec jsem uvařila na oběd ten tvůj nápad karbenátky,a manžel mně zase pochválil a mám je ještě na zítra jen udělám zase kaši a nebo jsem uvažovala že bych udělala nudlový salát.
Nevím jestli jsem ti to psala ale jdeme zítra na pohřeb a také hostinu a Marečka mi bude hlídat kamarádka.Od manžela sestra je moje švagrová,a ta má tchýňi a od ní mamka měla krásných 93 let ale byla už moc nemocná.
A jak se jinak máte?
Tak se měj zase moc hezky,a přeji krásný večer!Pa.
![]()
ahoj, můžu se k vám přidat? S manželem se snažíme rok o mimčo. Dneska jsem byla u doktorky a poslala manžela na spermiogram do Sanusu Pardubice. Nebyli jste tam na něm někdo? Jak to probíhá? Díky za informace.
Ahojky Kamčo
,
děkuju za držení palečku včera v poradně
.Jsem nesmírně ráda že mi Danielek hezky přibírá
,fakt jsem z toho měla strach tím že už se mi to jednou stalo.
Ani si ted nejsem jistá jestli jsi mi psala,ty jsi Marečka kojila a jak dlouho?
Představ si dneska jsem se pěkně proběhla s kočárkem.Když jsem odvedla Kristýnku do školy,tak jsem si tak přemýšlela jestli jsem neviděla její penál do školy na stole doma,no a taky že jo.
Tak jsem byla moc ráda že máme školu tak blízko.Stihla jsem to než zvonilo
,ale bylo za dvě osum ![]()
Pěkná rozcvička ![]()
Na hřišti včera bylo parádně.Volal mi tam zrovna manžel,že je ve městě kde jsme,tak tam pak za náma přišel a z hřiště jsme šli všichni na zmrzlinku
.Tak fajn den
.
A jak jsi se měla dnes ty?
clobrdinek píše:
ahoj, můžu se k vám přidat? S manželem se snažíme rok o mimčo. Dneska jsem byla u doktorky a poslala manžela na spermiogram do Sanusu Pardubice. Nebyli jste tam na něm někdo? Jak to probíhá? Díky za informace.
Ahoj,můžeš se k nám přidat,ale já ti moc nepomůžu protože já do Sanusu do Pardubic nechodím jsem jiného kraje tak jedině Gabka ti může napsat víc.
Ahoj Gábi
To byla dneska venku zima fakt už na tu podzimní bundu,a to říkali že má být babí léto.A od rána u nás pršelo tak jsem nebyla moc dneska venku,jen jsem šla z Markem do školky a pak zpátky. ![]()
Držím palečky ať ti Danielek pořád dobře příbírá,a ať jsou pak všichni spokojeňi hlavně maminka.
Marečeka jsem kojila jen dva měsíce, málo mně přibíral na váze a měla jsem přidávat také sunar a měla jsem také tu přísavku nebo jak se to mu zprávně říká ale to stejnak nepomohlo.Tak se snaž co nejdýl kojit,protože to umělé mléko je moc drahé i když ho kupuješ v akci.
Jak jste se dneska měli,když bylo takové škaredé počasí?
Tak to musel být super den,když jste si zašli na to hřiště a pak na tu zmrzku. ![]()
Co budeš zítra vařit?
Dostala jsem cuketu tak jí obalím v troj obalu,a udělám k tomu bramborovou kaši a polévku mám ještě zeleninovou.A Mareček bude mít ve školce dukátové buchtičky s vanilkovým krémem ,ale nevím jestli to bude papat já to totiž doma moc nevařím.
A jak Kristýnka ve škole?
Měj se moc hezky ,a přeji pěkný večer a dobrou noc!!Pa.
![]()
clobrdinek píše:
Ahojky
,omlouvám se už jsem ti chtěla odepsat dříve,ale nestíhám nestíhám
.Máme doma čerstvě narozenýho mimíška a někdy je to záhul ![]()
Do Sanusu jsem docházela s manželem loni a je to tam moc hezký a příjemný jednání přístup lékaři i sestry
.
Toho spermiogramu se vubec nebojte,dojde tam jen manžel,v hezké místnosti odevzdá do kelímku spermíky a je to
.Oni to pak prozkoumaj jak to vypadá s množstvím rychlostí a kvalitou a podle toho vám navrhnou další postup.Výsledek je rychle
.
Tak držím palce at se dozvíte dobrý výsledek a mužete se s manželem vrhnout s jejich pomocí do toho ![]()
Ahoj Kamčo
,promin já se sem už včera nedostala.Udělala jsem si přes den dost práce a těšila jsem se na večer že si písnem,ale poslední dny večer Danielek fakt vyvádí.Ještě že jinak je přes den a v noci zlatej,protože to by mě švihlo ![]()
Včera jsem si vyžehlila,upekla perník,uvařila vývar na dnešek a naporcovala a očistila maso na omáčku.Ale pak večer už jsem tak nějak nezvládla nic
![]()
Tak máme i na zítra tohle jídlo,vývar s těstovinovou rýží a vepřové na smetaně s knedlíkem
.Měla jsem chut na omáčku a tahle dlouho nebyla ![]()
Jinak teda zima byla i u nás.Až dnes se to vylepšilo
.
Kristy ze školy stále nadšená a nažhavená.Už má tři jedničky a dva smajlíky
.Uplně to žere ![]()
Taky bych ráda kojila co nejdýl to pujde,klidně rok,tak snad se nám poštěstí.Máš pravdu že ty ceny jsou hrozný.A to za Kristýnky byly ceny ještě lepší o trochu,ted je to ještě větší drahota
Ahoj Gábi
,taky jse omlouvám že jsem ti včera nenapsala ale koukala jsem na HP a ty určitě taky a pak jsem šla už spát.
Musím ti říc že jsi teda šikulka,že jsi stihla vyžehlit a také upéc perník to já bohužel zase ne ale zase jsem udělala jiné věci ale péct fakt nestihám. ![]()
Dneska taky nemusím moc vařit,jen jsi naškrábu brambory a kuřátko jsem jsi upekla už včera a budu to mít i na zítra a nebo v pondělí.Ale asi na pondělí protože Mareček chce zítra na oběd řízek a udělám k tomu nudlový salát máme ho moc rádi i řízky. ![]()
To je dobře že Danielek je moc hodný a hlavně zlatý,že ho nic netrápí a hlavně ti dobře papá. ![]()
Kristýnka je šikulka a je dobře že chodí ráda do školy,a že už má taky jedničky jen tak dále. ![]()
Fotečky jsem ještě od manžela na faceboku neviděla,tak mu musím říc protože se ráda podívám na Danielka ale teď je zas o něco větší. ![]()
Papáš už všechno,nebo ještě musíš dodržovat tu dietu?
Tak ti přeji hezkou sobotu,a už také dobrou chuť k obědu!Pa.
Ahojky Kamčo
,my jsme dnes poprvé vyjeli s Danielkem ke tchýni na návštěvu,ona že je Marie tak dělala menší oslavyčku.Malýho jsem tam nakojila a pak to tam celé prospal
.Dneska je milionovej
,dokonce mi usnul i po tomhle odpoledním kojení,tak čekám kdy zas přijde ten jeho bečací čas
ale zatím je vážně dnes milionovej
,tak asi až po osmý
.
Taky nám ještě zbylo dost omáčky,udělala jsem ji celkem hodně že bylo dost masa,ale přemýšlím jestli si ji dáme zítra nebo ji nechám na pondělí a zítra nějakou změnu.Honí mě docela mlsná na kotlety na šlehačce
.Posledně když jsem je měla v plánu dělat,tak mi smrděla ta šlehačka takže jsem je nedělala,tak přemýšlím jestli je neudělám zítra.Polévka nám také ještě zbyde.
Takže na pondělí bych pak vařila jen polívku a to by šlo
.
K večeři chci dnes udělat dábelský tousty,už si dosmažuju tu masovou směs na ně,ale sobě si dám stranou a manželovi a Kristýnce tam přidám česnek a doostřím ji.Sobě si je netroufám takhle jíst,už tak malýho trápí ty prdochové,tak mu nechci přihoršit.
Dneska bylo u nás docela hezky a na zítřek hlásí vubec krásně,tak jsem zvědavá jak jim ta předpověd vyjde.
Dneska když to budu stíhat a malej bude spinkat pěkně tak si chci sednout k pc a dát na facebook zas nové fotečky,Kristýnky první školní den a pak Danielka.Musela jsem to poslat manželovi na telefon a ten to dal na kartu,protože mě to stále nejde stáhnout,to by mě z toho kleplo
.
Tak ještě vydrž a pak až ti manžel najede na facebook shlídneš všechny fotečky najednou ![]()
Přeju krásný podvečer,snad se sem ještě dostanu,zatím papa ![]()
Ahoj Gábi
moje maminka měla v pátek svátek ,ale nejeli jsme jí ještě popřát tak snad v pondělí jestli to výjde.Taky mám švagrovou Marii,ale zítra příjde k nám dolů tak jí dáme jen čokoládu .To je dobře že Danielek je hodný a že ti spinká,tak jsi ho tam aňi tchýně nemohla pochovat když ti spinkal.
Už my bylo dneska nahlašeno že budem v pondělí ráno škubat kačeny,tak jsi to kuřátko nechám na pondělí a zítra udělám ten kuřecí řízek a nudlový salát tak budem dvě co nebudem vařit jen ohřívat. ![]()
Jak jsem ti ráno psala že jsem ty fotečky ještě na faceboku neviděla,tak mi je manžel odpoledne ukázal jsou moc hezké.
A budu se těšit na další,to je jasný jak ti Danielek roste. ![]()
My jsme dneskaměli na večeří párky,to je oblíbené jídlo od Marečka ale už jsem vytáhla poslední balík tak musím zase nějaké dobré koupit.
A co manžílek ještě ti pomáhá s Danielkem a tak dále?
Tak zatím pěkný večer!Pa. ![]()
Tak to Kamčo bylo přesně tak jak jsem odhadovala.Po kojení v osum Danielek už neusnul a zavyváděl si
,no dala jsem mu pak večer dříve jíst a to už pak chrněl
.To je prostě on
,tu jednu pauzu o sobě musí dávat vědět ![]()
Tak na další fotečky jsem se sem nedostala,ale doufám že si je vložím na facebook co nejdříve
.
Tchýně si ho pochovala ve Lhotě
,hned když jsme přijeli,jenže to trochu bučel,už měl hlad a pak si ho vzala na krknutí,no ale nechtěla ho vzít tak jak jsem jí říkala že si spíše říhá a poplácávat po zadečku ho taky nechtěla,tak si nekrknul
,já ji to říkala
.
Jinak si vážně myslím že jak trochu sílí že si vytahuje už více mlíčka,protože mi začíná už častěji blindit nebo ublinkávat ikdyž si říhne,dneska jsem mu musela měnit prostěradlo v postýlce ![]()
Manžel je z něho jak bych to hezky napsala
poprděnej
,jsem štastná že je to takhle,protože víš jak se měl k druhému dítku…
,však ty naše chlapy známe ![]()
Taky jsem tchýni nekupovala nic závratně drahého.Za jedno to byl jen svátek a za druhý nemáme ted dvakrát moc peněz
.Tak dostala sadu kosmetiky na nohy od Oriflame a bomboniéru višně v čokoládě a Kristýnka ji nakreslila obrázek
.
No vidíš kačeny…chtěla jsem ji upéct ještě než pujdu rodit a nějak jsem to už nestihla,ted si zelí dávat nechci,ale za nějakej čas už ji upeču
,to je furt přemýšlení co vařit.
Zavírají se mi kukadla,tak jdu chrnět,dobrou noc a hezké sny,papa ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.